Máte obavy ze změny DPH?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
1.12.11 22:26

To platíte všichni za vodu???

• Citovat
  • Upravit
5476
1.12.11 22:27
Brambůrka10 píše:
pannda píše:
Tak si to tu holky naštudujte…
http://www.penize.cz/…od-roku-2012
me vyslo 6111kc na tri roky

Jenže ty počítáš špatně, proto ti to nevychází. Rodičák nepobíráš teď 36 měsíců, ale předtím je mateřská a až následně je rodičák, tzn. nesmíš tu částku dělit 36 měsíci.

Příspěvek upraven 01.12.11 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.12.11 22:28

taj jsem zjistila,že mame narok na přispěvek na bydlení,hmmmm
 http://www.kurzy.cz/…-na-bydleni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
El-Brno píše:
Brambůrka10 píše:
pannda píše:
Tak si to tu holky naštudujte…
http://www.penize.cz/…od-roku-2012
me vyslo 6111kc na tri roky

Jenže ty počítáš špatně, proto ti to nevychází. Rodičák nepobíráš teď 36 měsíců, ale předtím je mateřská a až následně je rodičák, tzn. nesmíš tu částku dělit 36 měsíci.

Příspěvek upraven 01.12.11 v 22:28

ajooo,no radši už tam nelezu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
levmah28 píše:

no studnu u paneláku nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.12.11 22:29

ha-ne-le, je to špatné, všude. Mylsím, je takovým lidí z této sorty je většina…Proto jsem se ptala na názory druhých :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.12.11 22:30
verenika píše:
levmah28 píše:
no studnu u paneláku nemám :lol:

hm,já taky ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janča12
1.12.11 22:49
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
Zrovna nám odešla myčka,místo dárků k Vánocům si koupíme novou :roll:
Jen když myjeme normálně nádobí,tak vidím,co vody se nacamrá.
Radost nemám,ale obavy jo.

moni promiň, ale po přečtění tvého příspěvku jsem se musela zasmát.
při ručním mytí sice vody spotřebuješ víc než v myččce, ale uvědomuješ si, že cena za vodu je mnohem nižší než cena elektřiny? předpokládám tedy, že při mytí nepouštíš vodu na plný otáčky. provoz myčky rozhodně levněji nevychází (a to nepočítám pořizovací náklady, které se pohybují v desetiticích) ;)

• Citovat
  • Upravit
12332
1.12.11 22:50

tak to mě holky zajímá, jak je to s tou spotřebou myčky - voda versus energie, doma chlap myučku nechce,ale byt jsme koupili s ní,tak já ji používat chci a potřebuji argumenty pro! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
1.12.11 23:00

Ahoj holky, no mě spíš děsí celkově ta krize v Evropě. To, že něco někde zdraží si myslím, že se dá zvládnout, ale mně jde spíš o to, aby byla práce a např. o sazby u hypoték… To už jsou potom velký částky, no a jestli půjde celá Evropa do háje, tak nevím co s námi bude :twisted: Manžel má sice zatím dobrou práci, ale člověk nikdy neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.12.11 23:01
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
při ručním mytí sice vody spotřebuješ víc než v myččce, ale uvědomuješ si, že cena za vodu je mnohem nižší než cena elektřiny? předpokládám tedy, že při mytí nepouštíš vodu na plný otáčky. provoz myčky rozhodně levněji nevychází (a to nepočítám pořizovací náklady, které se pohybují v desetiticích) ;)

tak jsem to tu mohutně počítala,tak 1 mytí:
elektřina 4 kč
tableta 3,50
voda-studená- necelou korunu.
Ano,pořizovací náklady jsou drahé,ale umyješ za totok nádobí za celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.12.11 23:01
Boriska píše:
tak to mě holky zajímá, jak je to s tou spotřebou myčky - voda versus energie, doma chlap myučku nechce,ale byt jsme koupili s ní,tak já ji používat chci a potřebuji argumenty pro! ;)

pro tebe i níže,jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.11 23:05

Mám obavy velké, nevím co bysme dělali, kdybychom neměli na nájem a energie. Skončili na ulici???????? Partner, vysokoškolák, vydělává 12tis.-říká, že je krize, není si schopný najít něco lepšího, já se po rodičáku nemám kam vrátit. Přitom mám ráda jistotu. Nejradši bych se odstěhovala, do Austrálie, ale to je pohádka. A to co teď žiju je thriller, co se může změnit v horor. Mám depku, pardon, rodičák mi přijde až přístí týden.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
1.12.11 23:05
momi33 píše:
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
při ručním mytí sice vody spotřebuješ víc než v myččce, ale uvědomuješ si, že cena za vodu je mnohem nižší než cena elektřiny? předpokládám tedy, že při mytí nepouštíš vodu na plný otáčky. provoz myčky rozhodně levněji nevychází (a to nepočítám pořizovací náklady, které se pohybují v desetiticích) ;)
elektřina 4 kč
tableta 3,50
Ano,pořizovací náklady jsou drahé,ale umyješ za totok nádobí za celý den?

A za jak dlouho se ti náklady na myčku vrátí?

• Citovat
  • Upravit
janča12
1.12.11 23:09
momi33 píše:
janča12 píše:
momi33 píše:
Taky to máme tak tak…
elektřina 4 kč
tableta 3,50
Ano,pořizovací náklady jsou drahé,ale umyješ za totok nádobí za celý den?

momi, s tou elektřinou přidej :-D cena 4 kč byla naposledy tak v roce 2009, teď už je to něco málo přes 5 kč a myčka většinou meje 2 hodiny, takže 2×5 kč, což je 10 kč jen za elektřinu!
při ručním mytí platíš jen za vodu a ta je mnohem ale mnohem levnější, kubík kolem 50-65 kč, záleží podle lokality a co jsem spočítala dle vodoměru, jak já myjy nádobí jen jednou denně (večer) a spotřebu vody mám tak 30 - 40 litrů (z toho cca 2/3 studené a zbytek teplé). cena za jar a houbičky je minimální, houbičky kupuji za korunu kus (po týdnu stejně vyhazuji, tak není potřeba žádné dražší) a jak se dá sehnat v akci za 25 kč/l (bez akce cca 50,–) a vydrží mi zhruba půl roku, ne-li dýl…
takže ač se to nezdá, tak mytí v myčce vychází mnohem dráž…i když souhlasím, že je to pohodlné…ale rozhodně to nešetří naše peněženky, takže pro ty co mají hluboko do kapsy radím, ať raději myjí nádobí v ruce :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová