Nedávám mu toho moc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.2.11 15:01

Nedávám mu toho moc ?

Ahoj,
můj syn (7 m, 10kg.) poslední dobou začal kakat asi tak 5× za den..vlastně během každého krmení. Není to moc ? Bojím se, jestli mu nedávám moc jídla, protože on je docela jedlík a míru nezná. Jídelníček vypadá asi takto:

• ráno 230ml mléka
  • dopoledne ovoce 125g až 200g
  • oběd masozeleninový příkrm 125g
  • svačina ovoce 125g a 150ml mléka
  • večere 125g zelenina a 120ml mléka

Co myslíte ? Díky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.2.11 15:04

A nerostou mu zuby? u toho je většinou často nálož v plíně.
Majda měla menší váhu a jedla víc :lol:
Jen teda měla zeleninu jen na oběd a ovoce jen na jednu svačinku, jinak kojení. Ale zeleniny i ovoce snědla plnou misku (200-250g)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.2.11 15:07

Ahoj,
nevím jak ostatní, ale já v tomto věku dávala:
ráno tak 180ml mléko
svačina taky mléko
oběd masozelenina (klidně dávej víc)
svačina ovoce, tak těch 150-200ml
večeře kaše nebo mléko tak těch 210ml

Nevím, proč odpoledne a večer zapíjíte jídlo ještě mlíkem, radši bych dávala tu kaši nebo jenom mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.2.11 15:12

Ahoj, já si myslím že je to v normě. Malej teda jak kdy, ale většinou taky tak nějak jak píšeš, teď toho samozřejmě sní mnohem víc, až mam pocit, že nevim co bych mu už k tomu jídlu fakt dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
17.2.11 15:19

To budou zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.2.11 15:22

Dle toho kakání se mi zdá, že má špatnou střevní mikroflóru ! Nebo má moc vlákniny. Mám málo informací. Mezi jídly nejí ještě něco ? Piškoty, sušenky, křupky… ? Co pije ? Jaké má UM ? Ovoce odpoledne nedávej, tělo z něj stejně nevyužije vitamíny. Navíc v kombinaci s mlékem, to není ideální. Místo toho dej jogurt, nejlépe bílý. Probiotika z něj jsou velmi důležitá ! K večeři je ideální rýžová kaše - např. od Nutrilonu, je lehce stravitelná a zasytí nadlouho. Jídlo by se mělo podávat po 3hodinách. Nekombinuj zeleninu + mléko, ovoce + mléko.
:mavam:

Anonymní píše:
Ahoj,
můj syn (7 m, 10kg.) poslední dobou začal kakat asi tak 5× za den..vlastně během každého krmení. Není to moc ? Bojím se, jestli mu nedávám moc jídla, protože on je docela jedlík a míru nezná. Jídelníček vypadá asi takto:
  • ráno 230ml mléka
  • dopoledne ovoce 125g až 200g
  • oběd masozeleninový příkrm 125g
  • svačina ovoce 125g a 150ml mléka
  • večere 125g zelenina a 120ml mléka

Co myslíte ? Díky. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 15:29

Pije nutrilon alergy care, jelikož má alergii na BKM. Takže nemůže žádne jogurty ani mléčné kaše atd. Dávám mu občas nemléčnou kaši, ale po té špatně spí a chce jíst i v noci a dost často. Po zelenině na večer je klidný a spí celou noc. Ovoce a zeleninu jsem s mlékem kombinovala. Můžu se zeptat proč je to špatně? Špatnou střevní mikrofloru mít může, bral strašne dlouho a hodně druhů antibiotik (měl těžkou infekci), z toho důvodu mu dávám od začátku kapky Biogaia, snad k něčemu jsou. :think:

• Citovat
  • Upravit
13119
17.2.11 15:32

jen dotaz, ty mu to jídlo vážíš? Já to dávala podle oka, někdy to bylo snězeno jindy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 15:34

ynax : Nene nevážím, ale zatím mu kupuju jen přikrmy ve skleničkách, tam je gramáž napsaná no a UM podle flašky :wink:

• Citovat
  • Upravit
2803
17.2.11 15:59

Tak to jsem si přesně myslela, špatná střevní mikroflora. Alergie na BKM není důvodem nedávat bílý jogurt ! Něco o tom vím. Jogurt je něco jiného než kravská bílkovina. Takže já být tebou bych ho dávala, alespoň zkusila dávat. Každopádně doplněk stravy - probiotika dávej.

S tím kakáním, má bobečky nebo je to řídké ?

Zkus si sama dát zeleninu a zapít to mlékem… :-D Nebudu tady rozepisovat odbornými termíny, co to dělá s trávením..

Kaši můžeš dát rýžovou nemléčnou - do vody nebo do mléka Nutr. AC.

Anonymní píše:
Pije nutrilon alergy care, jelikož má alergii na BKM. Takže nemůže žádne jogurty ani mléčné kaše atd. Dávám mu občas nemléčnou kaši, ale po té špatně spí a chce jíst i v noci a dost často. Po zelenině na večer je klidný a spí celou noc. Ovoce a zeleninu jsem s mlékem kombinovala. Můžu se zeptat proč je to špatně? Špatnou střevní mikrofloru mít může, bral strašne dlouho a hodně druhů antibiotik (měl těžkou infekci), z toho důvodu mu dávám od začátku kapky Biogaia, snad k něčemu jsou. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 16:52

Lumáťo má normální bobečky, no tu kaši mu dávám, jak říkam, ale nezasytí ho na noc moc dobře. Naproti tomu zelenina ho zasytí až do rána…a ten jogurt vážně můžu ? Protože gastroenteroolog mi říkal, že mu nesmím dávat žádné mléčne výrobky…díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
2803
17.2.11 16:58
Anonymní píše:
Lumáťo má normální bobečky, no tu kaši mu dávám, jak říkam, ale nezasytí ho na noc moc dobře. Naproti tomu zelenina ho zasytí až do rána…a ten jogurt vážně můžu ? Protože gastroenteroolog mi říkal, že mu nesmím dávat žádné mléčne výrobky…díky za rady.

Ten bílý jogurt určitě můžeš ! Kvalitní bílý jogurt, např. Jihočeský ve skle nebo Holandia.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.2.11 19:43

Lumáťo, můžu se zeptat - ty jsi odborník na dětskou stravu nebo alergolog? Nemyslím to ve zlém, jen se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.2.11 22:04

Studovala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.2.11 22:46

Lumáťo, praxe je mnohdy jiná než studium :wink: Nesouhlasím totiž s tím, že při alergii na BKM se může jen tak dávat jogurt. Syn měl též ABKM, byl sledován v alergologické poradně na pracovišti vyššího typu. Po konzultaci s alergologem jsem zkusila dát jogurt a syn na něj měl velmi výraznou reakci. Předpokládám, že pokud zakladatelka dává synovi NAC a syn má ABKM, tak že je též sledován na alergologii. A pak určitě ví, že předčasné zatížení organismu dítěte mléčnou bílkovinou může oddálit „vyléčení“.
Prostě bych při ABKM byla se zaváděním jogurtu a mléčných výrobků do stravy dítěte hodně opatrná.

Ještě poznatek:
Když jsem dala synovi nemléčnou kaši třeba Sunarku nebo Hami, tak taky špatně spal, budil se, poplakával. Ale nebylo to hlady. Ony totiž tyhle kaše nejsou vůbec nemléčné. Ve složení mléko uvedeno není, ale jsou vyráběny v závodech a na linkách, kde se vyrábí a plní i mléčné kaše a tak v nich stopové množství mléka klidně může být a to pak dělá neplechu. Mně se osvědčila speciální kaše Sinlac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí