Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, co si o tom myslíte. Švagrová má dvě děti a ty u nás nechtějí vůbec nic jíst. Maximálně si tak vezmou bombon, ale to jim ani dávat nechci, protože vím, že doma jedí hodně zdravě. Normálně mi to ani nepřijde, když jsou u nás na chvilku, ale když třeba u nás spí, tak se napřed doma navečeří a na snídani už jdou zase domů, nebo si ji berou s sebou k nám. Příjde mi do od švagrový neslušný, jsem přesvědčena, že mám doma čisto, vařím dobře a jídlo dětem nabízím v rámci jejich zvyků, rozhodně je nenutim do guláše. Mrzí mě to, už mě ani nebaví se vnucovat, v podstatě jsem rezignovala. Když to řeknu švagrový, tak mě vždycky nějak odbyde, jakože vždyť je to jedno, ne…zase nechci dětem říkat, že u nás budou jen, když budou jíst, mám je ráda. ![]()
Ty brdo, no, to by me taky urazilo, jako pochopila bych, ze dojdou po veceri a odejdou pred snidani,ale ze kdyz nahodou zustavaji, ze maji snidani s sebou??????? A nemuze to treba byt, ze svagrove je blby,aby jsi davala jidlo ze svyho??? Kvuli financim??? Jako vim, ze je to blbost,ale bylo by to nejprijatelnejsi vysvetleni
L.
kikina2004 píše:
Ty brdo, no, to by me taky urazilo, jako pochopila bych, ze dojdou po veceri a odejdou pred snidani,ale ze kdyz nahodou zustavaji, ze maji snidani s sebou??????? A nemuze to treba byt, ze svagrove je blby,aby jsi davala jidlo ze svyho??? Kvuli financim??? Jako vim, ze je to blbost,ale bylo by to nejprijatelnejsi vysvetleniL.
Jo, to si tak myslim, nebo spíš, že si myslí, aby nám nebyla dlužná, nebo co, ale to by mě ani ve snu nenapadlo takhle přemýšlet. Oni si normálně vozí třeba sváču, takže já i vim, co jedí, dala bych jim to taky, nechápu to ![]()
Já bych spíš řekla, že švagrová vyznává určité výživové zásady a nevěří tomu, že u Tebe budou dodržovány. Tak se sichruje a dětem dává to, co chce, aby jedly - neriskuje. I když ty finance jsou samozřejmě taky možnost.
To není o zlé vůli - pro někoho je prostě stravování dětí natolik zásadní věc, že to chce mít pod kontrolou za každou cenu.
Nevím - v rámci rodiny by to mne osobně asi neurazilo - zakroutila bych nad tím hlavou a pokrčila rameny. Když to nevadí dětem (myslím ve smyslu, že by se dožadovaly jídla a já mám zakázáno jim ho dát), nevím, proč by mělo mně.
Ahoj, a jinde (třeba u babičky) děti jedí? Třeba to vůbec nesouvisí s tebou, možná děti na návštěvě jíst nechtějí
Moje dcera je na jídlo taky dost háklivá. Má třeba ráda kakao, ale když si ho objedná u babičky, tak je z jiného mléka, jinak ohřáté a víc nebo míň sladké než je zvyklá a prostě ho nechce vypít ![]()
A proc to resis? Kdyz nechtej, tak nechtej, ja bych se kvuli tomu neurazela a nenutila je
Tak jim priste nevar a je to. Kdyz je mas rada, tak je respektuj ![]()
BohunkaP píše:
Já bych spíš řekla, že švagrová vyznává určité výživové zásady a nevěří tomu, že u Tebe budou dodržovány. Tak se sichruje a dětem dává to, co chce, aby jedly - neriskuje. I když ty finance jsou samozřejmě taky možnost.To není o zlé vůli - pro někoho je prostě stravování dětí natolik zásadní věc, že to chce mít pod kontrolou za každou cenu.
Nevím - v rámci rodiny by to mne osobně asi neurazilo - zakroutila bych nad tím hlavou a pokrčila rameny. Když to nevadí dětem (myslím ve smyslu, že by se dožadovaly jídla a já mám zakázáno jim ho dát), nevím, proč by mělo mně.
Oni se vůbec nedožadujou, jsou prostě takhle doma vedený, já je respektuju, ale někdy mi nad tím zůstává rozum stát
A nemůže to být třeba tím, že děti děljí s jídlem ofuky a ona si to chce odbýt doma?
Ale i kdyby zkrátka nevěřila, že jsi schopná vyplodit stejně zdravé jídlo jako ona, tak by mi to žíly netrhalo, aspoň nemusím vařit pro víc lidí, nemusím vymýšlet jídlo, které by chutnalo všem. Pro mě je to o starost míň.
ja bych snad byla i rada. Kolikrat deti, co tu spi si navymysli za kraviny a ja pak litam jak hadr na holi nebo druhy opak. Od sousedu holka by u nas snad sezrala i hovno po sobe a nase holka u nich k snidani dostane stavu a suchej chleba a veceri vubec. Takze jsem tohle spolecny spani zrusila a je klid…
U segry/svagrove bych se neurazila a neresila…
Zeptej se v rodině dalších, kteří hlídají, jestli to tak taky mají.
Ale pokud máte vztahy jinak v pořádku, tak bych se tím moc netrápila, i když chápu, že tě to zajímá, zvláštní to je.
Já třeba kdyby mi šlo o finance, tak bych spíš navrhla, že ti něco přidám na nákup a ne aby děti bez snídaně pospíchaly domů, kde se konečně nají. Pokud by mi šlo o speciální stravování, tak bych to vysvětlila. Ale třeba nad tím švagrová ani nepřemýšlí.
a jak jsou děti velké? jestli to je zdravou stravou, tak by mě zajímalo, co bude švagrová dělat až budou děti ve školce, ve škole, na táboře…
Kaca007 píše:
A proc to resis? Kdyz nechtej, tak nechtej, ja bych se kvuli tomu neurazela a nenutila jeTak jim priste nevar a je to. Kdyz je mas rada, tak je respektuj
Mě jen zajímá, co si o tom myslíte, já se neurážim, už vůbec je nenutim a respektuju je.
ynax píše:
a jak jsou děti velké? jestli to je zdravou stravou, tak by mě zajímalo, co bude švagrová dělat až budou děti ve školce, ve škole, na táboře…
Je jim 8 a 5 let. U babičky normálně jedí, právě tím spíš mě to zaráží.
Přijde mi to celý divný
Kdyby jste měli doma špínu, tak bych to pochopila, ale takhle ![]()
My třeba zase nic nejíme ani nepijeme u tchýně, pt je prase. Ve skleničkách má plíseň a prach a na hrnkách obtisklou rudou rtenku a navíc má žloutenku typu C.
Anonymní píše:
Přijde mi to celý divnýKdyby jste měli doma špínu, tak bych to pochopila, ale takhle
My třeba zase nic nejíme ani nepijeme u tchýně, pt je prase. Ve skleničkách má plíseň a prach a na hrnkách obtisklou rudou rtenku a navíc má žloutenku typu C.
Právě proto se mě to dotýká. Bordel doma fakt nemám.