Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dámy, prosím o info…může si firma nechat zaslat od operátora podrobný výpis komunikace mezi pracovníky? Mám na mysli texty sms zpráv !!!! Díky za odpověď !!!
No já myslím, že text by se musel vytáhnout přímo z telefonu ale možná se pletu ![]()
No, dřív to za poplatek šlo. Ale teda nevím,ale myslím, že firma si to k zaměstnanci nemůže dovolit.
Uju píše:
No, dřív to za poplatek šlo. Ale teda nevím,ale myslím, že firma si to k zaměstnanci nemůže dovolit.
i text? No to jsem vůbec netušila že to jde ![]()
Pochybuju. Snad jedine policie v pripade trestne cinnosti.
Delala jsem v praci telefony a nikdy jsem se s tim nesetkala, ani operator to nenabizi.
verenika píše:Uju píše:i text? No to jsem vůbec netušila že to jde
jj, jde. Manžel to měl oskenované v PC všechyn smsky co komu za měsíc poslal(včetně textu), prý na požádání za poplatek,ale už je to teda dlouho.
Ale jinak si myslím, že zaměstnavatel může kontrolovat hovory,smsky ale jen čísla(jestli se to týká práce) aby takto prolustroval tel-si myslím, že fakt nemůže.
Já myslím, že je to hloupost, že to nejde..kdyť by to bylo tak lehce zneužitelný
Možná když posíláš přes nějakou sms bránu ne?
Trochu jsem do toho před mateřskou dělala. U TM to před rokem nešlo, ale v Rakousku u TM to mají zapnuté a u operátora se uchovává i prvních x znaků.
Myslím, že by to bylo porušení listovního tajemství.
Firma může kontrolovat, komu píšeš a voláš, ale ne CO píšeš…
Stejné je to se služebními e-maily…taky by to bylo porušení tajemství…
Ale jestli to jde…nevim…
Dřív to šlo na požádání, ale při závažných důvodech, např tresní oznámení. „Jen tak“ to operátor dělat nesměl, teď už to nejde ani pro policii, musí to odůvodnit soud a hlavně se hrozně zkrátila doba, kdy operátor tyto informace uchovává. Takže třeba rok staré sms nevytáhnou.
Určitě to nejde. (nevím v případě trestního stíhání).
Jinak operátoři nevidí ani celou sms, ani celé číslo - na kterou se sms posílá. Tohle mi bylo řečeno přímo operátorkou O2, kdy jsem si omylem smazala jedno číslo a prosila o opětovné nadiktování - z mnou odeslané zprávy.
chuanitka píše:
Pochybuju. Snad jedine policie v pripade trestne cinnosti.
Delala jsem v praci telefony a nikdy jsem se s tim nesetkala, ani operator to nenabizi.
Taky bych řekla, že to jde pouze na vyžádání pro policii kvůli vyšetřování.
Jde to, ale jen se soudním rozhodnutím a pouze max. 6 měsíců staré sms. Toť současná situace. Že to použil zaměstnavatel, to nedokážu pochopit, a dokonce bych tam i viděla až porušení ústavních práv zaměstnance ![]()
Taky nechápu, proč chcete špehovat textovky zaměstnanců
Můžete sledovat čísla, kam volají a SMS-kují.