Maminky bezdudlíkových dětí pomoc!

2344
5.3.11 09:07

Maminky bezdudlíkových dětí pomoc!!!

Zdravím všechny maminky!

Tato diskuze není určená jenom maminkám, které mají bezdudlíkové děti, ale všem, kteří mají nějaký nápad, jak uklidnit bezdudlíkové dítě :-)

Mám 4-měsíční dceru a od narození jsme bez dudlíku. Ne proto, že bych striktně dudlík odmítala, ale proto, že malá prostě dudlík nechce. Neumí ho dudlat a rozčiluje se, když jí ho dám do pusinky. Vyzkoušela jsem sna milion různých druhů dudlíků, ale nic nechce :-( Když byla ještě malinká, tak jsem ji těsně zavinovala a jedině tak se uklidnila a nebo případně u prsu, ale jinak je to katastrofa :-( Teď už ji zavinovat nemůžu, vždycky se z toho vyšmejkne. Celý den je hrozně neklidná, zabaví se jenom na chviličku, pak zase kňučí a uspávání je pokaždé z šíleným pláčem. V noci se mi často budí, ale hlad nemá.

A proto vás moc prosím, nemáte někdo nějakou fintu, jak mimi uklidnit? Budu ráda za jakoukoliv radu!

Děkuji

Lidka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3641
5.3.11 09:10

Já vyzkoušela všechny dudlíky a nakonec až ten poslední, ve 4.měs. zabral, kaučukový, nejobyčejnější za 17,– kopretinka, zkoušela jsi? Jiný Mareček prostě nechtěl a nebo neuměl dudlat, vyplivoval, tenhle ne. Než jsem na něj přišla, pomáhala plínky bavlněná přes oblyčej, to byl do minuty tuhej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
5.3.11 09:14

Ahoj,

fintu bohužel nemám, jen soucítím - mám doma podobný exemplář. :roll:
Dneska můžu říct, že už je to teda lepší - kojíme v noci tak cca 3×, ale byly časy,někdy v létě, kdy se budila co 20min a nepomohlo nic jineho než prso. Od narození špatně spala, podle mě právě kvůli tomu, že neměla dudlík. Budila se třeba po půl hodině a už nezabrala, snad jen v kočárku spala lepší. Byla jsem z ní fakt na prášky, protože dudlíkový syn spal od 3měsíců celou noc. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Já jsem teda měla dudlíkový dítě,ale jinak popis přesně sedí do cca 6ti měsíců.Pomáhala plenka přes čumáček na uklidnění a spinkání a jinak zabavovat,zabavovat,nosit,chovat,houpat… :zed: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575

Ahoj, určitě tady ještě padnou rady jako uhoupání na míči, šátkování apod..... Všechno ale stojí čas a trpělivost. Já měla bezdudlíkové dítě (taky ho odmítal) a až do 9 měsíců mi usínal u prsa u kojení (pak jsem odnaučila), ostatní uspávací metody se setkávaly s obrovským řvacím odmítáním. Jediné, co opravdu zabíralo, byly železné nervy, trpělivost a čas (strávený u všech jmenovaných aktivit)..... Časem se prcek naučil hrát i sám, důležité bylo, aby mě měl v dohledu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
5.3.11 09:25
Ewule0712 píše:
Já vyzkoušela všechny dudlíky a nakonec až ten poslední, ve 4.měs. zabral, kaučukový, nejobyčejnější za 17,– kopretinka, zkoušela jsi? Jiný Mareček prostě nechtěl a nebo neuměl dudlat, vyplivoval, tenhle ne. Než jsem na něj přišla, pomáhala plínky bavlněná přes oblyčej, to byl do minuty tuhej :lol:

jojo, kopretinku jsme vyzkoušeli taky :-( Prostě nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
5.3.11 09:34

Malá taky dudáka nechce. Večer chodíme spát spolu, momentálně kolem deváté (dříve i po desáté :mrgreen: ), mám ji u sebe v posteli, dám prso, u toho usne. V noci to samé. Přes den krásně spinká odpoledne v kočárku, to ji uhoupu a pak se dospí i ve stojícím. Ale jinak jestli si jednou dá deset minut přes den, tak je to dost.
Takže buď si hraje sama s tím, že na mne vidí a mluvím na ni, nebo si hrajeme na dece spolu a když to nejde, tak vezmu šátek, chodím s ní a něco u toho dělám, třeba žehlím, vytírám podlahu apod.

• Citovat
  • Upravit
24798
5.3.11 09:38

Já jsem prostě dudlík nacpala v pěti měsících, Majda si cucala ruku až do modřin, blé. (Kaučukový MAM)
Přes den jsem to pořád pořád pořád zkoušela, až se to naučila. Pak ho měla jen na spaní…
Hm. Zavinovala jsem asi do šesti měsíců, zkus větší deku a pak přes ty ruce něčím zavázat na uzel, pevná plínka, pásek od županu jsem někde viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.3.11 09:57

ahoj,

my taky odmítáme dudlík a docela pomáhá plenka. Úplně roztaženou plenku dám malé na bříško a ona si ji muchlá u pusinky nebo si ji jen muchlá.
Ale přes den si už hodně hraje s chrastítkama, tak má furt co dělat. Al eje pravda, že je v noci krásně spinká a přes den je v pohodě - jak jsem psala, hodně si vyhraje s chrastítkama a taky hodně cvičíme - na bříšku, leží pod hrazdičkou. Večer pak docela dobře unavená usíná.
Ale na zabavení ručiček a pusinky dáváme plenku. I když ona ted ožírá všechno (4 měsíce) :-)
A zavinovala jsem asi jen týden, 14 dní. Na uklidnění nám to nijak nepomáhalo a furt ji rozbalovat, zabalovat, rozbalovat…Na začátku u kojení byla zavinovačka dobrá, ale pak jsem ji už vůbec nepoužívala. I doktor mi tenkrát řekl, že nedoporučuje balit na noc kvůli kyčlím. Že kyčle potřebují prostor a ne být sepnuté. Ale to zase co kraj, to názor :wink: A hlavně, nemusel ajsem ji pak uklidňovat, když byla pod peřinkou a ne v zavinovačce, protože to tak měla od začátku. Ale určitě záleží na miminku. Některé to asi vyžaduje, být zavinuté a uklidní ho to. Já si nedokážu představit, že bych ještě ted malou zavinovala. Spíš naopak, malá se hodně roztahuje.

Příspěvek upraven 05.03.11 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
5.3.11 09:58
Pipet píše:
Já jsem prostě dudlík nacpala v pěti měsících, Majda si cucala ruku až do modřin, blé. (Kaučukový MAM)
Přes den jsem to pořád pořád pořád zkoušela, až se to naučila. Pak ho měla jen na spaní…
Hm. Zavinovala jsem asi do šesti měsíců, zkus větší deku a pak přes ty ruce něčím zavázat na uzel, pevná plínka, pásek od županu jsem někde viděla.

A vydržela ti spát déle, když byla zavinutá? Já mám pocit, že to už nepomáhá… Dudlík zkouším každý den, ona si ho kouše, ale neumí ho dudlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
5.3.11 10:10

Lidunko,u nás taky dudlík nefrčí,teď u nás funguje jako kousátko(malá si ho přendavá z ruky do ruky a okusuje ze všech stran) V noci se taky budíme a usínáme u prsa nebo uhoupávám,někdy teda zaklapne v kočárku,když už je unavená a nemá řvoucí náladu.Nejlepší je teda ale šátek,na spinkání i na uklidňování :palec: Přes den se jí musím hodně věnovat a je spokojená,někdy stačí,že jsem v dosahu a hraje si dlouho i sama,ale prostě nechce být sama :wink: Nenervuj se,užívej si,že Tě potřebuje a vyžaduje :wink: JO a jak tu už zaznělo,nosit,nosit,nosit a ňuňat :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
5.3.11 10:16

Šátek jsem zkoušela, ale malá tam vůbec nechce být :-( Když už, tak jenom ve vertikální poloze… Jediné, co někdy zabírá, když si ji vezmu sebou do kuchyně (máme obývák spojený s kuchyní, ale malá musí být blízko u mě). Dávám ji do lehátka. Ale taky moc dlouho nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
5.3.11 10:27

Linduško a chodila jsi? Když navážu do šátku,musim chodit,malá kouká po okolí,tulí se a je spokojená,ale jen čekáme na červenou,už se bouří,ať chodím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.3.11 10:28
lidunkaS píše:
Pipet píše:
A vydržela ti spát déle, když byla zavinutá? Já mám pocit, že to už nepomáhá… Dudlík zkouším každý den, ona si ho kouše, ale neumí ho dudlat.

No jo, právě že to pomáhalo… Tak se držte :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.3.11 10:37

Kamarádka do nedávna zavinovala holku do takový tý merino zavinovačky, kde dítě vypadá jako housenka, jinak by prostě nespala. Já naštěstí tyhle problémy nemám, Elis stačí, když je ve spacím pytli a spí v pohodě a dudlík máme jenom na spaní a po pár minutách ho stejně plive a nechce ho. No aspoň jí nebudu muset na něj odnaučovat. Některý kojený děti prostě dudlíky nechtěj. Právě asi ty úplně obyč jim líp imitujou tu bradavku, proto jima někdy vezmou za vděk.Po pravdě já jsem tohle zažívala dokud jsem ještě kojila, nějak nám to nesedlo ani jedný, ani jedna z toho nebyla šťastná. Tím ti nechci radit, abys přestala kojit. U mně to bylo tak, že jsem měla s kojením problémy od začátku a pak mlíko ze dne na den prostě nebylo a musela jsem nosit formovače bradavek a kojit přes kloboučky, jinak bych neměla mlíko vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí