Začínáme s příkrmama, jak?

711
30.4.11 07:19

Začínáme s příkrmama,jak?

Krásný den,
zítra nám bude 6.měsíců a tak začneme s příkrmama,ale nevím vůbec jak,nebo co vařit,vím že se začíná mrkvičkou,pak mrkvičku s baramborem,ale nemám tušení kolik čeho dávat a jak dlouho,než přidám třeba masíčko,nebo květák,atd…
Proto jsem vás zkušené maminky chtěla poprosit o radu,popřípadě nějaké recepty.
Nebo jak by měla vypadat denní strava.
Pediatrička nám řekla,že mám začít s příkrmama,když jsem se ptala jak atd…bylo mi sděleno,že je toho plný internet :cry:
Tak jdu pro radu sem :wink:
Děkuji moc a krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
30.4.11 07:48

Ahoj, my jedem podle kojeni.net je to tu pěkně popsané.Začínali jsme tak třema lžička víc mi toho nesnědla a dneska už sní celou skleničku.
přečti si to a pak se kdyžtak ještě ptej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.4.11 08:08

No to je tedy fajn doktorka :-? My dostali letáček, kde bylo přesně popsáno, čím začít, kolik lžiček atd. Začínali jsme mrkví, první den 3 lžičky, pak další dva dny opět mrkev, ale větší dávka. Pak brambory, to samé, brokolici atd… Pak jsem přidávala i kousíčky masa.
Jinak návod je třeba i tady http://prikrmy.kvalitne.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
30.4.11 09:39

Děkuju moc :kytka:
Já hlavně nevím,jak má mít denní stravu,ráno 200ml mlíčka,pak třeba mrkvičku,mlíčko,přesnídávku,mlíčko?
A ještě jsem se chtěla zeptat,zda je nutné dávat první příkrmy jen po 2-3lžičkách,kdyby to malému chutnalo.
Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
30.4.11 09:47

A ještě jsem se chtěla zeptat,na jogurty,od kdy dávat,nebo jaké,omlouvám se za hloupé dotazy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
30.4.11 10:09

Ahojky,

to máš teda super doktorku :-? my jsme dávali ze začátku mrkvičku, pak mrkev s bramborem, brokolici s bramborem, teď dýni a dneska budu dávat dýni s bramborem. Všude se sice píši nejdříve 3 lžičky a pak přidávat, ale malá mi to zpočátku vůbec nechtěla jíst, tak jsem byla ráda i za jednu. Hlavně to nehrotit, pokud to nebude chtít, tak necpat proti jeho vůli, nebo ti to pak nebude chtít jíst vůbec. A co se týče opačného extrému - tj. že by ti snědl hned celou skleničku - začala bych pomalu, přece jen na to není zvyklý a může ho to ucpat…

jogurty nám dr doporučila od ukončeného 7.měsíce, stejně tak lepek. Teď máme povolenou zeleninku, ovoce a masíčko nebo žloutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.4.11 22:25

To pomalé dávkování je taky kvůli tomu, kdyby bylo mimčo na některou potravinu alergické. :wink:
Jinak jogurty píšou cca od 8. měsíce, já dávala takový ten klasický bílý ve skleničce, na dně s ovocnou příchutí a ten malýmu chutnal moc, ani bych tomu nevěřila, zdá se mi dost kyselý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí