Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky…mám 8 měsíční holčičku a chtěla jsem se zeptat od kdy tak bych mohla na koupaliště?Zatím chodíme do krytého bazénu ale když je venku tak krásně myslíte že bysme nemohly?Mají tam brouzdaliště pro mimča ![]()
ahoj Magda má sice 11 měsíců, ale určitě s ní na koupaliště půjdu, není důvod nejít
Urcite na koupak muzes, tady bezne chodi mamci s uplne cerstvyma miminkama. Kdyz pujdes nekam do polostinu, tak je to v pohode.
Na koupaliště jo, někam do stínu. Do bazénku bych ale nedávala, maximálně ochladit pod sprchou. Většina bazénů není schválena pro kojence do jednoho roku.
Chodila jsem se synem cca od těch 8mi měsíců minulý rok na koupálko. Snažila jsem se ho držet co nejvíce pod slunečníkem, na hlavě pořád šátek nebo čepku a dost jsem mazala opalovákem. Koupal se i v bazénech a dokonce jsme s kamarádkou nosily i malý nafukovací sebou
.
terka byla narozena v prosinci a loni v cervnu uz jsme chodily…takze cca od 7meho mesice. je to vodnik od mala…v bazenu byla porad ![]()
já bych to vůbec neřešila . Mému malénu je 10 měsíců a už byl v broudališti. Osobně si myslím tam kam prckové dosáhnou nohama na zem a vodu maj po pupík tak jsou spokjeni jediné co je důležité tak je dítě namazat krémem 50 a hlavně odolnému proti vodě a dávat klobouček mokrej na hlavu kvůli úpalu
v červenci nám budou dva měsíce a taky přemýšlíme jestli můžem nebo ne a když ne na koupálko tak do bazénu na zahrádce. Co myslíte? Asi je brzo co? ![]()
smajlicek90 píše:
v červenci nám budou dva měsíce a taky přemýšlíme jestli můžem nebo ne a když ne na koupálko tak do bazénu na zahrádce. Co myslíte? Asi je brzo co?
Myslím, že je to blbost. Ikdyž si odmyslím hygienické hledisko, tak ti mimino ve vodě 30 st bude vřískat. Ve dvou měsících striktně vyžadovalo dítě svých 38 stupňů v kyblíku. Postupně jsemod 3 měsíců začala otužovat při plavání ve vaně a někdy v 5ti měsících se dostala na 32-33 st. Spích bych vzala sebou na zahradu vaničku nebo koupací kyblík a ochladila tam v teplejší vodě.
je pravda, že na zahrádce si můžem napustit teplejší vodu. Malej si lebedí v 36° a u nás na koupališti je stejně přeplněno
smajlicek90 píše:
v červenci nám budou dva měsíce a taky přemýšlíme jestli můžem nebo ne a když ne na koupálko tak do bazénu na zahrádce. Co myslíte? Asi je brzo co?
ja sem teda trochu extrem ale chodila jsem s malou do bazenu od necelych 4 mesicu a studenejsi voda ji vubec nevadila…ale chce to zkusit…na druhou stranu tady na koupaku byvaji i s uplne prtavyma..maji je ve stinu na dece..a holky si davaji pivko ..proste pohodicka ![]()
Tak podle mě 2 a 4 měsíce je safra rozdíl. Na dece/v kočárku tam mže klidně být i týdenní mimino. Ale co vyrobíš s dvouměsíčním dítětem v bazénu, kdaž sotva drží hlavu? Můžeš ho tak max. vozit po zádech. Sluníčko mu tak bude svítit přímo do očí, ostatní mu šplouchat do obličeje.
to mas asi pravdu ze koupani neoceni no…ale nebrani to urcite vzit kamosky deti a jit na koupaliste…to jsem tim chtela puvodne rict ![]()