Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat od kolika let vaše děti modelovali???
Moje mladší dcera bude mít v listopadu dva roky a s modelínou si začala hrát někdy o prázdninách.
Modelína asi od dvou, nůžky od tří (pod dozorem od dvou, bavilo ho stříhat do modelíny) ![]()
Mládě má 16 m, modelínu (doma vařenou) jsem jí zkoušela dávat, zatím to spíš rozplácává a ochutnává. Jako jí se to chvilku celkem i líbilo, mně míň
Asi ji mám málo tuhou.
Edit: málo tuhou modelínu, ne dceru!
Naše měla v září dva a ještě nezkoušela, ale já už bych byla pro, takže myslím, že na vánoce nějakou dostane ![]()
My začali zrovna nedávno..před tim by to jen ňahňala. Ted se snaží vykrajovat a podobně. Budou nám tři roky ![]()
U nás je to začalo bavit až teď, budou jim tři roky. Vykrajují, dělají válečky, krájí a plácají to po stole. Já musím tvořit a oni to ničí, ale zabaví se a neječí. ![]()
Dcera dostala tu reklamní ve 2,5, bavilo jí to, ale bylo to všude, ale byla nadšená. Měla k tomu válečky, nožíky, vykrajovátka, zvířata, tak patlala - všude, postupně jsem to vyházela, stejně to začalo tvrdnout, schovala jenom ty potřeby a dostane ji znovu až teď - o 2 roky později, kdy už to využije naplno i s těma strojema, jako malá to neumáčkla.
Minuly rok na vanoce to jí byl 2 a čtvrt chtěla patlat těsto
,tak jesm jíndala kousek dala a bavilo jí to a hlavně neječela, ale bylo to všude, takže si myslím, že by měla uspech i modelína
Dcerka si s ní začla hrát ve dvou letech, kdy jí dostala jako dárek k narozkám. Je taky dobrá ta kuličková, ted nevím, jak se jmenuje, ale bezvadná, že nedělá bordel a nebarví, nesmrdí a nelepí.
Kluka to baví zhruba od 18 měsíců. Na 2. narozeniny už dostane nějakou sadu s vykrajovátkama.
@Jančakecalka píše:
Dcerka si s ní začla hrát ve dvou letech, kdy jí dostala jako dárek k narozkám. Je taky dobrá ta kuličková, ted nevím, jak se jmenuje, ale bezvadná, že nedělá bordel a nebarví, nesmrdí a nelepí.
tu kuličkovou chci taky zkusit pro malého a zatím jsem jí nikde nesehnala ![]()
Mně ta kuličková teda nevyhovovala, dětem to jde špatně spojovat dohromady, spíš se to jak sype, musí se hodně tlačit a ty kuličky docela lítají, jak jsou lehké.
Normální modelína zase patlá a pak je ještě nějaká pěnová a z té je teda bordel největší.
Ale tak asi to chce vyzkoušet.
2leté dítě bych zkusila vyzkoušet na těstě - třeba listovém, jestli ho to bude bavit a pak bych koupila asi tu normální modelínu.
Tu kuličkovou mají normálně v Dráčiku a v Pompu - to je u nás, ale myslím že ji budou mít v každém takovémhle velkém hračkářství.