Jak připravit / ochutit kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak připravit / ochutit kaši
Ráda bych se zeptala zkušenějších maminek, jak připravovat kaše.
V lékárně jsem koupila nemléčnou kaši rýžovo-mrkvovou od Nestlé - jako jediná neobsahovala cukr. Nicméně jsem doma, po prostudování celého složení zjistila, že toho obsahuje na můj vkus přespříliš (aroma, atd.). Zašla jsem tedy do zdravé výživy, a tam si koupila instantní kaši rýžovou (od Nominalu) a kukuřičnou (Mišutka).
Ráda bych pro přípravu využila i MM (pokud se mi tedy nějaké podaří odstříkat).
Nyní přemýšlím, jak nejlépe kaše připravit. Můžete prosím poradit (podrobný) postup, jak na to + čím kaše dochucujete?
Prckovi je 7 měsíců, zeleninový příkrm jsme začali zkoušet před 2 týdny a nyní se chystám na kaši k večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kaši dávám do UM (nekojím, proto UM) a nijak jí nepřichucuju.
Taky jsem měla nějaké od Nominal, a nic jsem s tím nedělala, prostě jsem udělala řidší kaši do lahve a tím malou krmila.
Teď už dávám i nějaké ochucené (banánová, jablečná aj), a to většinou dám 1:1 s nějakou neochucenou, třeba rýžovou nebo kukuřičnou.
- Citovat
- Upravit
Sladit se to nesladí, můžeš třeba rozmačkat banán, případně rozvařit jablko, hrušku.
- Citovat
- Upravit
petka.konecna píše:
Kaši dávám do UM (nekojím, proto UM) a nijak jí nepřichucuju.Taky jsem měla nějaké od Nominal, a nic jsem s tím nedělala, prostě jsem udělala řidší kaši do lahve a tím malou krmila.
Teď už dávám i nějaké ochucené (banánová, jablečná aj), a to většinou dám 1:1 s nějakou neochucenou, třeba rýžovou nebo kukuřičnou.
Já neochucovala ze začátku vůbec a pak jsem ochucovala ovocem,rozmixovaný banan,meruňka.Nikdy jsem nepřislazovala.Dělala jsem vločkové kašičky,jáhlové,pohankové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nominal kaše se zrovna s MM moc rádi neměly. Moc ho nezahustily a když už , tak to do 3 minut zřídlo. Vcelku ušly Nestlé nemléčné rýžové a kukuřičné. Pak ještě nějaká Hipp ovesná, ale možná kecám, už si to nepamatuji. Všechny jmenované jsou nedoslazované, bez aromat příchutí… Jen mají nějaký vitamin. Pak jsem ještě používala Babylove nemléčné, taky bez všech „sraček“ okolo.
MM jsem ohřála v lázni, přidala kaši, víc než v návodu, jinak se MM nezahustí. A rychle krmit, jinak zřídne.
Nijak jsem neochucovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaši nominal jsem dělala vždy do UM, nikdy se mi nedařilo rychle dstříkat dostatek MM. Ničím už nedochucuju (jednou jsem to zkusila a bylo zle
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám kaše do MM, nijak nedochucuju, používám Nestlé rýžovou a kukuřičnou krupičku (nejsou slazené ani ochucené, pouze s vitamínem B1 a cenově dobré). Je pravda, že kaše z MM řídne, ale mně to nijak nevadí, malej bojkotuje flašku, tak jsme mu dávali i rýžový odvar na průjem po lžičkách
. Ze lžičky baští krásně ať je to tekuté nebo tužší.
Začínala jsem cca na 50 ml a postupně zvyšovala množství, teď jsme někde na 170 ml kaše na noc, odsávám denně místo poledního kojení, to už máme plně nahrazené masozeleninou.
MM ohřeju ve vodní lázni (do misky mléko, do druhé misky horkou vodu z konvice a misku s mlékem do ní posadím), přisypu kaši, rozmíchám, podávám.
Plánuju zkusit rýžovou a jáhlovou kaši doma vařenou, suroviny mám koupený, ale prcek je poslední dobou příšerně protivnej, tak s tím zatím zkušenosti nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem pridavala bud banan nebo koncentrovanou jablecnou stavu - lahudka. A pro zjemneni jsem davala vzdy 1 odmerku UM HA. S MM jsem nedelala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit