Od kdy zkusit rybu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
5.5.11 09:50

Od kdy zkusit rybu?

Ahoj maminy,od kdy je vhodné zařadit do jídelníčku rybu?A jakou dáváte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
5.5.11 09:56

Dřív se doporučovalo nejdřív v roce, teď doporučují zařadit mnohem dřív. Jinak nejlepší je naše česká sladkovodní ryba :-) Přeci jen v mořích bývají těžké kovy a tím bych asi batole moc nezatěžovala :nevim: Z těch, co mají míň kostí a jsou chuťově dobré, doporučuju třeba amura :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.5.11 10:18

No právě že někde píšou až po roce života,někde psali od 8 měsíců,tak v tom mám trošku hokej :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4515
5.5.11 10:28

Rozmary ahoj :mavam: , dobrá otázka,myslim že na kojeni.net jsem četla od roka.Říká se,že jsou ryby zdravé tak nevím proč až od roka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.11 10:36

mně třeba mamka dala rybu na štědrý den (obraného kapříka :wink: ), a jsem narozená koncem srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
5.5.11 11:09

co jsou příkrmy pro mimi je tam ryba od 8m určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.5.11 11:11

Já dávám rybu od cca 11 měsíců, dělám file a po vzoru českého vánočního receptu rybí polévku z lososa (volím jej raději kvůli minimu kostí), ale jak někdo uvádí sladkovodní rybky jsou pro děti vhodnější. Kdy je zařadit do jídelníčku je však na uvážení rodiče, protože doporučení se různí. Já mám např. doma kuchařku od anglické autorky, s předmluvou k českému vydání, kde se mj. zmiňují názory České pediatrické společnosti (ČPS) k zásadním rozdílům jež vyplívají z užitých ingrediencí v receptech. Angličané ryby zařazují, dle této knihy, už po půl roce, ČPS uvádí = sladké ryby od 18 měsíců, mořské od 2,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.5.11 13:38

Asi v 11ti m měl prvně kapra, pak pstruha, po roce jsem postupně zkusila lososa, tresku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.5.11 13:46

Ahoj já zkusmo koupila kolem 11m HAMI s rybou jestli bude chutnat po otevření jsem padla na zadek jak to smrdělo rybou :poblion:
Ohřála a dala malá k obědu a zbaštila to jako nic a olizovala se od té doby má rybu tak 3× do týdne (od té doby jí vařím rybu já)
dávala jsem zlatou tresku a kolem 18m lososa,tuňáka, atd… (vše kupuju mražené nebo čerstvé)
Ryba je drahá a tak já baštím kuře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
6.5.11 23:51

Ahoj, drive se opravdu s rybami cekalo dlouho. Ted se doporucuje drive. Ja bych zacala po 1 roce. Kdyz koupis rybu v prikrmu, tak mas uplnou jistotu. Vsechny ryby v prikrmech jsou pestovany specificky pro detske vyzivy a jsou i prisne kontrolovany. Zadne nejsou loveny jen tak. No a kdyz budes rybu kupovat, tak si dej pozor, at je skutecne cerstva. File bych nekupovala, to je rozemletej srot. Ale losos, morsky vlk (vynikajici ryba!), pstruh lososovity, candat, treska, … To jsou skvele ryby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
7.5.11 00:10

ryba se doporučuje dávat dětem po ukončení jednoho roku z důvodu vysokého obsahu alergenů, zrovna tak například med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.5.11 01:00

včera jsem se dívala na Sama doma a alergoložka tam říkala, že mořské ryby se doporučují až od 3 let… tak jsem jen kulila oči :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.5.11 22:39

já dala rybu (lososa) nedávno v Hami předsnídávce, jako jedla to, ale žádnej zázrak, plánuju ryby dávat teď pravidelně, teda ne každej tejden, ale čas od času jo…sami ryby jíme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí