Od kdy rybu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Taky sem tam koupím, když nestíhám vařit, bo lítáme po doktorech a tak, ale hodně poddimenzovávám, v půl roce od 4 měsíců, alespoň pro dobrý pocit, protože co se týká konkrétně té soli, tak to je asi jedno. Bavila jsem se o tom s naší doktorkou a ta mi ty skleničky schvalovala, tak alespoň nemám černé svědomí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky myslím, že ten rok je nějaká děsně magická hranice. do roka budu dítě držet na nemastné neslané dietě bez ničeho a po roce se pořádně napucne ![]()
Vojta dostal první rybu po 10m věku, Hami tuňáka, pak ještě lososa sunárek, tresku hami. alergie v rodině sjou, hodně, ale vojta nereagoval nikdy na nic.. lepek od necelých 7m, celer v 7m, jahody a rajčata v 8m apod. ryby z domova jsem se bála, že bych jí nevykostila dokonale..docela dlouho měl rybu ve sklínce, i když jedl jinak normoš jídlo.. teprve kolem 2 let jsem se odvážila mu vykostit pstruha
a jak mu šmakoval..!
na pangase mám názor dost podobný - není to ryba
je to cosi vyšlechtěného, co nestojí za to..
ryba je zdravá a je potřeba vytvořit u dětí zdravé stravovací návyky. za hranicemi naší země se naopak doporučuje začínat dříve - s rybou, vaječným bílkem, dříve to byl i ten lepek..
osobně myslím, že je nejdůležitější vyvážená a pestrá strava a tvorba stravovacích návyků. u zdravého dítěte. samozřejmě, při problémech je to něco jiného..
podle mého je prostě lepší dát dítku občas žervé, občas tvaroh, občas cokoliv jiného )zdravého), než to všechno nechávat „po roce“..
ještě k soli
ona i sůl je potřeba.. s mírou..s velkou mírou.. a hlavně v letním období, kdy se dítě potí.. Hipp jsem taky nekupovala, ale když byly velká vedra, někdy jsem pár zrníček soli Vojtovi do jídla hodila.. doporučení dr.. (ne dětského, ale tatínka..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP píše:
Míšo, není to jen o komerci… je to hlavně o tom, že dnešní děti jsou bohužel choulostivější než děti za dob Tvé babičky. Podívej se na naši generaci, kolik je alergiků, cukrovkářů, kolik civilizačních chorob dnes lidé mají, vždyť i Ty sama jsi alergik… Toto dříve nebylo, žijeme v horším ekologickém prostředí, dýcháme horší vzduch a holt i ta dětská strava se tomu musí přizpůsobit.
jenže ta choulostivost je právě tím, že se dětem odpírají věci, které nám nabízí příroda a naopak je zahrnujeme náhražkami, takže místo kravského mléka, které dřív bylo naprosto přirozené, dáváme UM; nevaříme, ale kupujeme skleničky a tak je to se vším… samozřejmě už to máme zakódované v genech, pokud už jsme i my (rodiče) něčím takovým prošli.. Já třeba byla ještě na kravském a domácí stravě, nebála jsem se proto věcí, kterých se dnešní matky úzkostlivě straní a výsledkem je moje naprosto zdravé, spokojené dítě, bez alergií apod… alespoň prozatím
samozřejmě je třeba vše zvážit s rozumem a k novým potravinám přistupovat opatrně, nejprve jen dát dítku zkusit, postupně přidávat, je jasné, že je blbost v půl roce bezhlavě dítě nacpat tvarohem, když teprve začíná poznávat zeleninu, ale zas není nutné čekat na „svatou hranici“ jednoho roku, já jej malé dala asi v 10ti měsících, jelikož už jsem věděla, že malá doposud neměla problém s trávením, tak proč to nezkusit.. rybu v té samé době, ale ne pangace, začala jsem treskou, je mnohem kvalitnější a nabídne více živin..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit