Dudlík učit – ano nebo ne?

9030
3.3.11 16:20

Dudlík učit ano x ne

Ráda bych znala názor a osobní zkušenosti na to, jestli mám nutim 3 měsíční dcerce dudlík. Narodila se ve 34tt a na neonatologii mi ho nedali s tím, že se musí nejdřív naučit sát z prsu. Stejně kojíme přes klobouček, protože na to jí tam naučili taky. :lol:
Snažím se jí to odnaučit a už to celkem jde.Z levého prsu už pije bez a z pravého to teprv učíme.
Když je neklidná a brečí, nabízím jí dudlík, ale ona ho nechce. Mamka mi tvrdí, že by se tim uklidnila. Ségra zas, ať už jí to neučím, že jí to pak nebudu muset odnaučovat :mrgreen: :mrgreen:
Mám strach, že si začne třeba cucat palec, to by bylo blbý, protože dudlík můžu zahodit, palec těžko. Zatím si cucá celou ručičku, když má hlad a chce mě na to upozornit. Na střídačku pak strká do pusinky, všechno co popadne.
Jak jste na tom vy? Mám jí dudlík nutit nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
3.3.11 16:26

Já ho nutila jen ve fázi, kdy si chtěl strkat do pusy palec. Vzal ho na milost asi na měsíc a pak už ho nikdy nechtěl :lol:
Všechno má svá pro a proti, jak píšeš..dudlík zahodíš, palec ne..to byl důvod, proč jsem mu ho na čas vnutila. Ale některé děti jsou prostě nedudlíkové. Teď jsem ráda, že jsme odnaučovat nemuseli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.3.11 16:29

Tak já jsem dudlík uvítala, protože mi jinak malý pořád křičel, napřed jsem byla rozhodnutá, že ne, že ho to budu muset odnaučovat, ale za ten klid mi to stálo. Sice nám trvalo, než jsme našli ten pravý 4měsíce! protože Mareček nechtěl žádný speciální, teda spíš bylo mu to jedno, ale neuměl ho dudlat, až nakonec jsem koupila poslední za 17,– ten nejošklivější - kopretinku, kaučukovou, klasická bambulka a ouha! dudlaj sám, bez držení dudlíku mnou! A teď máme dudlík jen na spaní a nebo když nechce sedět v kočárku nebo autosedačce a odnaučovat budu až ve 2 letech, až tomu bude trošku rozumnět, vyměním dudlík za dárky s Ježíškem, nebo něco podobného. samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby už ho nechtěl sám :o)
A jestli dudlík ovlivní kojení…nevím, já kojila bohužel jen 3,5měs. a to jsem Marečkovi dudlík dávala, nevím jestli to bylo tím, přisátý byl výborně-že jsem ho musela až páčit, když jsem ho chtěla odendat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
3.3.11 16:30

Naše malá dudlík nikdy neměla.Nechtěla ho,tak jsem ji ho nenutila.Teď když ho uvidí mezi hračkama tak si jej veme a spíš ho má jako hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.3.11 16:35

Když ho nechce ,tak bych jí ho nenutila..

Moji kluci dudlík nechtěli ani jeden, tak jsem jim ho nedávala 8-)
Palec si necucají, mladší si jednu dobu rval do pusinky celou ruku , sem tam si tam strčí nějakej prstík,ale to vyjímečně..nejradši okousává masážní kartáčky…stejně tak to měl starší:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
3.3.11 16:37

No právě,taky ho zkouším dávat,když si cucá tu ruku,ale ona nabírá jak na blinkání a jdou jí slzy do očí, myslela jsem, že když pije přes klobouček,tak jí to bude podobný a veme ho. :-?
Máme už dudlů celou řadu, samý lepší a z vysoka na ně kašle.
Asi zkusim, ten obyč… a jinak na to asi peču. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
3.3.11 16:59
alisekR píše:
No právě,taky ho zkouším dávat,když si cucá tu ruku,ale ona nabírá jak na blinkání a jdou jí slzy do očí, myslela jsem, že když pije přes klobouček,tak jí to bude podobný a veme ho. :-?
Máme už dudlů celou řadu, samý lepší a z vysoka na ně kašle.
Asi zkusim, ten obyč… a jinak na to asi peču. :huban:

My jsme byly na tom stejně :-) Malé jsou 4 měsíce a vůbec dudel nechce, máme jich doma snad 10 různých druhů. Jen tu obyčejnou kopretinu za dvacku z drogerie veme, ale spíš ji kouše, než dudlá a tak za minutku ji vyplivne a pak usne. Jinak já musím malou na noc zabalit silně do zavinovačky (ručičky k tělu, ta no tetra osuška, aby se nevyšmejkla a pak ještě do zavinovačky). Jinak mi neusne. Takhle je klidnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.3.11 17:02

Já nenutím. Mi neumíme dudlík vůbec puóužívat. V puse ho chvíli převaluje, ale hned letí ven. Ani učot nebudu, protože některé děti je pak problém odnaučit. Ale zaléži jen na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.3.11 17:16

My jsme dudlíkoví závisláci, i když už jsem ho to přes den odnaučila a chtěla bych i v noci.

Já ho malýmu dost často nabízela, nejdřív ho dost často plival, ale pak si na něho navykl, jakmile byl bez dudy, tak šup s palcem do pusy, takže jsem palec vyndala a strčila dudlík. Dávala jsem i proto, že jsem nekde četla, že je dobrý na noc, dítě si dudá a nezapomíná při tom dýchat, když už byl trošičku starší, tak si byl schopnej dudlika v postýlce najít a strčit si ho do pusy, takže jsem k němu nemusela vstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
3.3.11 17:38

Mám dva kluky ten první bez dudlíku a v poho druhý KATASTROFA od rána do večera. Bere dokonce ostatním dětem dudlíky. Takže určitě neuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.3.11 18:28

Ahoj, osobne si myslim, ze dudlik k miminku patri. Jako prvni maji saci reflex, nic jineho neumi a dudlik je jejich jedina zabava. Zklidni se tim, rychleji usnou a je to dobry prostredek k utiseni (pokud jakykoli narek nechces resit kojenim).

Maly ma dudlik od porodnice. Kdyz ho nechce, tak ho vyplivne, nebo si ho vynda sam a pokud se mu ho tam snazim vratit, tak secvakne pusu, takze ho tam nedostanu.

Jasne, budu ho muset odnaucovat, ale holt proste jednou vyhodim vsechny dudliky, preziju par prorvanych dni a bude to dobry. S hruzou ctu pribehy ostatnich maminek, jak odnaucuji cucat palec. Davaji jim na noc rukavice, potiraji palecek buhvicim…

Dudlik mi taky prijde hygienicky. Dudlik si do pusinky strkaji vetsinou cisty, relativne sterilni. Ruce ciste nemaji ani omylem.

Takze asi tak. Kamaradka prave cekala tri mesice kvuli kojeni a maly uz se ji na dudel nechytl, takze ma smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.3.11 18:31

Mi dudlík nemáme a palec si zatím necucá a to máme 5,5m.
Ono to je u každého jinak :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
3.3.11 18:32

Nám jsou 3 měsíce a nevím co bych bez něj dělala :-D Když začne brečet nebo kňourá vždycky ji uklidní :-D Má ho už od porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.3.11 20:55

nevidim důvod proč mimčo učit na dudlík :nevim:
a tvůj prcek ho nechce tak ho nenuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
3.3.11 22:11

pokud ho fakt nechce a ani nepotřebuje tak bych mu ho asi taky nenutila. My ho máme od začátku, a v podstatě funguje jen jako zklidňovač, jinak ho nepotřebuje. Máme zkušenost, my i kamarádka, že jako první dudlík mimča nejdřív přijmou ten nejobyčejnější z lékarny, tzv. kytičku (cca 25kč). A pak se dá přejít na ty líp vytvarovaný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí