Od kdy doma bez čepičky?

1823
24.5.10 18:40

od kdy doma bez čepičky?

Ahoj, chtěla bych se zeptat od kdy bylo vaše mimi doma bez čepičky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.5.10 18:42

my přijeli z porodnici v říjnu a doma sem mu čepičku vůbec nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.5.10 18:43

Já jsem dětem na doma čepičku nedávala.Ani Emičce narozené na konci listopadu.Bydleli jsme v přízemí,byt vedle sklepů,i při topení tam bylo kolem 20 stupňů,měla 2 bavlněné vrstvy a zavinovačku,čepičku ne :nevim:
Myslím,že pokud nemáš drobné nebo nedonošené miminko,čepička není potřeba..

Malá ji měla jen v porodnici,kde bylo pokažené topení po opravě a mrzli jsme tam všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dodo08
24.5.10 18:43

Ahoj,ani jedno moje dite cepici doma nikdy nemelo,nevidim duvod.
Jeden prece jo,cepicku bych dala,kdyby nebylo topeni.

• Citovat
  • Upravit
48576
24.5.10 18:45

Tak já ani nikdy neslyšela že by někdo dával mimču čepici na doma.Proč se to má dělat?Má to njaký důvod? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
24.5.10 18:50

nedavala jsem nikdy- ani v porodnici nemaj cepici ne?? tedy nevim jak nedonosenci ale bezne jsem tedy nevidela zadne mimco s cepici doma nebo v porodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
24.5.10 19:00

Nám v porodnici pro děti čepičky dávali, bylo to dobré třeba když byly návštěvy a seděli jsme na chodbě, tam byl docela průvan.
Ale doma jsem čepičku nedávala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
24.5.10 19:02

Ahoj doma jsem nedávala nikdy, v porodnici jí měla tuším první den, pak už taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
24.5.10 19:03

Pro upřesnění, malá měla při narození jen 1960 g a pořád do nás hustili, že děti musí mít čepice. Je jasný, že proto, že tam všechny děti byly malé a bez čepice by si neudržely teplotu. A právě proto, že jsem nebyla mezi donošenými dětmi, tak mi ani nenapadlo, že se jim čepička doma nemusí dávat vůbec hned od narození. Takže to vidím tak, že budu měřit teplotu a až se malá začne přehřívat, tak sundáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.5.10 19:13

Ahoj Petro!

Záleží na tom, kolik maličké je…

Normální zdravé donošené miminka doma mít čepičky nemusí, ale u nedonošenců chápu, že hůře udržují teplotu a tak je to potřeba.

Třeba se ozve nějaká maminka nedonošeňátka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.5.10 19:14

:think: Já jsem také samuelkovi doma čepičku nikdy nedávala a to se narodil v listopadu a bydlíme ve velkém domě co se ne tak snadno zahřeje… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
24.5.10 19:16
Petra8a píše:
Pro upřesnění, malá měla při narození jen 1960 g a pořád do nás hustili, že děti musí mít čepice. Je jasný, že proto, že tam všechny děti byly malé a bez čepice by si neudržely teplotu. A právě proto, že jsem nebyla mezi donošenými dětmi, tak mi ani nenapadlo, že se jim čepička doma nemusí dávat vůbec hned od narození. Takže to vidím tak, že budu měřit teplotu a až se malá začne přehřívat, tak sundáme.

jo aha až teď jsem si všimla, teta má nedonošenou holčičku už jí jsou dva roky :-) když se narodila měla 765g :-) a čepičku jí dávali v nemocnici celé tři měsíce i když byla v inkubátoru a doma ještě jeden měsíc, čili její, korigovaně první měsíc… pak už ne.......

• Citovat
  • Upravit
10802
24.5.10 19:19

Ahoj, moji kluci jsou narozeni v 36tt, v porodnici jim čepičky dávali a pořád mi kladli na srdce, jak musejí být v teplotě 23-24 stupňů. Když jsme přijeli z porodnice, vytopili jsme na těch 24, padali jsme z toho vedrem (normálně topíme tak na 20). Druhý den přišla dětská doktorka a říkala: sundejte jim ty čepičky, máte tady dost vedro :)) Tak jsme jí řekli, že nám to tak řekli v porodnici a ona řekla, že si teda myslí, že je to nesmysl, že zas tak malí nejsou (měli 2.5 a 3.0kg) a že z toho vedra budou akorát choulostiví. Takže jsme zase začli topit na 20, čepičky jsme jim teda ještě chvíli nechali, ale podle mě max. pár dní. Podle mě můžeš zkusit sundat a měřit teplotu, pokud nebude podchlazená tak je to OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
24.5.10 19:23

Když Ti mimi dali domů, tak už teplotu udrží, ne? :think: My měli 1710g a doma už čepičku neměla! Sáhni na mimčo, jestli je teplý a když to bude v poho, není potřeba ho dál zateplovat.. myslím že stačí oblečení a zavinovačka (pokud je to ještě úplný mrňous) Řekla bych, že když se zbytečně přehřívá, je pak moc choulostivé.. :-?

• Citovat
  • Upravit
9556
24.5.10 19:29

ja budu za exota, my davali cepicku doma asi 14dni a to je mala narozena v cervenci :oops: jenze mame pres leto celkem chladny byt, kdyz prijela mamka a chytla na malou, zdala se ji strasne studena, takze jsme dali cepicku, pridali vrstvu obleceni a bylo z ni spokojeny mimco…
takze bych Ti poradila, aby ses ridila vlastni intuici, cepicka ji neublizi, pokud nemate doma velky teplo a kdyby se Ti mala zdala prehrata, uz ji cepicku davat nemusis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí