Podivné doporučení lékaře - večerní kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
714
4.5.11 17:04

Podivné doporučení lékaře.

Ahoj.
Tak jsem dneska byla u našeho doktora a ten mi skoro vynadal, že malé (dnes 5 měsíců a 1 den) už nedávám večer kaši. Že bych jí měla dávat už od 4. měsíce a v 6. měsíci ji začít dávat už i nějakou kaši s moukou, aby si zvykla na lepek. A taky, že už bych měla zavést polední příkrm. Vždyť všude píšou, že se má plně kojit až do ukončeného 6. měsíce. Tak jsem z toho docela v rozpacích :nevim: . A neřekla bych, kdyby Leontýnka neprospívala, ale sám říkal, že má váhu jako jiné 8 měsíční mimi. Má 75cm a 8,36kg. Tak nevím nevím.. jaký je na to váš názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
4.5.11 17:10

Zrovna řeším něco podobného. Tedy mně to nebylo doporučeno doktorem, zjišťuji informace sama. Pořád se říkalo plně kojit do 6-ti měsíců, lepek až mezi 8-9.měsícem a tak a teď najednou zas udělali průzkum a že se má začít dřív, dokud se kojí. Dle mého se to nevylučuje. Nicméně i tak se přece nejdřív začíná se zeleninou, pak se přidá maso, pak ovoce a kaše až naposled. Doktorka je zřejmě ze staré školy, kdy se dítě nacpalo ve dvou měsících krupičkou, aby dobře spalo a v půl roce jedlo guláš :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
4.5.11 17:12

Aby ses na něj vyprdla :wink:
Já taky plně kojila do konce šestého měsíce, pak pomaličku začala s příkrmy (tedy opravdu pomaličku, prcek vůbec nic nechtěl), takže byl skoro plně kojený do roka :-?
Jen možná s tím lepkem bych začala dřív než po roce, dneska se zase doporučuje začít dřív :nevim:
P.S: kaší bych tedy já opravdu nezačínala, rychle si zvykne na sladkou chuť, nejdřív doporučuju zeleninu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
4.5.11 17:14
Amabilis77 píše:
Zrovna řeším něco podobného. Tedy mně to nebylo doporučeno doktorem, zjišťuji informace sama. Pořád se říkalo plně kojit do 6-ti měsíců, lepek až mezi 8-9.měsícem a tak a teď najednou zas udělali průzkum a že se má začít dřív, dokud se kojí. Dle mého se to nevylučuje. Nicméně i tak se přece nejdřív začíná se zeleninou, pak se přidá maso, pak ovoce a kaše až naposled. Doktorka je zřejmě ze staré školy, kdy se dítě nacpalo ve dvou měsících krupičkou, aby dobře spalo a v půl roce jedlo guláš :cert:

jojo, to mi právě taky přišlo divný - že preferoval tu kaši (a k tomu říkal, že jí to mám dát místo kojení před spaním a já jsem měla za to, že se má před spaním kojit a kaši dát jako „večeři“), když se má dávat až naposled. Polední příkrm nechá na mě - klidně až v 8. měsících. Já toho doktora tak nemám ráda, ale jsme z vesnice a nejbližší jiný doktor je 30km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
4.5.11 17:15

váhu co máte vy má naše malá skoro ve dvou letech :palec:,
taky jsme plně kojili, jako první příkrm jsme zaváděli zeleninku až po ukončeném 6. měsíci, kaše až následně tak po měsíci, až malí pěkně baštili zeleninu
někdo tu kaši dává první, ale přijde mi rozumné doporučení první dát zeleninu, protože kaše je hodně sladká a jakmile ten prcek uvykne na sladké, tak už ostatní „bez chuti“ nechce
co doktor to unikát, nechci říct, že je špatný, ale švagrová taky chodí k doktorovi chlapovi a od 3. týdne dokrmuje Nutrilonem, i když malá prospívá po mlíčku víc než dobře (teď mají 9 měsíců a 10 kg), jo a na doporučení pediatra jí maximálně po dvou hodinách :roll:
na dotora bych se vyprdla, pokud máš dost mlíčka, tak bych plně kojila do konce 6. měsíce a pak zavedla první příkrm, je na tobě jaký :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
4.5.11 17:16

než jsem to sesmolila, tak už holky stihly napsat vpodstatě to stejné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
4.5.11 17:19

Podle mě prospívá teda krásně,co já bych za to dala, kdybych Máťulu mohla kojit. My jsme od porodnice na UM, je nám 8 měsíců a při výšce 73cm vážíme 8,15kg. A to už baštíme přesnídávky, polívčičky, masozeleninku, kaše i jogurtíky.
Já bych kojila minimálně do toho půl roku a pak dokud by to šlo a prcek by prospíval.
Jinak doktor má pravdu v tom, že dnes se doporučuje zavádět potraviny, na které by mohla být alergie, co nejdřív.
Ale pokud Ti to naservíroval tak, jak píšeš, tak by se mi to teda taky moc nelíbilo a asi bych přešla k nějakému jinému pediatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
4.5.11 17:21
katek78 píše:
než jsem to sesmolila, tak už holky stihly napsat vpodstatě to stejné :oops:

To nevadí, čím víc názorů, tím lépe. Obzvlášť, když mi ten doktor takhle zamotal hlavu. :zed:
Já jsem taky myslela, že začnu od ukončeného 6. měsíce a to se zeleninou. Ale on pořád mlel o té kaši, že se s ní má začít ve 4. měsíci aby se v 6. už mohla dát ta s lepkem. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
4.5.11 17:24

Tessiko, já jsem taky z vesnice, první 3 měsíce jsme jezdili k doktoru 8km od nás a pak jsme přešli k paní doktorce, která je sice 28km od nás, ale je báječná. Fakt úžasnej odborník a člověk v jednom. Absolutně jí důvěřujeme, já i přítel, a malej snad bude časem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.5.11 17:25
tessika píše:
katek78 píše:
než jsem to sesmolila, tak už holky stihly napsat vpodstatě to stejné :oops:
To nevadí, čím víc názorů, tím lépe. Obzvlášť, když mi ten doktor takhle zamotal hlavu. :zed:
Já jsem taky myslela, že začnu od ukončeného 6. měsíce a to se zeleninou. Ale on pořád mlel o té kaši, že se s ní má začít ve 4. měsíci aby se v 6. už mohla dát ta s lepkem. :-?

Hele, lepek je i v těstovinách. Takže to pak přidáš k zelenině a je to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.5.11 17:26

Udělej, jak to uznáš za vhodné… Informací je fakt všude plno, takže není tak těžké si to pročíst a udělat vlastní názor.
Dítě nezabiješ, když mu ve čtyřech měsících tu kaši dáš, a ani neumře, když ji dostane až v osmi, později, nebo i vůbec.
Já začala v necelých 6ti měsících, kojení už mě hodně vyčerpávalo, malá měla o jídlo aktivní zájem… Postupovala jsem teda zelenina, ovoce, kaše, jogurt…
Lepek tak nějak od 8mi měsíců myslím.

Když tak doktorovi odkývej a udělej podle svého, chápu, že nechceš tak daleko dojíždět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.5.11 17:26

Ja jsem s mudrou spokojena, je rozumna (sleduje i posledni trendy) a taky mi ted rekla, ze lepek se ma zacit davat uz v 6m. Ja teda zacala zeleninou a zkusila jsem i kasi, ale mala ji moc nechce, tak ji davam vyjimecne.

Jinak zbytek ti rekli ostatni.

• Citovat
  • Upravit
1227
4.5.11 17:27

no jo, asi už s holkama neznáme ty nejnovější trendy :oops: :think:
já mám draky dva (4 a necelé 2 roky), pediatričku laktační poradkyni a nic o tom, že by se měl zavádět příkrm dřív, a navíc kaše, neříkala, klasicky dokončit 6. měsíc a pak začít zeleninkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
4.5.11 17:28

Pan doktor je asi ze staré školy.:-)
Já si tedy myslím, že v dobách kdy se ve 4 měsících dával guláš s knedlíkem, bylo těch zažívacích problémů nejvíc, takže já osobně jsem pročetla spoustu názorů lékařů a rozhodla se začít s příkrmy až od konce 6. měsíce a lepek jsem zařadila ve 3/4 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.5.11 17:37

Myslím, že rozhodně není kam spěchat.Všude píšou kojení do 6.měsíců.
Já začla též až po 6.měsíci, v tuhle chvíli máme vyzkoušeno cca 7 druhů zeleniny, včera měl první maso s mrkví a bramborem.Odpolední ovocné svačinky ještě nedávám, kaši též ne.Není třeba, malej je v poho a prospívá.Nebudu mu zatěžovat trávení víc než je nutné.
Lepek se může zkoušet už po 6.měsíci, v našem případě ještě počkáme, jsme alergici.
Doktorovi téma příkrmy odkejvej, jo tohle jí dávám, tohle taky a dělej si to dle svého instinktu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí