Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte, chtěla bych se poradit, synkovi jsou 4 m a pár dní a mám už tendenci ho dát do sporťáku, samozřejmě „na lehačku“ (jde to napolohovat, že záda mají sklon cca 30° - asi jako přizvednutá matrace, když mimčo blinká), rozhodně ho nechci posazovat, to je jasný…do hluboký korby se nám za chvíli skoro nevejde a přijde mi i, že se v ní už nudí, je zvědavej, tak bych mu chtěla dopřát už víc zážitků z okolí, ale nevím, jestli to není moc brzo, jestli nemám počkat, až se nám do tý hluboký už opravdu vůbec nevleze…od kdy jste dávaly vy svá dítka do sporťáků? díky
Ahoj. Já vytáhla sporťák, když bylo dceři 6měsíců. lavně kvůli tomu,že už byl prosinec, zima a malá už se fakt nevešla. Krom toho se začala v leže zvedat,takže jsem fakt uznala,že je ten správný čas
Teda přiznám se,že mi chvíli trvalo zvyknout si,že už na sebe nekoukáme.Ale dítko bylo naprosto spokojené
Ve čtyřech měsících mi příjde ještě brzo,pokud to není nevyhnutelné. Výhledu si pak ještě užije dost a dost ![]()
Ahoj, u nás šel malej do sporťáku bez jednoho týdne v 6 měsících. V korbě už ho to nebavilo, neviděl ven. Ve sporťáku je naprosto spokojenej - když spí, tak ho mám položeného a když je vzůru, tak ho jen mírně zvednu a on je spokojenej, že vidí ![]()
Být tebou, tak zkusím ještě chvíli počkat, 4 měsíce mi přijdou brzy.
U nás je v hlubokym spokojený. V nadšení z nově koupeného sporťáku jsem ho tam párkrát dala, ale jsou s tim jedině problémy. Na teplý fusak už to není, deka spadává…Hlubokym je líp schovaný.
Takže zamě - počkej. 4 měsíce jsou podle mě hodně málo. Náš kluk má 7 měsíců, měří 69 cm, váží 9kg. Korbičku máme malou - Mutsy- a vejde se tam. Na šířku podle mě není sporťák na tom o moc líp. Na dýlku je sice v hlubokém tip ťop, ale stejně nemá propnuté nožičky.
Ale záleží na tobě. Pokud ti to a tvému dítěti vyhovuje, tak na ležato tam asi může být bez větší újmy.
Pohledej, podobných diskuzí je tu dost.
Dcera hlubokou korbicku jaksi po sestinedeli zavrhla, satkuju
Posledni dva tydny obcas zkousime sportak a to na spani, mam conord neo. Vidi z nej na me a okoli, da se polohovat a dcerce je 5m. Cili pokud diteti korbicka jeste nevadi a neprotestuje v ni, jeste klidne chvili setrvej ![]()
Ja davala v 5 mes, ale mesic predtim uz jezdil v autosedacce nacvakle na podvozku. V korbicce se mu ve 4 m uz hodne nelibilo.
Problem s tim nebyl zadny. Sel na zimu, takze s fusakem, ten ho tam hezky obestlal, a bylo to. Spokojeny bylo mimco i ja ![]()
Ahoj, tak my šli z hlubokého v sedmi měsících a jen proto, že malá si sama sedala. Ale já mám Teutonii a jde úplně do lehu a mám ukončovací díl, takže teoreticky je hlubokém pořád
.
Ve čtyřech měsících je to opravdu brzy a pokud mu to nevadí, tak bych opravdu počkala. Pak ti bude líto, že sis víc neužila hlubokého
. Věř zkušené ![]()
v 5 měsících. i když je quinny korba malá, vydržel by ještě dál, velikostně. ale ten řev.. to se nedalo. po přendání bylo ticho..
vojta byl ale „pohybově hyperaktivní“ (tou dobou péroval na koínkách a v 6m lezl.., v 7 stál
) a korba byla vlastně už i nebezpečná.. ![]()
ve 4m bych ale ještě nechala korbičku, pokud neprotestuje..
ve 4 měsících bych asi fakt počkala. Já ho tam dala v 6m, protože v hlubokém už řval a nechtěl tam být, byl zvědavý.
Ahoj,
tak ja mam Peg Perego a uz parkrat jsem maleho dala do " sportaku " s tim, ze pololezel a libilo se mu to, ale jen kdyz nebyl ospaly, jinak jsem mu to musela vratit do uplneho lehu a pak byl spokojeny. Tak ted ho jeste nechavam v korbe…ale pocitam s tim, ze tak za 14 dni - 3 tydny uz prejdu do sportaku, protoze kdyz jdu na prochazku v satku nebo nositku, tak si to plne uziva a cuci kolem..
Ve 4. mesicich se mi to zda take brzy..
Ve 4 měsících je hodně brzy bych řekla. Sice začíná být teplo, ale přece jen. Já sporták nemám vůbec. Koupili sme si 3kombinaci kočár, ale nejsem s ním spokojená. Malý sice už v kočárku není má 2,6 roku, ale za necelé 3 měsíce přibude holčička. A sporták určitě kupovat nebudeme.
My jsme šli do sporťáku v 8 měsících, kdy se už na šířku nevešel do Jané. V korbičce byla výhoda, že se daly přizvednout zádíčka, tak jsme nepospíchali, výhled byl možný.
zvedaváholka píše:
Ve 4 měsících je hodně brzy bych řekla. Sice začíná být teplo, ale přece jen. Já sporták nemám vůbec. Koupili sme si 3kombinaci kočár, ale nejsem s ním spokojená. Malý sice už v kočárku není má 2,6 roku, ale za necelé 3 měsíce přibude holčička. A sporták určitě kupovat nebudeme.
záleží, co rozumíš pojmem sporťák
prootže pokud máte 3kombinaci, je to prostě „hluboký“, „sporťák“ a autosedačka..
jinak, sice v kočárkách se dost vyznám
ale asi bych potřebovala vysvětlit, jaký je fakticky rozíl v tom, když se v korbě „přizvednou zádíčka“ a v tom, když je dítě ve sportovním kočárku s jemně přizvednutou opěrkou zad.. nikdy jsem polohoivací korbu neměla a to co jsem několikrát viděla mi přišlo stejné jako sporťák.. jsou i korby, kde se celá ložná plocha naklání? (což by mi dávalo smysl), nebo se polohují jen záda? zjišťuju, že mám fatální mezeru v kočárkovém vzdělání ![]()
díky ![]()
V Roanu se polohuje zádová opěrka. Využila jsem párkrát, když synek začal potřebovat vidět ven, ale moc to smysl nemá, protože to už je zralý na sporťák. ![]()
ahoj holky, no super, tohle téma jsem přesně potřebovala.Přemýšlím o tom už dlouho.A koukám, že už od 6 ho měsíce , musim teda kouknout jestli ta naše se dá polohovat.Máme dorjan danny sport prestige.Malá sama sedí ale přeci jen bych jí tam nenechala sedet.Ale pokud se to dá polohovat tak super.Už taky chce čučet ven.díííík