Nepřibírá – v 10 měsících 7,2 kg

4706
4.3.11 17:10

nepřibírá...

-- ahoj holky, dneska jsem byla s malou na prohlídce a váží mi jen 7,2 kg.. od minulý prohlídky přibrala jen necelý půl kila.. už nevím co jí mam dávat jíst.. –papá normálně oběd, sladký jí moc dávat nechci, ale asi začnu.. –taky normálně jí chleba nebo rohlík s máslem, zeleninu, kaše mi jíst nechce ani jogurt, ani skleničky ovoce s piškotem nebo ovoce s čimkoliv.. něco málo sní, ale že by snědla celou skleničku, to nee.. –chtěla jsem se zeptat, jestli bych jí nemohla dát k večeři třeba kuřecí nebo zeleninový vývar, jestli by toho nepomohlo.. jinak už nevim.. doktorce se to taky nezdá.. ale tý už to říkam snad půl roku, že mi nechce moc jíst.. a taky je trochu hyperaktivní.. nezastaví se a neumí být v klidu… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
697
4.3.11 17:17

ahoj,

sladký bych rozhodně kvůli přibírání nedávala, třeba jí prostě stačí to co jí dáváš..zkus jí dávat ten vývar k obědu, vývar a za hodinku třeba oběd..já bych teda na večer nedávala..já tohle popravdě neznám, moje malá jí ovoce, i od hippu ty ovocný přesnídávky jak jsou čtyři a stojí to asi 50,– Kč v DM drogerii, nikdy jsem jí do toho žádný piškoty nepřidávala..jinak když nejedla, tak jsem vynechala pečivo a dala třeba celou lučinu..ale zkus jí trošku naučit na ovocný přesnídávky, jak říkám hipp má dobrý, je to třeba s tvarohem a moc dobrý..a kaše od hippu ti taky nejí??A jogurt hollandia nebo choceň smetanový třeba jí do toho dej trošku přesnídávky, i když zase naše malá jí normálně bílej jogurt, ale když to chci obměnit, dám trošku přesnídávky,ale fakt malounko..tak přeju ať malá přibírá, ale jak říkám, jsou děti které prostě nejsou podle tabulek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 17:22

děkuju nooo. ne nechce jogurt ani hollandii.. ani přesnídávaky ovocný, spíš si to ovoce kouše sama, ale toho moc nesní, převážně je to po židličkou, rozkouše a vyplivne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
4.3.11 17:24

ale já bych si s tím hlavu nelámala, moje neteř to bylo takový tintítko,prostě nechtěla zeleninu a tohle a támhleto a dneska je jí šest a je to prostě dlouhá a štíhlá holčička,někdo to tak má..a jestli je hyperaktivní tak to prostě vyběhá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.3.11 17:26

Myslím, že něco přibrala, to je hlavní. Vzhledem ke stravovacím návykům a pohyblivosti bych řekla, že přibrala celkem přiměřeně :nevim:
V tomhle věku už děti nepřibírají kilo za měsíc, a nahánět to sladkým, nechci být ošklivá, ale jednou by ti fakt poděkovala :roll: Už tak, pokud má ovocnou přesnídávku s piškotem, tak v tom je cukru až dost.

Podle mě stěžejní je, co řekla doktorka, případně to, na jakém přírůstkovém percentilu se pohybujete (k očkováku je přiložená knížečka s grafy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 17:51

Kolik má měsíců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
4.3.11 17:54

zobrazuj si podpisy, pak uvidíš věk..10 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 18:04

Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 18:10

Nechci si zoobrazovat podpisy, jednak to zbytečně zabírá místo a jednak je to pro mě nepřehledný.

My jsme měli v 10.měsících 7.550g, ted má 2,5 roku a má 11kg. Sladkostma bych to neřešila. Mě malá nechce jezt moc do ted kousne tak max. 3× a konec. Ted me teprve začala tak nějak papat, ale je strašně vybíravá. Doktorka to vždy komentovala, ale už to vzdala enmá být po kom veliká. Jsou dny kdy nesní nic a dny kdy se relativně sama cpe, ael do ted jsou to boje, musím se u jídla zlobit a aji ji ve 2,5 letech krmit aby vůbec jedla. Sladký ji taky nedávám i když mě to taky párkrát napadlo, ale potom měla zacpi. Jí hodně ted jogurty, ovoce, ted zacala jist i pecivo. Mě hodně pije tak přes dva litry, dávej mlíčko pokud ti ho pije, když ne tak kefír. Přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
4.3.11 18:25

Vařit jsi malé nezkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 18:27
EvaG píše:
Kolik má měsíců?

má 10 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 18:32
lumáťa píše:
Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.

ráno vstane v 7h pije mlíko a sní půl rohlíku s máslem
jde spát v 9h..
oběd má ve 12h a to papá normálně skleničku celou jí sní.. hodně k tomu pije čaj..
15h zkoušíme přesnídávku ovocnou, nebo normální kousek ovoce nebo oplatku ale s něčim..někdy sní ten malinkatej jogurt s ovocem od Mosters
18h zase mlíko
a večer už moc jíst nechce.. trochu kaše
hodně pije.. pije furt. kašiček máme asi 10druhů, fakt různý..ale moc to nechce.. něco do ní nacpu ale nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 18:33

a spinká taky dobře.. před obědem náký 2h a pak ještě jednou odpoledne, to dá klidně taky 2 hodiny.. večer jde spát kolem 21h a v 07 nebo 08 vstává.. tak nevim.. asi fakt se hodně pohybuje a nepřibírá noo…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 18:34
kolozubka píše:
Vařit jsi malé nezkoušela?

hele fakt jsem zkoušela úplně všechno.. ale jí víc chutnaj ty kupovaný přesnídávky noo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 18:36

Podle mě jí pěkně a spí taky pěkně. Hold to nebude žádný cvalda, mě malá pije taky tak přes 2 litry enně a nechce moc papat. Ono se to upraví. Ještě je tu otázka kolik měl porodní váhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí