Domácí příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V zimě sem dělala přikrmy ze zamražené a od jara postupně co vyrostlo z čestvé. Na napařováku jak je na knedlíky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju bio ovoce i zeleninu. Když tu možnost mam. Je zbytečné tak male tělíčko zatěžovat dusicnany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky chci se zeptat. Synovi varim krikrmy, ale ne vse mu chutna, ma rad kvetak brokolici, dyni, a treba mrkev, spenat nebo ted naposledy co jsem delala pastinak mu nejede a vubec to nechce. Mam mu dat chvili pauzu od toho co nechce a pak zkusit znovu nebo davat jen to co chutna? A taky se chci zeptat zda uz muzu pridat maso? Bude mu pul roku ale moc toho jeste nesni ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bebuu
maso bych dala až od toho ukončeného 6. měsíce… a až bude celé polední jídlo nahrazené zeleninou.. dřív je to zbytečnost, musí si nejprve pořádně zvyknout na nový druh stravy, přece jen maso je už o dost těžší záležitost pro trávení..
Zkus mu zeleninu, co nejí nabídnout s bramborama - nejdřív je ale zkus také samostatně… Já pak později dělala třeba cuketu s bramborama a dávala jsem do toho na ochucení bylinky (třeba bazalku, nebo petrželku, pažitku..). Že nejí pastiňák se nedivím, vždyť samotné to musí být hnus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa No davala jsem mu brambory s mrkvi i mrkev samotnou a nechce to. Pastinak neni hnusny je podobny mrkvi a po uvateni je dobry a sladky. Ale pro nej to byl propadak. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bebuu
Tak to mám s tvým synem asi stejné chutě, já bych to do pusy samotné taky nestrčila ![]()
Tak mu prostě dávej jen to, co mu šmakuje:) Případně zkus kombinovat.. na stránkách www.kojeni.net, je spoustu nápadů co dávat.. navíc je tam krásně popsáno, co je v jakém věku pro dítku vhodné zavést ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od cca 5 m sem dávala králičí maso+příloha, nebo vývary se zeleninou pomixovaný i s masem, jednou týdně žloutek míso masa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chci se zeptat my mame na prikrmy jeste cas male je 7 t ale mame vlastni zahradku q tak jsem si rekla ze bych rada udelala prikrmy ted a dala zmrazit kdyz mame vlasnti zdroje. Je ale vhodne to ´razit? Nebo co s tim? Prijde mi lepsi vlastni ovoce a zelenina.. A pak ono mimca ze zacatku asi ji jen trosicku ze? Tak jak to pripadne zmrazit jako a udelat napr. Uvarim mrkev rozmixuju a vyliju do tvoritek na led? Nebo k tomu jeste neco pridavam jako treba olivovy olej?? Nebo to mam davat pri o do sklenic? Ja si rikala ze si udelam vsechnu zeleninu i ovoce zvlast a pak az budu kombinovat.. Omlouvam se za kupu dotazu se v tom vubec nevyznam:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesnídávky bych udělala klasicky do sklenek a zavařit. Zeleninu jsem si předvařila a mixla jak píšeš a pak dala do tvořítek na led, to sem pak dělala i s masem jen sem ho mixla s trochou vývaru ale na to je ještě čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit