Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, do kdy balíte svá miminka do zavinovaček?
Ahojky, ja balila do 6mesíců, tedka uz dávám do spacího pytle ale s rucickama k telu jinak by se porád bouchal a kradl si dudlík… ![]()
Mě se do zavinovačky po dvou měsících už nevešel
Pak jsem dala spací pytel, ale nakonec jsem zjistila, že je nejlepší a nejpohodlnější peřinka, většinou se neodkopává a má tam víc útulno, než když je v tom pytli a vždycky si tu pěřinku muchlá než usne ![]()
Ja jsem bablila do 4.mesice,potom uz nastesti umel spat i bez ni a bez pevnyho zavinuti.
Já jsem zavinovačku zrušila brzo, dětem se v ní nelíbilo, ani spací pytel jsme nepoužívali
![]()
skoro do 8 mesice aby se neskrabal ..... pak prisel na radu pytel v kterem obcas spi i dnes .....
Ahoj, v zavinovačce byla asi do 4 měsíce.Teď když je občas třeba zavinout tak jí stáhnu do deky ![]()
obě děti jsem měla v zavinovčce tak 6 týdnů. ale stejně měli ruce venku. spíš šlo o ten pocit teploučka. viki teď spí v pytli, ale stejně ho přikrývám i peřinkou, má rád teploučko ![]()
řekla bych do doby, než se z ní vykope a už neplní svou funkci ![]()
Zebra píše:
Já jsem zavinovačku zrušila brzo, dětem se v ní nelíbilo, ani spací pytel jsme nepoužívali![]()
ahoj, my zavinovali prvních necelých 14 dní. Nijak se nám to neosvědčilo a nijak si neumím představit, že bych ještě ted malou zavinovala (4. měsíce). A hlavně se mi do zavinovačky nevejde. Spíš naopak, vyžaduje prostor a v pelechu se hodně roztahuje a takhle se jí spí nejlíp. Možná právě proto, že je na to od začátku zvyklá, možná proto že je prostě taková a naopak jsou miminka, co zavinutí vyžadují. A když má volné ručičky, aspon se tolik neleká, než kdyby byla zavinutá a pak najednou ne. Takhle si krásně zvykla na prostor kolem ní. ![]()
já jsem zavinovala do tří měsíců,malá ze zavinovačky rychle vyrostla,a stejně se sní vždycky dostala,už neuměla spát na jednom místě,od čtyř měsíců spí normálně pod peřinkou.
Ahoj
Já zavinovala jen do konce 6tinedělí,pak se vykopávala a nelíbilo se jí vtom.Pytel jsem ani nezkoušela,nakonec jsem ještě balila do deky,ale taky ne moc dlouho max.do 4-5měsíce to se jí líbilo víc a peřinku neodkopávala ![]()
Ahojky,Karolínka si sama řekla v 6 měsících,že prostě nechce,začala být v zavinovačce nevrlá a často se budila.Tak jsme zavinovačku vyměnily za spací pytel a je to.Do ručičky něco pro zabavení aby nechala dudána v pusince,nejlíp plenku a je to.Zavinovali jsme do menší flees deky,dala jsem jí na koso a na cíp kterej šel jako poslední jsem našila plenku,aby se stáhla víc a „nevyprostila“ se ![]()