Od kolika měsíců cyklosedačka?

62
12.5.08 10:27

Od kolika měsíců cyklosedačka?

AHojky, chtěla bych se zeptat, malé bude 10 měsíců, má asi 8,5 kg. Může už do cyklosedačky? Existují nějaké speciální cyklosedačky pro takhle malé děti? Můžete nějakou doporučit?Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
12.5.08 11:02

Ahoj nám je 11,5 a právě jsem objednala po netu HAMAX SIESTA, podařilo se mi najít za 2 O89,– má super upínání pásů - zvládneš jednou rukou, ale hlavně má naklopení sedačky o 20stupňů do lehu. Na kole máš napevno uchycenej takovej kovovej zámek do kterého se sedačka jednoduše nacvakne - nepotřebuješ žádné nářadí. Pokud máte 2 kola - prostě dokoupíš 2hý zámek a můžete přecvakávat z kola na kolo. Jsem nadšená!! Doufám že brzo přijde poštou. Ale podle zkušeností kamarádky - je jim 11měs, to na celodení tůry není.........snad za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.5.08 13:48

Podle ortopedů by měli děti jezdit v cyklosedačkách tak od 18 měsíců, náš syn jezdil od 13 měsíců A ze začátku na chvíli, tak hodinku :wink: Přes léto (cca 15m) víc a dýl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.5.08 14:08

ahoj,
cyklosedačky jsou doporučovány pro děti starší 18 měsíců (někde se píše i 2 let), jsou rodiče, kteří vozí v cyklosedačkách děti již od 6 měsíců, stejně tak, jako jsou rodiče, kteří děti v cyklosedačkách nevozí vůbec (čekají, až bude dítko jezdit samo na kole a / nebo je vozí ve vozících za kolem). S nákupem cyklosedačky by to mělo být stejné jako s nákupem autosedačky - tzn. vyrazit i s dítkem do specializovaného obchodu, kde máš výběr z mnoha druhů a zkoušet a zkoušet (pro ušetření fin. prostředků pak pohledat internet a vybrat obchod, kde tebou vybranou sedačku najdeš nejlevněji).
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.5.08 14:30

ještě jsem zapoměla napsat jednu důlžitou věc - je taky dobré uvážit na co tu cyklosedačku potřebuješ - teda spíš jak často, po jakých cestách a za jakých povětrnostních podmínek a jak dlouhé výlety hodláš absolvovat - jinak bude nakupovat rodič, který vyjede 1× za 14 dní na výlet cca 10 km a jinak rodič, který za týden najezdí 50 a více km (s tím, že jede na celodenní výlet a potřebuje s sebou vzít i věci na celý den, potřebuje aby se mu dítko mohlo vyspat atd…)
 jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
12.5.08 15:10

no,planujeme ted pres leto jen takove kratsi cesty, max 2 hodinky, cesty bud asfaltky, nebo lesni, ale zpevnene. taky jsem prave slysela ze se smi az od 18 mesicu ale to ji bude az v prosinci, myslite ze ve 13 mesicich vadi jen takovehle kratsi cesty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.5.08 18:32

Já nejsem odborník na cyklosedačky, protože při vybírání cyklosedačky jsme nakonec zvolili vozík za kolo (spousta lidiček z našeho okolí to nechápe, ale to je jiná kapitola). Ale myslím si, že u cyklosedaček je to jako u všeho jiného (autosedaček, kočárků atd…) v čem bude Tvé dítko jezdit je Tvé rozhodnutí a pokud zvolíš cyklosedačku, tak bude jezdit v cyklosedačce a i kdyby to deset z devíti doktorů nedoporučovalo, tak Ty jsi rodič a Ty se musíš rozhodnout. Ale jak už jsem psala minule zajdi do specializovanýho obchodu, kde je výběr z různých sedaček (jak dopředu, tak dozadu, polohovatelných, nepolohovatelných, různí výrobci) a tam by Ti měli poradit. Budeš tam moci přímo dítko po:,–(it a uvidíš. Objednání Tebou vybrané cyklosedačky za méně peněz je pak už hračka.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ