Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
verenika píše:momi33 píše:to dělám jako vedlejšák, to nevíš?
Proč by měla být obchodní zástupce?![]()
Larr píše:
Pro rodinu (s dětmi) asi úspora. Pokud nejsi obchodní záspuce Bosch, Miele, či jak se jmenují ty myčky![]()
¨
Ale my jsme už jen 2 a kdybych měla čekat až naplním celou myčku, nemáme z čeho jíst:)))
verenika píše:
Larr- i když kupuješ do myčky všechny ty serepetičky tak to vyjde hospodárněji než ve dřezu. Možná kdyby jsi celý den měla napuštěný jeden dřez…ale z toho je mi trošku šoufl![]()
Tablety kupuju v Lidlu, je jich tam 40 a stojí 99, spotřeba vody na plnou myčku kolem 10litrů vody.A sůl za 29kč 1,5kg na měsíc.Vůně 25 může a nemusí být
A hlavně ta úspora času
![]()
![]()
![]()
ty vogo,tak to mi dáš cenu na tu novou myčku,ne?
![]()
min. 25%
![]()
no, já to nějak nechápu…je tam 24m nebo 43m, 36m tam není…Jen nechápu, co jako po novým roce mám udělat..nic a oni to upraví nebo pošlou na vyplnění papíry??Mě to fakt se.., protože každá vláda dělá co chvíli nějaké změny, jen aby s lidma ***.
verenika píše:
Jinak myčku zaplním za dva dny když jsme doma jen s malým. Mám dost nádobí na to abych mohla nechat myčku dva dny odpočívat
u nás ta 45cm běžela někdy i 2-3denně,když jsme navařovali do zásoby.
Navíc můžeš zvolit i poloviční náplň ![]()
momi33 píše:verenika píše:ty vogo,tak to mi dáš cenu na tu novou myčku,ne?momi33 píše:to dělám jako vedlejšák, to nevíš?
Larr píše:
Pro rodinu (s dětmi) asi úspora. Pokud nejsi obchodní záspuce Bosch, Miele, či jak se jmenují ty myčky![]()
¨
Ale my jsme už jen 2 a kdybych měla čekat až naplním celou myčku, nemáme z čeho jíst:)))
verenika píše:
Larr- i když kupuješ do myčky všechny ty serepetičky tak to vyjde hospodárněji než ve dřezu. Možná kdyby jsi celý den měla napuštěný jeden dřez…ale z toho je mi trošku šoufl![]()
Tablety kupuju v Lidlu, je jich tam 40 a stojí 99, spotřeba vody na plnou myčku kolem 10litrů vody.A sůl za 29kč 1,5kg na měsíc.Vůně 25 může a nemusí být
A hlavně ta úspora času
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
min. 25%![]()
že jsi to ty, tak 50%
![]()
verenika píše:momi33 píše:že jsi to ty, tak 50%verenika píše:ty vogo,tak to mi dáš cenu na tu novou myčku,ne?momi33 píše:to dělám jako vedlejšák, to nevíš?
Larr píše:
¨
verenika píše:
A hlavně ta úspora času
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
min. 25%![]()
![]()
momi33 píše:verenika píše:u nás ta 45cm běžela někdy i 2-3denně,když jsme navařovali do zásoby.
Jinak myčku zaplním za dva dny když jsme doma jen s malým. Mám dost nádobí na to abych mohla nechat myčku dva dny odpočívat
Navíc můžeš zvolit i poloviční náplň
no 45 by mi běžela tak 3× denně
Teď budeš kupovat tu větší ne?
ha-ne-le píše:Brambůrka10 píše:No a pochopila jsem to dobře v článku, že pro nynější tříletou variantu se nic nemění?? Pokud si o to nezažádam?? Nedočetla jsem to celý, ale takhle jsem to pochopila… čili pro mě by se nic neměnilo, 7600 do 3let věku dítěte… Do jiný varianty nehodlam jít…pannda píše:me vyslo 6111kc na tri roky
Tak si to tu holky naštudujte…
http://www.penize.cz/…od-roku-2012
no to asi ne, si pohoršíme na 3 roky
NO my teda myčku nemáme a já jí ani nechci, nemám ráda nový věci, učit se s novými přístroji atd.. takže myju nádobí v ruce, a teď jsem došla zase k názoru, že až přijde vyúčtování, tak se z toho pos**u, myju pod tekoucí vodou průběžně.. Od zítřka napouštím dřez
![]()
verenika píše:momi33 píše:no 45 by mi běžela tak 3× denněverenika píše:u nás ta 45cm běžela někdy i 2-3denně,když jsme navařovali do zásoby.
Navíc můžeš zvolit i poloviční náplňTeď budeš kupovat tu větší ne?
jj,nechali jsme si před 8 lety dělat linku na míru,a velká se nevešla.
Budem muset odebrat šuplíky,chlap chce jedině tu velkou.
Jo,a to nám taky asi před měsícem vykradli sklep,a vzali nám kola…
Prožíváme veselé období.
PetaP píše:
NO my teda myčku nemáme a já jí ani nechci, nemám ráda nový věci, učit se s novými přístroji atd.. takže myju nádobí v ruce, a teď jsem došla zase k názoru, že až přijde vyúčtování, tak se z toho pos**u, myju pod tekoucí vodou průběžně.. Od zítřka napouštím dřez![]()
no,moje matka totok dělala léta,a hudrala na účty za vodu.
Dostala myčku,a nemůže si jí vynachválit na ty její mega kastroly je to super.
pannda píše:ha-ne-le píše:no to asi ne, si pohoršíme na 3 rokyBrambůrka10 píše:No a pochopila jsem to dobře v článku, že pro nynější tříletou variantu se nic nemění?? Pokud si o to nezažádam?? Nedočetla jsem to celý, ale takhle jsem to pochopila… čili pro mě by se nic neměnilo, 7600 do 3let věku dítěte… Do jiný varianty nehodlam jít…pannda píše:me vyslo 6111kc na tri roky
No právě, že 36 tam není, čili beze změny, ne?? Já se v tutom nevyznám, takže nevím… Ačkoliv mam známou na sociálce, ale žádnou změnu mi neohlašovala, tak nevim… Já z toho začátku pochopila, že ten, kdo má 2letou a 4letou variantu na té změněn „vadělají“, proto si mají – můžou zažádat o změnu. Ale pro tříletou stávající se nic nemění, samozřejmě ten, kdo půjde na mateřskou po novym roce, má okamžitě bez výběru novou variantu . čili nižší.
Moje chápání, sice asi špatný, ale jinak nevim… Jelikož ještě mi sníží peníze a s malym se můžu jít hrabat kořínky
![]()
pannda píše:ha-ne-le píše:no to asi ne, si pohoršíme na 3 rokyBrambůrka10 píše:No a pochopila jsem to dobře v článku, že pro nynější tříletou variantu se nic nemění?? Pokud si o to nezažádam?? Nedočetla jsem to celý, ale takhle jsem to pochopila… čili pro mě by se nic neměnilo, 7600 do 3let věku dítěte… Do jiný varianty nehodlam jít…pannda píše:me vyslo 6111kc na tri roky
myslim že ne,je to tam blbě popsané,ale neechtej to schvalit…
Holky,podle všeho,co jsem četla,tak ty změny nejsou schválený,a pokud by chtěl posléze někdo změnu na 3leté variantě,tak si o ní musí zažádat.
Po pravdě já vycházim jen z toho, co jsem si přečetla v jednom odkazu. Jinak jsem o tom neslyšela… Takže fakt nevim a jsem z toho dost mimo… zase snížení. Nestačí, že kvůli romským dětem mi malýho nevemou do školky, tím pádem nemůžu do práce, jelikož na paní na hlídaní nebudu mít, ale když nebude práce, nebudou peníze a pak… no hrůza. Manžel to má s prací taky tak tak… Děs tuta doba!!!