Od kdy pribyňáky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Od kdy pribyňáky?
Ahojky,prosím o radu, od kdy pribyňáky a dětské jogurty jako třeba ostraváčka, atd… někdo radí tak, někdo jinak.. díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já jsem je začala dávat kolem 7měsíce. Přímo pribináky měla Nelinka hrozně ráda. Ale slyšela jsem, že se dopuručuje až od roku. No ale malé to nijak neuškodilo. Dávala jsem ho tak 2× týdně, jinak měla denně jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda jsem asi exot, ale malá pribiňák ještě neměla
- Je jí 19 měsíců.
Jogurty jí jen bílé a ty jsem dávala někdy od roka, jestli si dobře pamatuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my dávali také zhruba od toho 7 měsíce, i když doktorka měla názor jiný. Jen nedáváme pribiňáky, jsou takové moc hutné, malá miluje lipánky a laskymáčky. Jogurt mi odmítala, naučila se ho jíst až po roce, různé ovocné a musejí být husté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že pribiňáky a pod. se nedoporučují, protože jsou sladké a tučné. Ale jsou dobré, to uznávám. Jinak není nad bílý jogurt.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribiňáky vůbec, prvně měl asi v roce a půl lipánka…Toho má tak 2× do měsíce, jinak bílý holandie…
Myslím, že do roka se vůbec tvarohový výrobky dávat nemají, zatěžuje to moc ledviny, takže spíš ty jogurty…
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
tak mi davame pribinaky, bobiky i lipanky, Honzik moc neji, tak musi nejakou energii do sebe dostat. Vetsinou ma malej jogurt, a pak jeste pribinaka. Bile jogurty mi uz vubec nechce, tak jsme zacali kupovat ovocne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známý a velice oblíbený profesor Matějíček v knize " Rodičům na nejhezčí cestu" podávání smetánků skoro až doporučuje, neb děti mají přes den tak extrémní výdej energie, že jeden smetánek denně jim nemůže asbsolutně škodit. Otázkou však je, zda se to týká 7měsíčního kojence, neb je to přece jenom nepřekysaná mléčná bílkovina, tudíž velmi silný alergen!!! My dávali jogurt, nejprve bílí přislazený glukopurem a pak smetanový ovocný a kluci na nich mají „závislost“. V podstatě nic jinýho nesnídají. Pribináček bych dala až po jogurtu a určitě po roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Bílé jogurty se dávají po 8mém měsíci. Pribiňák až po roce, je z tvarohu, který je pro miminka hůře stravitelný a je taky moc tučný a slazený. Miminka mají dostatek tuku ve stravě i z mlíka a cukr vůbec nepotřebují. Mají ho v ovoci dost.
Obě moje holky ochutnaly smetánky až okolo 2let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se vsim souhlasim s Lucou235 a myslim ze ani prislazovat neni treba,detem chutna i neprislazeny dokud to nezkusi jinak.Energii je mozny doplnit i hodnotnejsimi jidly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribináky apod. pokud možno nikdy, bílý jogurt od 7. nebo 8. měsíce. Pokud zpočátku bílý jogurt odmítá (což je velmi pravděpodobné) tak dosladit glukopurem nebo přesnídávkou a postupně ubírat, až se dopracuje k samostatnému jogurtu …
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bílý jogurt baštily obě děti tak od 7-8 měs., lipánky, pribináčky a pod. tvarohový dobroty by děti neměly jíst dřív jak v roce. Nejde o to, že je to tučný a sladký nebo hutný. Děti energii potřebují a tuk taky. U tvarohových výrobků vadí, že obsahují příliš bílkovin, které zatěžují ledviny miminka, které jsou do jednoho roku ještě nevyzrálé. Tak proto. Takže lipánka jsme dálali až od roka a určitě ne hned každý den. Některé výrobky ryze pro miminka obsahují také třeba tvaroh (např. přesnídávka ovocná s tvarohem), ale tam je garantované bezpečné množství a uvedený vhodný věk, tak tam to nevadí ani před 1. rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám ke svačině bílou hollandii, prcek má sedm měsíců.
Lipánky, ostraváčky a podobné tučné přeslazené smetanovotvarohové záležitosti nevedem.
Starší kluk je baští, ale tomu je už devět let.
- Citovat
- Upravit