Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, odkdy může jít dítě do souny? Kuba strašně chce jít s tatínkem, tak nevíme. Je teda po trhání krčních mandlí a v únoru jde trhat krční madle…má 4 roky..děkuji za odpovědi.
My to měli ve školce, chodili jsme snad od začátku, tzn. od 3 let a jaké jsem pak byla zdravé dítě
Akorát děti mají samozřejmě jiný režim..
jee to se mi hodí, máme tu i saunu pro děti, kde je snížená teplota a děti mají kratší intervaly, ale loni jsme hodně marodily takže jsme to ani nezkusily. Letos jedem na hory, kde sauna bude. A mě by zajímalo od kdy děti můžou do „normálně“ vyhřáté sauny pro dospělé ![]()
My chodíme s dětmi od jejich 5 měsíců. Jsou zvyklé a milují to. Samozřejmě, že nejdřív po minutce, dvou…, ochlazovat pomalu, hodně pít atd… Dneska naše skoro tříapůlletá vydrží ve finské při 98 stupních skoro celých 15 minut. Je to o zvyku.
lulje píše:
My chodíme s dětmi od jejich 5 měsíců. Jsou zvyklé a milují to. Samozřejmě, že nejdřív po minutce, dvou…, ochlazovat pomalu, hodně pít atd… Dneska naše skoro tříapůlletá vydrží ve finské při 98 stupních skoro celých 15 minut. Je to o zvyku.
To máte doma saunu?
pannda píše:lulje píše:To máte doma saunu?
Bohužel neeee
Ale co bych já za saunu doma dala!!!! Saunujeme se každý týden, tak to docela leze i do peněz. Ale zas lepší, než pak řešit doktory.
(S mým ex jsme se dokonce v sauně seznámili
)
my se chystáme děti zasaunovat, saunu máme doma, udělal manžel
, ale minule se mi po saunování rozjela choroba, takže to chce fakt 100% zdravé děti
Někdo to asi doporučí, jiný ne. Já když jsem nechávala u dr potvrdit přihlášku do školky, napsala do poznámky „nesaunovat“. Bohužel jsem si toho všimla doma a nezeptala se… Pak už jsem nikde nepátrala ![]()
Dík za reakce, raději tam ted chodit s ním nebudeme, ale v únoru se po operaci zeptám doktorky, jestli to doporučí. Nás oba s manželem sauna, baví a rádi tam chodíme, tak chceme právě zkusit, jestli by to bavilo i kluky…
Bubu25 píše:kacabus píše:My jsme s začali s malou chodit od roka od té doby, co začala chodit sama a dodnes si jí všcihni moc užíváme
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, odkdy může jít dítě do souny? Kuba strašně chce jít s tatínkem, tak nevíme. Je teda po trhání krčních mandlí a v únoru jde trhat krční madle…má 4 roky..děkuji za odpovědi.já jsem chodila i v těhu
Taky jsem chodila v těhu. Téměř až do porodu.
Včera jsem si na tuto diskuzi vzpomněla, když jsem se potila ![]()
Nepochopila jsem s=to s tou školkou
Proč by jako dítě nesmělo do sauny?
Vždyť je to přece ověřené, že sauna prospívá
Školka u nás má vlastní saunu a děti lítají v zimě nahaté ve sněhu
![]()
lulje, já taky nevím proč doktorka napsala „nesaunovat“. Do školky mi malou nevzali, v únoru poletím opět pro potvrzení na přihlášku, tak se chci zeptat, pokud to tam znovu napíše. Ikdyž tady se děti nesaunují,tak mě to zajímá.
Mmonnika píše:
My to měli ve školce, chodili jsme snad od začátku, tzn. od 3 let a jaké jsem pak byla zdravé dítěAkorát děti mají samozřejmě jiný režim..
Ahoj, můžu se zeptat do jaké si chodila školky? Já totiž taky měla ve školce saunu a chodila jsem na Praze 7! A tenkrát to byla snad jediná školka se saunou, ale já chodila před 30 lety
…
PitbulLenka píše:Mmonnika píše:Ahoj, můžu se zeptat do jaké si chodila školky? Já totiž taky měla ve školce saunu a chodila jsem na Praze 7! A tenkrát to byla snad jediná školka se saunou, ale já chodila před 30 lety
My to měli ve školce, chodili jsme snad od začátku, tzn. od 3 let a jaké jsem pak byla zdravé dítěAkorát děti mají samozřejmě jiný režim..
…
Já chodila do školky na Smíchově, 30 je mi ted, takže takových 27 let je to už taky ![]()