Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přemýšleli jste, jak zvládnout finanční náročnost, kterou nám připravila naše vláda se zdražováním a změnou DPH? Jsem tak trochu skeptik a pesimista, docela často nad tím přemýšlím, protože vycházíme tak tak…A hlavně se sníží údajně i rodičák..Jak to vnímáte vy???
Nejhorsi je, ze napr. nektere ( spis vetsina) potraviny jsou v CR drazsi nez v zahranici, ale platy stale nizke, kor oproti jinym evr. zemim. ![]()
Zdražuje se pořád, nějak to neřeším
Nemyslím, že bych nakupovala míň nebo levnější věci. Naštěstí už minula doba kdy jsme vycházeli tak tak. Dopředu bych se určitě nestresovala a počkala jak to vše od nového roku bude ![]()
pannda píše:
Přemýšleli jste, jak zvládnout finanční náročnost, kterou nám připravila naše vláda se zdražováním a změnou DPH? Jsem tak trochu skeptik a pesimista, docela často nad tím přemýšlím, protože vycházíme tak tak…A hlavně se sníží údajně i rodičák..Jak to vnímáte vy???
Obavy mám a velké.Zrovna dneska jsem nad tím kutila,co bude
Hlavně,když všude kolem sebe slyším,jak je to problém s prací,vyhazovy,málo zakázek.
Příspěvek upraven 01.12.11 v 21:17
no ani mi nemluv,ja uz tady vcera chytla takovy deprese,ze se ,mi chtelo brecet…meli jsme na ucte rezervu,nez se mala narodila a ted??je ji 16mesicu a rezerva se mensi a kazdy mesic tam musime vybrat,je to hruza
pocitam ze leden je ucet prazdnej,k tomu hipoteka,najem atd atd,radsi nemyslet…
když na to myslím tak je mi zle.
na druhou stranu si říkám, že se to prostě zvládnout musí, ale život na vysoké noze fakt nehrozí. už ted máme problémy vyjít s penězmi.
Taky to máme tak tak…
Zrovna nám odešla myčka,místo dárků k Vánocům si koupíme novou ![]()
Jen když myjeme normálně nádobí,tak vidím,co vody se nacamrá.
Radost nemám,ale obavy jo.
u nas je reseni,ze pujdu zpatky do prace a malou dam na hlidani,ale delam 12hod smenny,kratky dlouhy tyden a i nocni,tak mi to rve srdce,ze me treba tri dny poradne neuvidi
s prominutim je tohle pěkně zkurvenej stat ![]()
Brambůrka10 píše:
u nas je reseni,ze pujdu zpatky do prace a malou dam na hlidani,ale delam 12hod smenny,kratky dlouhy tyden a i nocni,tak mi to rve srdce,ze me treba tri dny poradne neuvidis prominutim je tohle pěkně zkurvenej stat
Já takhle chodila taky, ne teda na celý úvazek. Nemohl by ti zaměstnavatel dát kratší úvazek? Malému bylo 14 m. Prní noční byly slzičky a pak už dobrý.
to jsem se ptala,a na to tam pry nehrajou
to vis,jedna obrovska americka firma ![]()
Obavy mám, když si je připustím. Naštěstí nemáme žádnou hypotéku, byteček sice malinký, ale je. Kdybychom museli ještě něco splácet, tak bych se asi dost bála, ale takhle je to zatím fajn. Místa sice není nazbyt, ale ty poplatky jsou nízké a i když je teď dost zvýšili, stále nás to nemusí zneklidňovat.
Brambůrka10 píše:
to jsem se ptala,a na to tam pry nehrajouto vis,jedna obrovska americka firma
Aha, tak to je naprd. A zkusit si najít brigádu?
Vidíte a já ani nevím, že maj snižovat rodičák, o kolik?? mám 4letou variantu, takže 3800,– neříkejte mi že budu mít ještě míň ![]()
Nebojím se, ale mám z toho blbý pocit a pořád špekuluju, kde ještě ušetřit, když už teď šetříme jak trotli. Od ledna beru na dohodu práci, tak aspoň nějaká koruna navíc. Mnohem víc mě stresuje, že po MD se na 90% nebudu mít kam vrátit (do původní práce na plný úvazek) - místa se budou rušit, už se mi o tom i zdá. Já jsem asi pako, ale pořád si říkám, že nějak bude a že se s chlapem postaráme a že se něco (nevím co, zásah z hry asi) stane…
nechce se mi od ni,hlavne mi nema kdo hlidat a sverit ji nejaky cizy pani???to se mi nechce,tak musime prezit,za rok jde moje mamka do duchodu,to bude o necem jinym,kdyz bude u babicky,ale treba do te doby vyhrajem ![]()