Od kdy chřest?

1843
28.4.11 18:43

Od kdy chřest?

Potřebovala bych poradit - nevíte, od kdy se dá kojenci dávat chřest? Daník začíná příští týden s příkrmy, tak mě napadlo, že když se teď dá koupit čerstvý chřest, jestli bych ho mohla zapojit do počátečních zeleninových příkrmů.
Předem děkuji za reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9511
29.4.11 08:23

Ahoj,

já našla o chřestu hezky tady že je vhodný pro děti bohužel neuvádějí od kdy :roll: . Jako první příkrmy :nevim: to bych nedala.
Spíš až většímu, staršímu dítěti. Kolem roku bych se určitě nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
29.4.11 09:26

Mam takovou malou celkem hezkou prirucku od Nestle a tam chrest je napsany uz mezi prvnimi zeleninami, nezkusila jsem, ale mozna ted vyzkousim az uvidim pekny a nebude horky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
29.4.11 20:56

Děkuji za postřehy. Já jsem taky pohledala na netu a našla jsem ho mezi prvními zeleninami určenými na příkrmy. No ve středu jdu s malým na půlroční kontrolu, tak se optám doktorky. Mě by totiž ještě zajímal lilek. Ten asi až později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
29.4.11 21:06

http://www.rodina.cz/clanek2779.htm

třeba tady je chřest jako vhodný mezi prvními příkrmy, ale lilek je uveden jako nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.5.11 10:18
kaculad píše:
Děkuji za postřehy. Já jsem taky pohledala na netu a našla jsem ho mezi prvními zeleninami určenými na příkrmy. No ve středu jdu s malým na půlroční kontrolu, tak se optám doktorky. Mě by totiž ještě zajímal lilek. Ten asi až později…

Taky jsem chtěla jít do lilku,ale holky psaly až později,myslím tak kolem roku.Chřest bych taky chtěla vyzkoušet,nevím jak ho upravit.Vaří se jenom ta špička?

• Citovat
  • Upravit
1843
4.5.11 13:36

Tak pro všechny, které to zajímá. Chřest se může zařadit mezi první zeleninku. Dětem by se měl podávat opravdu jen čerstvý, mladý chřest. Upravuje se tak, že se oloupe a odřízne se dolní dřevnatá část.

Lilek prý zkusit až v době,kdy se zavádí takové druhy zeleniny jako paprika, rajče atd. Tedy cca po ukončeném 10. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí