Volný čas - aby se děti nenudily

18305
20.10.12 04:21

Volný čas - aby se děti nenudily...

Dobré ráno,
zakládám diskusi jako „opožděnou reakci“ na diskusní téma, založené nedávno jedenáctiletou slečnou tady na emiminu. Psala, že se nudí a že by byla ráda, aby jí někdo poradil, co má dělat.
Když pominu tón některých reakcí na její žádost, tak mě napadá něco podobného - máte nějaký „recept proti nudě“, který ostatní třeba neznají a který jste případně s dětmi vyzkoušeli? Myslím, že nebývá od věci se o dobré myšlenky podělit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
20.10.12 06:04

Mama nam na nase stiznosti o nude vzdycky rikala „tak si bez uklidit pokoj“, a to nas ta nuda radsi hned presla… Jo, mama to s nama umela :)

• Citovat
  • Upravit
2069
20.10.12 07:08

A myslíš zábavu obecně nebo pro cca jedenáctileté?
S malými dětmi tvoříme, čteme, výletíme, učíme se nové věci…
v 11 letech jsem chodila do skauta, takže o víkendech a některých všedních dnech jsem měla o zábavu postaráno, zbytek jsem si četla, tvořila něco z moduritu,,,
teď oceňuju hlavně deskové hry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.10.12 08:12

Tak já nemám jedenáctileté dítě, jen 6ti leté, ale aktivit je spousta. Děláme s legem, stavíme vláčkodráhy, malujem, modelujem, hrajem divadlo s plyšákama, vyráběli jsme zvířata z kaštanů, chodíme ven, na hřiště, na houby, na procházky a miliony dalších věcí.. Jinak mladý má pravidelné kroužky (judo, angličtina, sportovní hry), takže ho v týdnu spíš nechávám oddechnout, ať toho nemá moc.. vše si vybral sám, baví ho to, takže asi tak..Já myslím, že není takový problém dítko zabavit, jde jen o to, jakou formu zvolit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.10.12 08:54

Taky se tady ráda inspiruji :kytka:
Na zabavení našich neposedných opiček (1 a 4 roky) platí čtení knížky, no ale tak 15 min. a pak už je to nudí, takže mi hlavně ta menší demoluje z nudy kuchyň, kramaří v šuplících, rozhazuje noviny ze skříňky.
Hraček mají plný pokoj, je to jak v hračkárně a baví je to akorát rozházet a pak zas jít dělat binec jinam, taky už šílím :cert:. Říkala jsem si, že bych koupila takový ten koberec Člověče nezlob se, velké figurky a v Kika jsem viděla velikou kostku, že by jsme se tak zabavila celá rodina (chvilku :pankac: ).
Jinak na nudu miluju hru UNO, ale on ji nechce se mnou nikdo hrát :twisted: :cert: :,( a než se ji naučí děti to bude ještě dlouho trvat :( :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
20.10.12 09:13

S malejma se toho dá dělat spousta - https://picasaweb.google.com/…948942988210 - inspirace od nás. Ale s těma staršíma věřím, že je to těžké, rodiče už moc neberou, nebo rodiče už to berou tak, že jsou děti velké a zabaví se samy… Nechodit do toho skauta, tak jsem se asi taky dost nudila. Asi je důležité od malička nabízet dětem různé aktivity, aby zjistily samy, co by je bavilo. Jsem zvědavá za pár let, co si děti najdou za zájmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
20.10.12 11:02

Tak já mám skoro 3letou kočku a spíš řeším to, že u ničeho dlouho nevydrží, myslím, že se nenudí, ale spíš to soustředění není nic moc. Psycholožka nám radila hračky zredukovat a aktivity zkusit propojit jedním tématem např. celé dopoledne zvířátka - tak si je namalujem nebo vymodelujem, pak si s nimi chvíli hrajem, něco o nich přečtem apod…

Já si nevzpomínám, že bych se nudila, já byla knihomol totální, když jsem vyčetla celou obecní knihovnu na vsi, tak jsem se přihlásila do města. Já se spíš cítila nepochopená :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
20.10.12 12:09
@ncc1701 píše:
Mama nam na nase stiznosti o nude vzdycky rikala „tak si bez uklidit pokoj“, a to nas ta nuda radsi hned presla… Jo, mama to s nama umela :)

to je totiž taková kouzelná věta, když ji vyslovím, v tu chvíli je nuda pryč ;) prostě zázrak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7
8.6.20 21:25

Zkusím trochu obnovit diskusi, začala jsem teď přemýšlet nad tím jak děti ve volném čase vést ke kreativitě, myslím, že její rozvoj je důležitý tak by mě zajímalo co jste s dětma tvořili, co je bavilo apod. Mám dvě dcery 5 a 6 let a mám pocit, že obě potřebují tímhle směrem trochu pošťouchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí