Od kdy rybu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja mam pocit, ze nam rekla Dr, ze ryba az po roce, ale nejsem si uplne jista. Nicmene ja jsem ji stejne zacala davat az tak okolo toho roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecný názor je nejdřív po prvním roce.Pro děti se sklonem k alergiím až od 3 let.Toto jsem někde četla..
Adámek dostal rybu v 9 měsících,ale jen ve formě kojeneckého příkrmu od Hami.Byl to tuňák a zelenina.Nejsme alergici,moc mu to tenkrát chutnalo..-
Co se týče výběru ryby pro malé dítě,doporučuje se losos a treska.Pangasius vůbec.Ten se už teď moc nedoporučuje,na to jaký objev to byl.Zvlášť ne jako jediná ryba.Je prý oblíbená hlavně proto,že je bez kostí.Četla jsem,že není vhodná,protože je uměle vytvořená,vyšlechtěná,nadopovaná hormony.Právě proto je bez kostí.A nebyl to hoax,ale názor konkrétního odborníka v seriozním časopise.
Emička dostala první rybičku - kousek vykostěné tresky v zeleninovém příkrmu kolem 11 měsíců.
V 7 měsícíh bych asi rybu nedala.Já jsem začala přikrmovat až po půl roce,proto se mi to zdá brzy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku určitě ne, nejdříve od roka.
Příspěvek upraven 15.06.10 v 07:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pangasius mě zas nedoporučila nutriční terapeutka zejména proto, že nemá žádné dobré živiny. jako mastné kyseliny jod atd. ale vařím ho a máme ho rádi. střídáme to. lososa doporučuju, kupuju mraženého a cenově dostupného.
tresku zatím nedávám, protože má kosti, ale kupuju rybí filé bez kostí od nowaca a je super a synovi chutná.
ryba se doporučuju od roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak momentálně se říká od roka, ale četla jsem, že jsou i nové studie, podle kterých přínos ryby převažuje riziko, že vznikne alergie… takže pokud máš pocit, že by dětem chutnalo, asi bych se nebála dát dřív než v tom roce. Ono se tyhle doporučení stejně pořád mění… vždycky se říkalo, že čím později se alergen zavede, tím menší riziko vzniku alergie, ale nedávno se objevily i výzkumy, které tvrdí, že to je přesně naopak, že radši dřív. Vážným zájemcům mohu poslat odkazy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ryba může být silný alergen. Nám taky doktorka řekla až po prvním roce, starší synek zvracel po rybě do 3 let, začala jsem po tom roce a s delším časovým odstupem jsem mu ji zkusila dát znovu a vždy zvracel. Dnes jí ryby normálně. U mladšího synka - 11 měsíců se budu proto bát i po tom roce, takže do toho nepospíchám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce počkáme ještě aspon těch 5 měsíců
rybičku dostane prozatím ve formě MM ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak podle mě je ten rok magická hranice. Před rokem je zakázáno kdeco a po roce je už povolené téměř vše. V 7m bych taky nedala, ale jestli v létě chytí táta něco dobrého, tak rybu už asi vyzkouším po tom 1O. měsíci. V rodině dispozice k alergií nemáme.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
Tak podle mě je ten rok magická hranice. Před rokem je zakázáno kdeco a po roce je už povolené téměř vše. V 7m bych taky nedala, ale jestli v létě chytí táta něco dobrého, tak rybu už asi vyzkouším po tom 1O. měsíci. V rodině dispozice k alergií nemáme.
Taky mě to často napadá.Že jako den před prvními narozeninami nemůže dítě nic a den po prvních narozeninách už všechno?
![]()
Dělám si srandu.U Adámka jsem taky všechno řešila.U Emičky používám hlavně rozum a dávám jí jídlo s ohledem na její chutě.Prostě nechtěla přesnídávky a kaše,tak dostala v 9 měsících malé množství žervé,čistého tvarohu - který se nedoporučuje pro vysoký obsah bílkovin a přidanou sůl
Tak asi tak..
Taky znám maminku,která do roku krmila jen zeleninou,masem,skleničkami,po prvních narozeninách se s tím už nepárala a dítě dost často jedlo např.volské oko s bramborem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jano no vidíš to já dávám žervé od 5 měsíce
mě ho doktorka doporučila každý má asi jiný názor…
Když já jsem byla malá mamka mi dávala mrkvovou šťávu od mého 2. měsíce ![]()
Moje babička dělala sestru v porodnici a říkala, že to co se dětem dává k jídlu jde s dobou a co rok to změny a většinou jsou lékaři povinni doporučovat to, co je dáno nějakými pravidly… je v tom prostě maglajs! já si myslím, že je to všechno jen o komerci dětské výživy a že na tom někdo pěkně rejžuje!!
Zlatá střední cesta…
- Citovat
- Upravit
Michaelakkk píše:
já si myslím, že je to všechno jen o komerci dětské výživy a že na tom někdo pěkně rejžuje!!
Zlatá střední cesta…
Míšo, není to jen o komerci… je to hlavně o tom, že dnešní děti jsou bohužel choulostivější než děti za dob Tvé babičky. Podívej se na naši generaci, kolik je alergiků, cukrovkářů, kolik civilizačních chorob dnes lidé mají, vždyť i Ty sama jsi alergik… Toto dříve nebylo, žijeme v horším ekologickém prostředí, dýcháme horší vzduch a holt i ta dětská strava se tomu musí přizpůsobit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, jak píše Bohunka. Kdyby šlo o komerci dětské výživy, tak by se spíš doporučovalo zavádět dříve, než je teď trend později. Jo, taky slyším, že má mamina jedla v půl roce zabíjačku a škvarky, ale nesouvisí s tím i to, že máme světové prvenství v úmrtnosti na rakovinu tlustého střeva, o alergiích ani nemluvě. Někde jsem četla, že i kdybysme teď začali se všichno stravovat zdravě, tak to nepozanjí naše děti, ale až druhá generace. Je to v nás naskládané. Já se řadím spíše k těm opatrným maminkám a držím se dnešních doporučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bianca123 píše:
Já myslím, jak píše Bohunka. Kdyby šlo o komerci dětské výživy, tak by se spíš doporučovalo zavádět dříve, než je teď trend později. Jo, taky slyším, že má mamina jedla v půl roce zabíjačku a škvarky, ale nesouvisí s tím i to, že máme světové prvenství v úmrtnosti na rakovinu tlustého střeva, o alergiích ani nemluvě. Někde jsem četla, že i kdybysme teď začali se všichno stravovat zdravě, tak to nepozanjí naše děti, ale až druhá generace. Je to v nás naskládané. Já se řadím spíše k těm opatrným maminkám a držím se dnešních doporučení.
já jsem taky spíš pro opatrné zavádění příkrmů. Nicméně mám pocit, že je všechnoí moc rozškatulkovaní. Do půl roku kojit, pak fofrem zavést masko, zeleninu, ovoce a kaše. a všechno sre buď může hned a nebo v roce. Jae mi jasné, že se musí v doporučeních zjednodušovat ale zase v praxi to musíš dělat trochu individuálně.
Ale souhlasím,, že to určitě není o komerci dětské výživ, protože ty naopak do skleniček natlačí kdeco už od 4 m. Proto je nekupuju.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
Ale souhlasím,, že to určitě není o komerci dětské výživ, protože ty naopak do skleniček natlačí kdeco už od 4 m. Proto je nekupuju.
Přesně tak, podívej třeba na takový Hipp - ti ty zeleninové konzervičky i přisolují… ![]()
Já teda občas koupím, ale jen tu a tam pro změnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kdy se může dětem dávat ryba? mám na mysli konkrétně lososa nebo panganiuse, samozřejmě odkostěné a rozmixované nesolené apod… u nás doma máme tyto ryby rádi a jednou týdně je jíme, tak by mně zajímalo, jestli jí můžu uvařiti mému 7,5m synovi?