Máte obavy ze změny DPH?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
1.12.11 23:09
levmah28 píše:
momi33 píše:
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
Zrovna nám odešla myčka,místo dárků k Vánocům si koupíme novou :roll:
Jen když myjeme normálně nádobí,tak vidím,co vody se nacamrá.
Radost nemám,ale obavy jo.
moni promiň, ale po přečtění tvého příspěvku jsem se musela zasmát.
při ručním mytí sice vody spotřebuješ víc než v myččce, ale uvědomuješ si, že cena za vodu je mnohem nižší než cena elektřiny? předpokládám tedy, že při mytí nepouštíš vodu na plný otáčky. provoz myčky rozhodně levněji nevychází (a to nepočítám pořizovací náklady, které se pohybují v desetiticích) ;)
tak jsem to tu mohutně počítala,tak 1 mytí:
elektřina 4 kč
tableta 3,50
voda-studená- necelou korunu.
Ano,pořizovací náklady jsou drahé,ale umyješ za totok nádobí za celý den?
A za jak dlouho se ti náklady na myčku vrátí?

božatko,to jsem nepočítala,ale čas,co myje myčka nádobí mohu věnovat i jinde,nepočítaje,že kvalita umytého nádobí ručně a myčkou se taky nedá spočítat.
Muskej tu počítal i dál,a baj voko do toho ručního mytí započítal i mzdu,a vyšlo mu to na 50kč/mytí.
Nevím,jestli jsi myčku měla,nebo máš,ale rozdíly jsou opravdu markantní,a nejlépe je posoudí ten,kdo zkusil obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
1.12.11 23:12
momi33 píše:
levmah28 píše:
momi33 píše:
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
při ručním mytí sice vody spotřebuješ víc než v myččce, ale uvědomuješ si, že cena za vodu je mnohem nižší než cena elektřiny? předpokládám tedy, že při mytí nepouštíš vodu na plný otáčky. provoz myčky rozhodně levněji nevychází (a to nepočítám pořizovací náklady, které se pohybují v desetiticích) ;)
elektřina 4 kč
tableta 3,50
A za jak dlouho se ti náklady na myčku vrátí?
božatko,to jsem nepočítala,ale čas,co myje myčka nádobí mohu věnovat i jinde,nepočítaje,že kvalita umytého nádobí ručně a myčkou se taky nedá spočítat.
Muskej tu počítal i dál,a baj voko do toho ručního mytí započítal i mzdu,a vyšlo mu to na 50kč/mytí.
Nevím,jestli jsi myčku měla,nebo máš,ale rozdíly jsou opravdu markantní,a nejlépe je posoudí ten,kdo zkusil obojí.

Já se jen ptám,ze zvědavosti.Mě je to celkem jedno,my za vodu neplatíme a za ohřev vody taky ne.

• Citovat
  • Upravit
25324
1.12.11 23:14
janča12 píše:
momi33 píše:
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
elektřina 4 kč
tableta 3,50
momi, s tou elektřinou přidej :-D cena 4 kč byla naposledy tak v roce 2009, teď už je to něco málo přes 5 kč a myčka většinou meje 2 hodiny, takže 2×5 kč, což je 10 kč jen za elektřinu!
při ručním mytí platíš jen za vodu a ta je mnohem ale mnohem levnější, kubík kolem 50-65 kč, záleží podle lokality a co jsem spočítala dle vodoměru, jak já myjy nádobí jen jednou denně (večer) a spotřebu vody mám tak 30 - 40 litrů (z toho cca 2/3 studené a zbytek teplé). cena za jar a houbičky je minimální, houbičky kupuji za korunu kus (po týdnu stejně vyhazuji, tak není potřeba žádné dražší) a jak se dá sehnat v akci za 25 kč/l (bez akce cca 50,–) a vydrží mi zhruba půl roku, ne-li dýl…
takže ač se to nezdá, tak mytí v myčce vychází mnohem dráž…i když souhlasím, že je to pohodlné…ale rozhodně to nešetří naše peněženky, takže pro ty co mají hluboko do kapsy radím, ať raději myjí nádobí v ruce :)

cena elektřiny sedí,na jedno mytí je to 0,92kWh-což je cca ty 4 kč,naopak spotřeba vody je 10l,což není 1kč,ale 50halířů.
Cena za elektřinu je dle aktuálních podkladů ČEZ,které přišly minulý týden,mám je zde,a počítám dle nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janča12
1.12.11 23:20

teď jsem se dívala na technické údaje k myčkám a ta spotřeba elektřiny 1kw/h je jen u toho eco programu, který je 40'C nebo 50'C. pokud tedy budeš mít program na 70'C tak spotřeba je vyšší, zhruba 1,5 kw/h. takže ta cena 4 kč je blábol…reálná cena je tak těch 7 - 8 kč (pokud tedy myčka myje hodinu, pokud déle, tak částka je samozřejmě vyšší). takže ano, za vodu ušetříš, ale za eletřinu rozhodně NE!

• Citovat
  • Upravit
25324
1.12.11 23:23
janča12 píše:
teď jsem se dívala na technické údaje k myčkám a ta spotřeba elektřiny 1kw/h je jen u toho eco programu, který je 40'C nebo 50'C. pokud tedy budeš mít program na 70'C tak spotřeba je vyšší, zhruba 1,5 kw/h. takže ta cena 4 kč je blábol…reálná cena je tak těch 7 - 8 kč (pokud tedy myčka myje hodinu, pokud déle, tak částka je samozřejmě vyšší). takže ano, za vodu ušetříš, ale za eletřinu rozhodně NE!

no,ale dle letitých zkušeností s myčkou program na 70st. používám velice zřídka.
Nejčastěji jsem používala program na 50st,a když bylo po velkém vaření s hrnci-víkend a navaření do zásoby tak na 65 st.
Kvalitní tablety ti velice dobře umyjí i na 50st.
Jistě,na vodu ušetříš,na elektřinu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janča12
1.12.11 23:28

„Muskej tu počítal i dál,a baj voko do toho ručního mytí započítal i mzdu,a vyšlo mu to na 50kč/mytí.“

co to je za blábol? proč do ručního mytí počítá mzdu??? :lol:
jak píšu, i kdyby tě jedno mytí vyšlo na 7 kč (bez pořizovacích nákladů!), tak pořád je to drahé. voda je prostě levnější než elektřina.
a spekulovat tady nad tím jestli nádobí po mytí v myčce je čistější či nikoliv je nesmysl…záleží jak si ho umeješ, pokud to budeš dělat poctivě, nikdo rozdíl nepozná. nehledě na to, že myčka to nádobí pozničí a může ho i poškrábat. tvému názoru se tedy musím smát, obzvlášť když si vzpomenu, jak tady nedávno byly diskuze, kde zakladatelky psaly „pomóóóc, nádobí po umytí v myčce je špinave“ :D jako srovnávat kvalitu umytého nádobí je hloupost, důležitý je, že je nádobí čísté a jestli je vyleštěné mi může být u zadku, beztak ho po dalším jídle zašpiním :lol:

a pořizovací náklady v potaz holt brát musíš, těch 10-20 tis za myčku také není málo :-)
takže mysli si co chceč, ale mytí v ruce je prostě levnější, to mi nevymluvíš :palec:

• Citovat
  • Upravit
25324
1.12.11 23:29

…jinak jak jsem psala výše,nejvýraznější rozdíl mezi myčkou a ručním mytí poznáš,když si dlouhodobě vyzkoušíš oboje.
Kvalita umytí se opravdu nedá srovnat.
Hrnce jsem měla vždycky nablejskaný,a po týdnu růčo mytí vidím,že jsou vzhledem matnější.
A to drbem,a myjem pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.12.11 23:32
janča12 píše:
„Muskej tu počítal i dál,a baj voko do toho ručního mytí započítal i mzdu,a vyšlo mu to na 50kč/mytí.“

co to je za blábol? proč do ručního mytí počítá mzdu??? :lol:
jak píšu, i kdyby tě jedno mytí vyšlo na 7 kč (bez pořizovacích nákladů!), tak pořád je to drahé. voda je prostě levnější než elektřina.
a spekulovat tady nad tím jestli nádobí po mytí v myčce je čistější či nikoliv je nesmysl…záleží jak si ho umeješ, pokud to budeš dělat poctivě, nikdo rozdíl nepozná. nehledě na to, že myčka to nádobí pozničí a může ho i poškrábat. tvému názoru se tedy musím smát, obzvlášť když si vzpomenu, jak tady nedávno byly diskuze, kde zakladatelky psaly „pomóóóc, nádobí po umytí v myčce je špinave“ :D jako srovnávat kvalitu umytého nádobí je hloupost, důležitý je, že je nádobí čísté a jestli je vyleštěné mi může být u zadku, beztak ho po dalším jídle zašpiním :lol:

a pořizovací náklady v potaz holt brát musíš, těch 10-20 tis za myčku také není málo :-)
takže mysli si co chceč, ale mytí v ruce je prostě levnější, to mi nevymluvíš :palec:

taky ty počty o mzdě za hodinu byly jen úsměvné a brané jak perlička.
Za 8 let mi myčka nic nepoškrábala,nezničila,nikdy nemyla špatně.
Já jsem ti sama psala,že za vodu ušetříš,za elektřinu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
1.12.11 23:33

No já nevím teda,i když si koupím myčku cca za 15tisíc,tak se mi to dlouho vracet,a mezi tím se mi stejnak posere,a oprava není zadarmo.Já jsem pro ruční mytí.

• Citovat
  • Upravit
janča12
1.12.11 23:40
levmah28 píše:
No já nevím teda,i když si koupím myčku cca za 15tisíc,tak se mi to dlouho vracet,a mezi tím se mi stejnak posere,a oprava není zadarmo.Já jsem pro ruční mytí.

esně tak…návratnost myčky není, protože než by se ty peníze vrátily (bohužel se vzhledem ke stoupající ceně energií nevrátí), tak se ta myčka pokazí a můžeš jít koupit novou.
jako ano, mít neomezený rozpočet, tak jdu do myčky, protože pohdodlné to samozřejmě je, ale rozhodně se nedá říct, že s myčkou ušetřím. bohužel většina lidí si to neuvědomuje a naivně věří reklamám, ale pak si stěžují, že nic neušetří…

• Citovat
  • Upravit
5misa6
1.12.11 23:48
janča12 píše:
levmah28 píše:
No já nevím teda,i když si koupím myčku cca za 15tisíc,tak se mi to dlouho vracet,a mezi tím se mi stejnak posere,a oprava není zadarmo.Já jsem pro ruční mytí.
esně tak…návratnost myčky není, protože než by se ty peníze vrátily (bohužel se vzhledem ke stoupající ceně energií nevrátí), tak se ta myčka pokazí a můžeš jít koupit novou.
jako ano, mít neomezený rozpočet, tak jdu do myčky, protože pohdodlné to samozřejmě je, ale rozhodně se nedá říct, že s myčkou ušetřím. bohužel většina lidí si to neuvědomuje a naivně věří reklamám, ale pak si stěžují, že nic neušetří…

Kdyby se dnes nedělaly spotřebiče na 2 roky funkčnosti,tak jdu do toho.I když za vodu neplatíme,tak ji nechci.

• Citovat
  • Upravit
1297
1.12.11 23:57

Koupili jsme si myčku od člověka, co je tahá z německa, zajištuje i servis, stála nás 4000, je pěkná vestavná, má program Eco a umyje vše. Máme na ní roční záruku. Po tom roce používání mi diskuze o tom, jestli je nebo není levnější a jestli se nevrátit k mytí v ruce, přijde jak kdybych přemýšlela jestli prát v automatce nebo se vrátit k valše :D .
Stoletý skleněný zapékací mísy, co jsou časem hnědý, jsou po pár umytích v myčce zase jako nový. Nikdy mi nic nezničila.
Pokud mě jedno mytí vyjde na sedm korun a myjeme někdy denně, někdy obden, je to cca 150 měsíčně. Samozřejmě že i 150 jsou peníze, ale za ten uspořenej čas mi to rozhodně stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.12.11 05:44

Taky mám myčku a jsem spokojená.Jako aby mi jar při ručním mytí vydržel půl roku?No to ani náhodou.Jestli je mytí v myčce levnější nevím,ale je jedno,jestli ohřívám 10 litrů vody v myčce,nebo 20 litrů v plynovém kotli.Já bych už bez myčky nebyla i když dokud jsem ji neměla tvrdila jsem,že je to rozežranost a lenost umýt pár kousků nádobí.Pro mě je důležitá úspora času a taky čisté nádobí.Jsem slepoň a tak se stávalo,že mi polovia rádoby umytého nádobí skončila opšt v dřezu.

• Citovat
  • Upravit
26093
2.12.11 08:26

Já teda jsem pro myčku… :oops: :mrgreen: Dostala jsem ji k narozkám a od té doby ručně myjem minimálně… Neřeším to kvůli úspoře peněz, ale kvůli úspoře času… Nacpat nádobí do myčky zabere míň času,než to drbat ručně… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.12.11 09:13

Já jsem taky pro myčku!
Večer jsem 3/4hodiny stála u dřezu a myla. Te´d můžu v klidu děti uložit a synovi něco přečíst. ;)
A my teda za 10litrů vody nádobí hordu nábodí neumyjem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová