Od kdy zmrzlinu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7661
11.6.10 19:09

Od kdy zmrzlinu?

Ahojky,
od kdy jste dávaly dětem zmrzlinu? Nemyslím kupovanou, spíš mě napadlo Jáje zmrazit přesnídávku v kelímku, že by jí to třeba v těchle hicech udělalo dobře, ale nejsem si jistá, jestli na mražený obecně není u 11-měsíčního prcka ještě brzo.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6882
11.6.10 19:12

Já bych takovému prckovi ještě zmrzlinu nedávala. Podle mého názoru má na ni ještě čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.6.10 19:13

Naopak bych řekla, že líp než zmrazené jí udělá chlazené. Po zmrzlině bych se bála zánětu nosohltanu nebo angíny. I doktoři doporučují ve vedrech spíš chladné pití než ledové :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.6.10 19:15

My dávali od 1,5 roka, cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
11.6.10 19:23

Já bych ještě asi malé zmrzlinu nedávala …
Já jsme ted v týdnu dala poprvé zmrzku malému je mu 16 měsíců ale strašně se po ní pokadil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
11.6.10 19:43

Zmrzky bych se bála, ať už kupovanou nebo zmraženou přesnídávku. Jak píšou holky - angína, zánět nosohltanu… Holkám pořád vyndavám jogurt cca o 20 minut dřív než jdou jíst ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21973
11.6.10 19:44

Taky bych v tomto věku nedávala… Helence jsme dali až hooodně později, snad až po druhém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
11.6.10 20:09

Malá dostala pár lžíček zmrzlinky včera, ale to bylo fakt výjmečně nebudu ji to stabilně kupovat.
A dostala fakt asi 10 lžíček a otvírala jak divá :mrgreen:
Ale ještě si počká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44172
11.6.10 20:51

Taky bych nedávala.Bála bych se angíny,zánětu nosohltanu..

Naše Emička taky pořád dostává prázdný kornoutek,terý si vyžádáme navíc.Až nám zmrzka trochu roztaje,dostane ochutnat.Ne pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
11.6.10 20:58
Bersaba píše:
Ahojky,
od kdy jste dávaly dětem zmrzlinu? Nemyslím kupovanou, spíš mě napadlo Jáje zmrazit přesnídávku v kelímku, že by jí to třeba v těchle hicech udělalo dobře, ale nejsem si jistá, jestli na mražený obecně není u 11-měsíčního prcka ještě brzo.
Díky.

dr mi to u prvního dítěte dokonce sama nabídla, měl v těch pařákách 11-12měsíců, takže trochu zamrazenýho ovoce jistě nemůže uškodit, jen se připrav že ji to bude studit a nebude to chtít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
11.6.10 21:11

Tak Tomik ji jeste nemel a nevidim duvod, proc mu ji cpat. Osvezi se vodou. Ja osobne zmrzlinu moc nejim, rozhodne ne ve vedrech, nejak na ni nemam chut. Takze za me na ni mate jeste cas. A jak tu nekdo psal, i jogurt pred podanim vytahuju driv tak o 20-30 minut. Asi bych se bala moznych nemoci - ryma, kasel apod.. Ale chutnat to detem urcite bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
11.6.10 22:11

Myslim ze zakladatelka nemluvi o klasicke zmrzline, ale o zmrazene presnidavce. Me to teda vubec nenapadlo, ale obcas jsem delavala domaci zmrzku ze zmrazene smetany ke slehani a zmrzlyho ovoce a detem to jelo, akorat jsem jim to vzdycky nechala trochu rozpustit (jako do takové té fáze kdy by cast zmrzky tekla po kornoutku), lip se jim to nabira, nemam strach, ze by si neco uhnaly a porad je to studeny a osvezujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
12.6.10 05:17

Ja jsem detem prvni zmrzlinu dala v roce, Naty dostal mozna i trochu driv (tak jako vsechno) Piti s ledem ochutnavali ode mne uz i drive. Nejsem odbornik, ale angina a zanet nosohltanu jsou bakterialni zalezitosti, takze jen zmrzlina je nezpusobi. :nevim:
Jako mnoho dalsich veci i tohle je dost individualni, nektere deti jsou na ledove citlivejsi, jinym nevadi… moje deti muzou pit s ledem, vsechno jim dam klidne primo z lednice a nevadi jim klimatizace, i protoze jsou na to od malicka zvykle, jine deti se pri stejnych vecech hned nachladi.
Zkus a uvidis, treba ani nic tolik studeneho chtit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.6.10 06:34

Kamarádka dávala malému ovoce v tomhle „cucátku“
 http://i.mimibazar.cz/…26893728.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
12.6.10 08:13