Od kdy Opavia piškoty?

1318
5.3.11 10:50

Od kdy Opavia piškoty?

:mavam: přejeme Vám s Karolínkou krásný víkendík …
Maminky od kdy prckové můžou Opavia piškotky?Myslím rozmočený v Sunaru,přesnídávce…
My teď máme Sunarka sušenky,Karolí moc chutnají,ale koukala jsem na složení a je tam pšeničná mouka,vlastně jsou to piškotky obohacené vitamíny a ochucené medem a banány…Tak mě zajímá jestli to nakonec nevyjde vlastně nastejno? :think:

Jo a ještě od kdy může jogurt,jaký a asi ráno,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
5.3.11 10:57

Ahoj. Piškoty (ty obyčejné, tj nemáčené atp) jsem dala až po roce, dodržovala jsem to, že by děti do roka neměly mít bílek a v piškotách je celé vejce.

Jogurt od cca 8 měsíců, já dávala dopoledne nebo odpoledne a nejlepší je prý Hollandila nebo Activia. Mája jí skoro všechno, jogurty střídám, občas koupím Activii, občas AQ v Albertu, to je taky výrobce Hollandia, myslím i Clever bílý. Kupuju velké balení a buď se podělíme nebo nechám na další den. Mája sní v pohodě půlku najednou (tj 200-250g). Dokud je jí, dávám jen bílé, starší už bílé nechce, takže tam koukám na složení, aby nebyly přibarvené, nastavované škrobem atp. To už radši osladím obyčejný bílý jogurt třtinovým cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.3.11 11:07

Já začala dávat Káti piškoty asi v 10 m ale spíš kvůli cukru.

Je pravda, že bílek by do roka dítě opravdu nemělo. Vůbec mě toto v piškotech nenapadlo. Naštěstí to bylo bez reakce.

Jogurt Hollandia dávám od 7 měs. Jako nouzovku jsem dala i jiné, ale jsou řidší a hůř se jimi krmí.

Příspěvek upraven 05.03.11 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
5.3.11 11:07

Co nejdyl NE. Precti si ingredience, bila vymilana mouka a cukr-proc to do tech deticek cpat? Kup mu ryzove krekry a bude po starostech. (muj nazor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.3.11 11:09

Ahoj, piškoty dávám od cca 7.-8. měsíce. Většinou samotné, sem tam jeden. Jinak spíš kukuřičné křupky, apod.

Jogurt bílý od 7.měsíce, u nás se chytnul jedině Choceňský smetanový. A střídám to - někdy ho má ke svačině, někdy k večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
5.3.11 11:11

Já jsem teda dávala dřív,páč jsem byla zoufalá malá nechtěla mlíko a nic jíst,tak mi dr.poradila,že jí tam mám dát trochu piškotů-tak 3max.4ks stím to vypila,a nakonec pila bez znova bez piškotů.Asi jak jak který doktor,když dáš co nejdýl nic tím nezkazíš :wink:

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
5.3.11 11:12

A jogurt jsem dávala bílý Choceňský nebo Holandii od 7m,vlastně dávám do ted :-)

• Citovat
  • Upravit
14598
5.3.11 11:15

KAtka kukuřičné i jiné křupky odmítla, takže i proto jsme najely na rohlík, chleba a piškoty. Ale jen sem tam na zahuštění čerstvého ovoce a zasycení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
5.3.11 12:18

Tak nějak od 9. měsíce. Jistěže to vyjde nastejno jako Sunarka sušenky. Navíc mi teda ty sušenky přišly sladší, ale neporovnávala jsem obsah cukru na krabici.
To je zas povyku, kolik si myslíte, že toho bílku v jednom nebo dvou piškotech je … :-)

jogurt by se měl spíš odpoledne, dopoledne ovoce, říkají výživáři, ale to je detail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
5.3.11 12:21

U jogurtu si přečti složení - ideálně jen mléko a jogurtová kultura (já kupuju jen holandii, ale jistě vyhovují i další značky). Do mnoha jogurtů se přidává kukuřičný škrob na zahuštění (např. v některých activiích), je to balast, děti by měly mít plnohodnotné potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.3.11 12:38

Tak shodou okolností tu mám jak piškoty opavia, tak sunarky banánové.
Složení piškotů je mouka, cukr, vejce, nic víc.
U sunarek je ten seznam podstatně delší a některé složky mě teda pro malé dítě fakt nenadchly. Je v nich tuk, je v nich mléko, je v nich sůl, jsou tam kypřidla, sojový emulgátor.
Takže fůra potenciálních alergenů, skrytá sůl (tu by dítě do roka zkrátka dostat nemělo), o vstřebávání těch vitamínů do tela mám svoje pochybnosti, když vitamíny, tak přírodní.

Mají nižší obsah cukru než piškoty - piškoty 35g na 100G výrobku, sunarky jen 20g. To už nevidím takový markantní rozdíl, piškoty jsou očividně „čistší“, nemají hafo různých aditiv.

Za sebe teda jsme dlouho preferovali kukuřičné křupky, rýžový „polystyren“, lepek jsme zaváděli pomocí neslazených kaší.
Sunarky jsem teď koupila pro dítě 22m dvakrát a příště koupím piškoty, aspoň jste mě nakopli se mrknout na složení, co že mu to vlastně cpu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
5.3.11 14:21
Gladys píše:
Tak shodou okolností tu mám jak piškoty opavia, tak sunarky banánové.
Složení piškotů je mouka, cukr, vejce, nic víc.
U sunarek je ten seznam podstatně delší a některé složky mě teda pro malé dítě fakt nenadchly. Je v nich tuk, je v nich mléko, je v nich sůl, jsou tam kypřidla, sojový emulgátor.
Takže fůra potenciálních alergenů, skrytá sůl (tu by dítě do roka zkrátka dostat nemělo), o vstřebávání těch vitamínů do tela mám svoje pochybnosti, když vitamíny, tak přírodní.

Mají nižší obsah cukru než piškoty - piškoty 35g na 100G výrobku, sunarky jen 20g. To už nevidím takový markantní rozdíl, piškoty jsou očividně „čistší“, nemají hafo různých aditiv.

Za sebe teda jsme dlouho preferovali kukuřičné křupky, rýžový „polystyren“, lepek jsme zaváděli pomocí neslazených kaší.
Sunarky jsem teď koupila pro dítě 22m dvakrát a příště koupím piškoty, aspoň jste mě nakopli se mrknout na složení, co že mu to vlastně cpu :oops:
:pankac: děkzuju za odpovědi :hug: O to mi šlo,porovnat složení těch sušenek,které jsou od 6 měsíce!!! a piškotek,jestli nakonec ty obyč piškotky nejsou menší zlo.
V podstatě jde o to,že Karolínka mi baští jen maso,zeleninu,mlíko už skoro nechce a hlavně odmítá ovocné přesnídávky.Když jí do nich dám jednu,dvě sušenky,tak mi jí zbaští.
A ano sušenky mastný jsou,když je drobým,mám mastnou ruku :think: Ach jo, tak co tedy??? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.3.11 18:47

No a ty křupky jste zkoušeli? :nevim: Mívají je ve zdravé výživé, sice taky v DM, ale ty jsou hodně tvrdý. A Hipp přímo vyrábí ten rýžový polystyren v malých kolečkách, dobře se to dětem drží. Syn z něj byl úplně u vytržení, když to někdy v 7m dostal, jen teda ty rýže rosliněná děsně patle :lol:
Kaše dáváte?
Bych s těmi různými sušenkami počkala fakt až po roce.
S tím ovocem, třeba banán naškrábaný si nedá? Synovi klasické přesnídávky nechutnají doteď, jediné, co jako malý jedl bylo 100%ovoce od Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.3.11 18:50

jogurt, dávala jsem od 7m, sice jsem chtěla trochu později, ale byl šílený problém se zácpou, kterou nevyřešilo ani zavedení ovoce, spravil to právě až jogurt. Zkusila jsem tenkrát aktivii, ale je moc kyselá, nakonec jsme skončili na smetanových choceňských :roll:
Pak ho začal odmítat, tak jsem zavřela všechny oči a uši a koupila takový ty od Hami, co nemusí být v chlaďáku, potom hodně dobré jsou z Billy ta jejich značka Naše bio, ta jsou fakt echtovní. Momentálně jogurty nežere :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.3.11 19:26

Tak my jsme začali dávat piškoty tak kolem 1roku,ale ne Opavia piškoty,ale našla jsem v Globusu Bio dětské piškoty,a oproti těm Opavia jsou většía tenčí,a malej je má raději.Minulý týden nám ty Bio došly,a dala jsem malému Opavie,a rozdíl je opravdu viditelný.Co do složení nevím,nezkoumala jsem.Ovšem,když jsem viděla na plavání u stejně starých dětí i slané tyčky Bohemia,a klasické sušenky jako věnečky,tak jsem si říkala,že ta divná jsem asi já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí