Může firma získat text sms zpráv od operátora?

350
1.12.11 21:36

Text sms zpráv

Dámy, prosím o info…může si firma nechat zaslat od operátora podrobný výpis komunikace mezi pracovníky? Mám na mysli texty sms zpráv !!!! Díky za odpověď !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
1.12.11 21:40

No já myslím, že text by se musel vytáhnout přímo z telefonu ale možná se pletu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.12.11 21:44

No, dřív to za poplatek šlo. Ale teda nevím,ale myslím, že firma si to k zaměstnanci nemůže dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
1.12.11 21:46
Uju píše:
No, dřív to za poplatek šlo. Ale teda nevím,ale myslím, že firma si to k zaměstnanci nemůže dovolit.

i text? No to jsem vůbec netušila že to jde 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.12.11 21:46

Nevim, jestli to třeba ze služebních telefonů, nejde :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.12.11 21:47

Pochybuju. Snad jedine policie v pripade trestne cinnosti.
Delala jsem v praci telefony a nikdy jsem se s tim nesetkala, ani operator to nenabizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.12.11 21:53
verenika píše:
Uju píše:
i text? No to jsem vůbec netušila že to jde 8o

jj, jde. Manžel to měl oskenované v PC všechyn smsky co komu za měsíc poslal(včetně textu), prý na požádání za poplatek,ale už je to teda dlouho.
Ale jinak si myslím, že zaměstnavatel může kontrolovat hovory,smsky ale jen čísla(jestli se to týká práce) aby takto prolustroval tel-si myslím, že fakt nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
1.12.11 21:55

Já myslím, že je to hloupost, že to nejde..kdyť by to bylo tak lehce zneužitelný 8o Možná když posíláš přes nějakou sms bránu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.11 22:05

Trochu jsem do toho před mateřskou dělala. U TM to před rokem nešlo, ale v Rakousku u TM to mají zapnuté a u operátora se uchovává i prvních x znaků.

• Citovat
  • Upravit
7569
2.12.11 00:16

Myslím, že by to bylo porušení listovního tajemství.
Firma může kontrolovat, komu píšeš a voláš, ale ne CO píšeš…
Stejné je to se služebními e-maily…taky by to bylo porušení tajemství…

Ale jestli to jde…nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.12.11 04:01

Dřív to šlo na požádání, ale při závažných důvodech, např tresní oznámení. „Jen tak“ to operátor dělat nesměl, teď už to nejde ani pro policii, musí to odůvodnit soud a hlavně se hrozně zkrátila doba, kdy operátor tyto informace uchovává. Takže třeba rok staré sms nevytáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
2.12.11 08:36

Určitě to nejde. (nevím v případě trestního stíhání).
Jinak operátoři nevidí ani celou sms, ani celé číslo - na kterou se sms posílá. Tohle mi bylo řečeno přímo operátorkou O2, kdy jsem si omylem smazala jedno číslo a prosila o opětovné nadiktování - z mnou odeslané zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
2.12.11 09:08
chuanitka píše:
Pochybuju. Snad jedine policie v pripade trestne cinnosti.
Delala jsem v praci telefony a nikdy jsem se s tim nesetkala, ani operator to nenabizi.

Taky bych řekla, že to jde pouze na vyžádání pro policii kvůli vyšetřování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
2.12.11 09:12

Jde to, ale jen se soudním rozhodnutím a pouze max. 6 měsíců staré sms. Toť současná situace. Že to použil zaměstnavatel, to nedokážu pochopit, a dokonce bych tam i viděla až porušení ústavních práv zaměstnance ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
2.12.11 09:16

Taky nechápu, proč chcete špehovat textovky zaměstnanců 8o Můžete sledovat čísla, kam volají a SMS-kují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová