Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
lumáťa píše:mona.k.79 píše:Ale tohle jsi nepsala ! Psala jsi ráno mlíko s rohlíkem… a pak oběd. Takže pokud jí takto a po o ještě tyčku, tak to papá dost !!!!
ale oběd je třetí jídlo!!!! pije ráno UM, pak hned rohlík nebo chleba s máslem a okurku nebo pomeranč, pak spí 2h a jí oběd!!! a ještě si na něj dá tyčinku
ale psala, hned na začátku, dostane um a pak hned rohlík s okurkou nebo ovocem.. a stejně je jak LUNT!! JE TO DIVNÝ NOO. taky mi připadá že nák extrémně málo nejí..ale moc taky nee to je fakt..
mona.k.79 píše:lumáťa píše:ráno vstane v 7h pije mlíko a sní půl rohlíku s máslem
Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.
jde spát v 9h..
oběd má ve 12h a to papá normálně skleničku celou jí sní.. hodně k tomu pije čaj..
15h zkoušíme přesnídávku ovocnou, nebo normální kousek ovoce nebo oplatku ale s něčim..někdy sní ten malinkatej jogurt s ovocem od Mosters
18h zase mlíko
a večer už moc jíst nechce.. trochu kaše
hodně pije.. pije furt. kašiček máme asi 10druhů, fakt různý..ale moc to nechce.. něco do ní nacpu ale nic moc..
Lumáto prosím čti pořádně ano
![]()
Nevím jestli to tu někdo psal, ale nám se teď stalo, že Darek přestal přibývat a bylo to tím, že víc pil čaj na úkor jídla…
Vypil taky ty dva litry bez problémů (což taky prý není moc dobře) na jeho váhu by měl vypít max litr a půl dle mudry…
Tak jsem začala dávat častěji jídlo a je fakt, že čaj už tolik nechce a jí rozhodně líp a víc ![]()
Příspěvek upraven 04.03.11 v 19:30
PETRUCHA píše:
Jo a jinak teda Zuzanka není žádnej mrnousek, narodila se s váhou 4,2kg a teď má 9,2kg. Na půl roce 8,5kg takže zdojnásobila svoji pordní váhu jak to má být. A přitom je to dost nejedlík. Já nevím mě přijde že doktorka dost přehání, teda jestli není nějak vysoká, protože pak by to neodpovídalo tabulce. Kolik malá měří? A nevyrostlq ti ted třeba nějak víc?
73cm a váží 7,2kg .. nemůžu najít tu tabulku
Já vím, že máš obavy, já sitím taky prošla, dělala ji testy nakonec, protože máme doma psa tak, že psy můžou přenášet bakterie a způsobovat nechutenství. Malá je taky hubenour. Nezapomen, že měla malou porodní váhu, tak se to někde projevit musí.
RyBANA píše:
Nevím jestli to tu někdo psal, ale nám se teď stalo, že Darek přestal přibývat a bylo to tím, že víc pil čaj na úkor jídla…Vypil taky ty dva litry bez problémů (což taky prý není moc dobře) na jeho váhu by měl vypít max litr a půl dle mudry…
Tak jsem začala dávat častěji jídlo a je fakt, že čaj už tolik nechce a jí rozhodně líp a víc
noo taky jsem nad tím přemýšlela,, že jí budu dávat častějš něco do ruky alespoň a mělo by se to spravit.. no uvidíme.. tak dneska měla už toho fakt hodně..
RyBANA píše:
Nevím jestli to tu někdo psal, ale nám se teď stalo, že Darek přestal přibývat a bylo to tím, že víc pil čaj na úkor jídla…Vypil taky ty dva litry bez problémů (což taky prý není moc dobře) na jeho váhu by měl vypít max litr a půl dle mudry…
Tak jsem začala dávat častěji jídlo a je fakt, že čaj už tolik nechce a jí rozhodně líp a víc
nám to nepomohlo začala se vztekat, když nedostala napít, mě doktorka říkala, že se neda nic dělat.
Jé tak to je docela dlouhánka na tu váhu. Tak možná proto to doktorka řešila. Percentil máš v průkazce.
Zuzanka má 75cm.
Jo a ještě mě napadlo že bych to asi řešila nějakým tím rohlíkem do ruky, kukuřičnou křupkou mezi jídly…
EvaG píše:RyBANA píše:nám to nepomohlo začala se vztekat, když nedostala napít, mě doktorka říkala, že se neda nic dělat.
No ona je to docela zátěž na ledviny, takový množství čaje…prý
a to má Darek o víc jak kg víc než dcerka zakladatelky… ![]()
Jako dá se dělat, on se taky vztekal - což dělá vždy, když není po jeho
ale prostě si musel zvyknout a když se pořádně napere, tak na čaj už není ani místo ![]()
PETRUCHA píše:mona.k.79 píše:Lumáto prosím čti pořádně anolumáťa píše:ráno vstane v 7h pije mlíko a sní půl rohlíku s máslem
Sladký bych určitě nedávala a vývary k večeři taky ne. To raději rýžovou kaši Nutrilon, ta trochu cukru obsahuje, ale taky plno vitamínů.
Jinak bych potřebovala znát váš denní jídelníček, abych mohla dobře poradit.
A když nesní skleničku, tak třeba domácí jí chutná víc ?
S jídlem taky souvisí dobrý spánek, když dobře spí, lépe papá…to někdy bývá začarovaný kruh.
jde spát v 9h..
oběd má ve 12h a to papá normálně skleničku celou jí sní.. hodně k tomu pije čaj..
15h zkoušíme přesnídávku ovocnou, nebo normální kousek ovoce nebo oplatku ale s něčim..někdy sní ten malinkatej jogurt s ovocem od Mosters
18h zase mlíko
a večer už moc jíst nechce.. trochu kaše
hodně pije.. pije furt. kašiček máme asi 10druhů, fakt různý..ale moc to nechce.. něco do ní nacpu ale nic moc..![]()
Tý jo, já jsem fakt slepá !!!
Oběd vidím stále jako druhé jídlo
..
![]()
Jinak teď po změně dávám ráno kolem 6-7 jogurt (někdy dva dle apetitu
) o půl 11 přesnídávku, kolem 13hod oběd (masozelenina, zelenina) kolem 3 chleba s lučinou (to sní tak 4 - 5 kousků), kolem 5 ochucený mlíko a v 8 sunar ![]()
je fakt, že teď celej den prožere noo ![]()
Když já to potřebuju vidět takto, asi profesionální deformace
ha ha:
7:00 mlíčko
10:00 ovocná svačinka
13:00 masozelenina
16:00 mlíčko (od 7.měsíce bez problémů bílý jogurt Holandia)
19:00 mlíčko (kaše, zatím nejl. rýžovou, později obilné)
To je "ideální jídelníček, plně dostačující dětem do 1roku.
Lumáto ty jsi psala že nikde zakladatelka nepíše o tom že má malá ráno rohlík ![]()
A tvůj styl razení mi spíš přijde jako rozkaz, ale tot jen můj názor… ![]()
Přijdeš mi jak paní učitelka.
Jinak s tím jídelníčkem máš pravdu, tak nějak by to mělo vypadat. Ovšem evidentně nemáš doma nejedlíka kterej prostě ti třebq dopoledne jídlo úplně bojkotuje. Ale to je už mimo, můj problém, ne zakladatelky. ![]()