Nepřibírá – v 10 měsících 7,2 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7142
4.3.11 18:39

a nevyrostla za tu doibu třeba nějak. MÍŠA TED ZA 2 MĚSÍCE PŘIBRAL JEN 350G, ALE VYROST O 5CM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 18:44
mona.k.79 píše:
lumáťa píše:
Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.
ráno vstane v 7h pije mlíko a sní půl rohlíku s máslem
jde spát v 9h..
oběd má ve 12h a to papá normálně skleničku celou jí sní.. hodně k tomu pije čaj..
15h zkoušíme přesnídávku ovocnou, nebo normální kousek ovoce nebo oplatku ale s něčim..někdy sní ten malinkatej jogurt s ovocem od Mosters
18h zase mlíko
a večer už moc jíst nechce.. trochu kaše
hodně pije.. pije furt. kašiček máme asi 10druhů, fakt různý..ale moc to nechce.. něco do ní nacpu ale nic moc..

Můj dojem je, že má málo jídla… Tak každopádně vidím problém v tom, že oběd by měl být třetí jídlo. Takže ráno snídaně - nejlépe MM, UM min 210ml,je to výživnější a zdravější než rohlík. Pak svačina - ovoce !!!! to jedině dopoledne, pak oběd - když vám to nevychází časově, buď ho posunout nebo nějak upravit režim. Nevím, v kolik vstává. Pak odpoledne zase svačina - doporučuje se bílý jogurt a pak večeře. Kaše jsou jednoduché na přípravu a výživné, obsahují vitamíny a minerály (alespoň Nutrilon), takže bych to nevzdávala.
Jinak ti můžu poskytnout plno receptů na dělané svačinky a vařená jídla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
4.3.11 18:59

mně teda nepřijde půl kilo, že by přibrala málo naše malá, taky přibírá necelé půl kilo za 2 mněsíce a mudr je spokojená - na muj dotaz zda to není málo mně bylo řečeno, že přece nemusí být jak otesánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 19:00

nebo bych prohodila mlíko s kaší, mlíčko bych dala na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 19:03
EvaG píše:
Podle mě jí pěkně a spí taky pěkně. Hold to nebude žádný cvalda, mě malá pije taky tak přes 2 litry enně a nechce moc papat. Ono se to upraví. Ještě je tu otázka kolik měl porodní váhu?

měla 2.7kg.. no malinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 19:05

ale oběd je třetí jídlo!!!! pije ráno UM, pak hned rohlík nebo chleba s máslem a okurku nebo pomeranč, pak spí 2h a jí oběd!!! a ještě si na něj dá tyčinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 19:06
lumáťa píše:
mona.k.79 píše:
lumáťa píše:
Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.ale oběd je třetí jídlo!!!! pije ráno UM, pak hned rohlík nebo chleba s máslem a okurku nebo pomeranč, pak spí 2h a jí oběd!!! a ještě si na něj dá tyčinku
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.
ráno vstane v 7h pije mlíko a sní půl rohlíku s máslem
jde spát v 9h..
oběd má ve 12h a to papá normálně skleničku celou jí sní.. hodně k tomu pije čaj..
15h zkoušíme přesnídávku ovocnou, nebo normální kousek ovoce nebo oplatku ale s něčim..někdy sní ten malinkatej jogurt s ovocem od Mosters
18h zase mlíko
a večer už moc jíst nechce.. trochu kaše
hodně pije.. pije furt. kašiček máme asi 10druhů, fakt různý..ale moc to nechce.. něco do ní nacpu ale nic moc..
Můj dojem je, že má málo jídla… Tak každopádně vidím problém v tom, že oběd by měl být třetí jídlo. Takže ráno snídaně - nejlépe MM, UM min 210ml,je to výživnější a zdravější než rohlík. Pak svačina - ovoce !!!! to jedině dopoledne, pak oběd - když vám to nevychází časově, buď ho posunout nebo nějak upravit režim. Nevím, v kolik vstává. Pak odpoledne zase svačina - doporučuje se bílý jogurt a pak večeře. Kaše jsou jednoduché na přípravu a výživné, obsahují vitamíny a minerály (alespoň Nutrilon), takže bych to nevzdávala.
Jinak ti můžu poskytnout plno receptů na dělané svačinky a vařená jídla :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 19:09
dagvi píše:
mně teda nepřijde půl kilo, že by přibrala málo naše malá, taky přibírá necelé půl kilo za 2 mněsíce a mudr je spokojená - na muj dotaz zda to není málo mně bylo řečeno, že přece nemusí být jak otesánek

když ona je fakt hubeňounká noo :zed:
já jí to už říkala,myslim mudře, když pila převážne jen Um že ho moc nepije a že vůůůbec nevypije 200ml.. jenom tak 150ml a ještě nechá. tak fakt nevim, snad se to spraví, nechci jí nutit nák moc jíst.. ale to mi dneska mudra říkala že se jí to moc nelíbí a že kdytž to tak pujde do roka, měla by jít na náký testy.. tak nevim proč je neudělali teda hned.. mě zaskočila žejsem se ani neptala,,, :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 19:11
mona.k.79 píše:
EvaG píše:
Podle mě jí pěkně a spí taky pěkně. Hold to nebude žádný cvalda, mě malá pije taky tak přes 2 litry enně a nechce moc papat. Ono se to upraví. Ještě je tu otázka kolik měl porodní váhu?
měla 2.7kg.. no malinká

My měli 2,6kg. tak bych to vážně neřešila nějak radikálně ona ti moc jizt víc nebude, vím z vlastní zkušenosti.

Já teda ráno dávala mlíčko
v 10 přesnídávku (pravda tak 5 lžíček), potom šla spinkat na hodinku, okolo jedné oběd dřív jsem nestíhala, ve dvě šla spát, potom okolo 4-5 jogurt nebo ovoce, večer kašu tu mi rezignovala a na noc mlíčko. Kaše potom nechtěla. Vydrž jak bude mít rok zase to bude lepší. My bojujeme s jídlem pořád, ale ted se to trochu zlepšilo, akorát vždy jak začne relativně jezt tak je nemocna a je to nanovo.

Taky jsem přemýšlele zda ji budu dávat sladkosti, nebo kaloričtější jídla, ale nikam to nevedlo. Ona to stejně nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 19:14

U nás taky chtěla dělat testy nakonec jsem ji přemluvila, že je to zbytečný, že měla malou porodní váhu a že nemá být pokom velká, je taky hubená, ale je veselá prospívá u jídla neposedí. Nikdy mě nevypila ani tu 150ml. netrap se tím, testy ji nech udělat, ale ona bude drobek, nenut ji jídlo, aby se to potom neobrátilo a ona nebyla cvalda.
Do ted za ní s jídlem lítám se lžičkou, nebaví ji ani když se sama krmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
4.3.11 19:15

Ty testy jsou zbytečný když to není extrem a to vy nejste dělají se okolo roku, tak uvidíš. Držme pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
4.3.11 19:16

Vždyt píše zakladatelka že ráno má mléko. Předpokládám že MM nebo UM. A že by měla vypít minimálně 210ml je taky dost diskutabilní. Mě malá vypije mléka maximálně 150ml a víc do ní prostě nedostanu.
Jinak mě teda nepřijde nic zvláštního na tom že přibaral půl kila. Děti v tomhle věku už tolik nepřibírají. Mají mnohem víc pohybu a tudíž i výdej energie.
Takže bych možná jen zařadila ještě doplední svačinku a oběd posunula na dýl.

Moje malá přibrala ještě mnohem mín a nikomu to divný nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 19:19
mona.k.79 píše:
ale oběd je třetí jídlo!!!! pije ráno UM, pak hned rohlík nebo chleba s máslem a okurku nebo pomeranč, pak spí 2h a jí oběd!!! a ještě si na něj dá tyčinku
Ale tohle jsi nepsala ! Psala jsi ráno mlíko s rohlíkem… a pak oběd. Takže pokud jí takto a po o ještě tyčku, tak to papá dost !!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.3.11 19:22

vážím si každýho názoru a děkuju, jenom se bojím, aby neměla nákou zhoubnou nemoc nebo coo.. prostě mi to dělá starosti.. taky vyrostla ale jenom o 2cm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
4.3.11 19:22

Jo a jinak teda Zuzanka není žádnej mrnousek, narodila se s váhou 4,2kg a teď má 9,2kg. Na půl roce 8,5kg takže zdojnásobila svoji pordní váhu jak to má být. A přitom je to dost nejedlík. Já nevím mě přijde že doktorka dost přehání, teda jestli není nějak vysoká, protože pak by to neodpovídalo tabulce. Kolik malá měří? A nevyrostlq ti ted třeba nějak víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí