Podivné doporučení lékaře - večerní kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přidávám se k Pipet, názory (i odborníků) jsou různé, udělej si to jak to cítíš
ať už to uděláš jakkoliv, špatně to nebude.
Sama jsem zvolila zlatou střední cestu na konci pátého měsíce.. sice jsem kojila, ale kluci už moc nepřibírali a taky mě kojení dost vyčerpávalo, takže to zpětně vidím jako správný okamžik
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tessika píše:
Ahoj.
Tak jsem dneska byla u našeho doktora a ten mi skoro vynadal, že malé (dnes 5 měsíců a 1 den) už nedávám večer kaši. Že bych jí měla dávat už od 4. měsíce a v 6. měsíci ji začít dávat už i nějakou kaši s moukou, aby si zvykla na lepek. A taky, že už bych měla zavést polední příkrm. Vždyť všude píšou, že se má plně kojit až do ukončeného 6. měsíce. Tak jsem z toho docela v rozpacích. A neřekla bych, kdyby Leontýnka neprospívala, ale sám říkal, že má váhu jako jiné 8 měsíční mimi. Má 75cm a 8,36kg. Tak nevím nevím.. jaký je na to váš názor?
Netuším jestli se to za ty necelé dva roky tak změnilo, ale já výhradně kojila do ukončeného 6 měsíce (dr. říkala že pokud malá prospívá můžeme klidně i do konce 7 m) pak jsme přidávali zeleninu, maso ovoce a opravdu až nakonec kaše… Záleží na doktorovi a také na tom jestli kojíč nebo má prcek umělé. Rozhodně bych dala na svoji hlavu a řídila se tím jak to cítíš ty.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tessiko.....taky jsem kojila plně 6 měsíců a pak jsem dala zeleninku atd atd–však víš
No a asi v 7mi měsících a kousek jsem dala na noc kaši…to byla noc–strašně se kroutil,plakal,bolelo ho bříško–prostě na něj byla ještě těžká…
Tak jsem se na kaši na další měsíc vyprdla ![]()
JE TO TVOJE MIMINKO,DĚLEJ JAK TY CÍTÍŠ A UZNÁŠ ![]()
Mmch.na půl roce Mates vážil 9.60 jen z MM,takže byl taky dobře kojen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okolo 5M jsem se našeho lékaře ptala zda dát kaši a on se mě zeptal jak dítě spinká… pokud v pohodě tak si ji mám schovat až bue nejhůř..prckoi je 8M a nechybí mu, určo už ji v nejbližší době zařadím, ale učit dítě na sladké není moc fajn, chápu pokud ji někdo dává brzy když je dítě hladové, ale jinak bych počkala.Jak psala většina… zelenina.. lepek přidáš postupně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anežka mi kaši nikdy nejedla a v pohodě žije
Na noc ji vždy stačilo mlíčko, kaši dostala jednou a nesedla ji. Btw jediná kaše kterou dnes pozře, je bramborová. Krupicová ji ve školce až natahovala na zvracení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já si myslím, že není kam spěchat, začínala jsem zeleninou po 6. měsíci, pak ovoce a nakonec kaši, kdyby měla malá hlad, dala bych kaši dřív, to myslím neva (ale je sladká a dítě pak může odmítat zeleninu, ale rozhodně ne žádnou mouku.
mrkni na www.kojeni.net - tam jsou dobré rady ohledně prvních příkrmů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme kaši nedávali nikdy ![]()
Ale mně teda kaše sladká nepříjde
pokud teda nekoupíš nějakou, kde je přidanej cukr… Dosladí ji maximálně mlíko, který prcek stejně pije, my jsme dávali kaši jen při průjmu a to jsme ji dělali z vody a fakt to sladký nebylo, to už je sladší MM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate: bohužel dnes jsou preferovány instantní kaše… já jsem koupila jednu domů kdyby bylo nejhůř a ochutnala jsem ji a teda takovej blivajs jsem nikdy nejedla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, naše kaše též nejsou sladké (teda měl jí asi jednou a ještě jí nejedl).Mám nemléčnou rýžovou od Hami a ta není sladká vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say - my jsme taky měli koupenou instantní kaši, dojídala jsem ji já a mně to přišlo celkem dobrý, jednu manžel koupil v lékárně - Sunarku - ta sladká byla, tak jsme potom zkoumali poctivě složení (fakt nás nenapadlo, že v kaši pro děti od 4 měsíců bude cukr
) a koupili jsme od nestle neslazenou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to taky odkývala a udělala si po svém (já bych teda spíš změnila dr.).
Dávám zeleninu od cca 5,5 měs., jí od začátku dobře a krásně. Kaši jsem dala v 6m, protože mi večer začal vyžadovat obě prsa. Používám teda nemléčnou kaši kukuřičnou, rýžovou a pohankovou, rozhodně není sladká, není tam cukr. Dělám do vody.
Teď se chystám zavést ovoce.
Taky si myslím, že není absolutně kam spěchat. Na lepek se chystám až tak po 8. měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě jsou sladký ty mléčný, hlavne nutrilon, to je sladký jak cecek.
Ale my kupujeme nemléčné a teď jsem dávala od babylove a ta mi tedy zase přišla úplně bez chuti.
Ale já mu tam vždy dám nějaké ovoce, takže mi ti neva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez chuti jsou, ale malej to baští, tak mu nebudu cpát cukr zbytečně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AnastazieB píše:
Bez chuti jsou, ale malej to baští, tak mu nebudu cpát cukr zbytečně
Já taky. Jen jsem chtěla říct, že tam cukr určitě není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ale pozor:
http://www.rodice.com/…-vyzivu.html
Na tenhe článek mě upozornila kamarádka. Místama je to drsné, nedá se tím úplně zas tak řídit, ale je to o tom, že rozsáhlý výzkum ukázal, že alergeny je lepší zavádět skutečně dříve, než se poslední dobou propagovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit