Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
mám 6 měsíční holčičku.Nevydrží sama úplně dobře sedět občas se ještě zkácí na stranu.Už se ale snaží si sedat. Chci se zeptat od kterého měsíce jste dávali prcky do sporťáku vy??A nebo podle čeho jste se řídili,je jasný že každý mimčo se vyvíjí jinak
Jinak mám sporťák abc design 3-tec
Díky všem za názor a případnou radu:)
Do sporťáku, až bude si umět sama sednout, i když moje švagrová dává malého od 5. měsíce do sporťáku na pololežato, protože prej nechce být v hlubokém, ale podle mě mu tím ničí záda ![]()
Až bude sama stabilně sedět, raději jsem nechávala malou pást koně v hluboké korbě, když chtěla vidět ven, či změnu. Malá si sedla skoro až v roce, ale zato správně.
záleží i na kočárku.Jak píše kotaska91 můžeš ničit záda,když nesedí.Já malou dala ve 4,ale mam quinny buzz a dala jsem na polohu,že miminko pololeži,ale i tak ven vidí a záda to neničí,protože vlastně nesedí.jak třeba ve vajíčku no,ale je fakt že na klasickej sporťák bych počkala,než bude sedět.Nebo vystlat korbičku ![]()
Nevidím důvod proč by už nemohla, pokud jde plně do lehu…já malou vozím tak, nebo v pololehu když si sedá… ![]()
Ja nevim, ja jsem ten samotny sed moc nedodrzovala, to bych se nacekala a dcera by se vztekla. jezdit v korbe do jedenacti mesicu si neumim predstavit. Ani to paseni nepomahalo.
Taky si pak sedla sama a spravne.
v pul roce to nebylo, tusim tak kolem osmeho, jak zacalo byt teplo a jezdily jsme v pololeze, v autosedacce je v podobnem uhlu. Nevim proc by to melo zadum vadit.
tak my už jezdíme ve sportáku, jde mi teda úplně do lehu a neposazuju ho, a je to hlavně kvůli tomu že mi prasklo na velkým kočáře s korbou kolo a nemůžu ho používat
dala bych do lehu či pololehu (záleží, jak to jde u Tvého kočáru), ale nenechávala bych ji tam celý den…
malá šla v 5měs., hlavně kvůli vedrům a tomu, že se v korbě vařila, tudíž tam nechtěla být, v 7m si sama sedla, takže do té doby jezdila v co největším lehu.. ![]()
nemyslím si že si ničí záda,pokud tam opravdu není přímo v sedu.My malýho takhle vozili od 6.měsíce.Taky v podstatě v polosedu a navíc tam jsou pásy které dítko „drží“. Takže za mně-klidně do toho
Do sporťáku jsem dala,ale úplně do lehu když se nevešel do hluboké korby asi v 8m.
Jinak do sedu jsem ho dala až když jsem si byla jistá,že si sám sedne,a v sedu je stabilní.
To bylo kolem 10m.
Pokud není stabilní,do sedu bych nedávala.
@kotaska91 píše:
Do sporťáku, až bude si umět sama sednout, i když moje švagrová dává malého od 5. měsíce do sporťáku na pololežato, protože prej nechce být v hlubokém, ale podle mě mu tím ničí záda
ničí ![]()
moje sousedka se s tím nepárala,prostě kluka posadila,záda dala úplně nakolmo,a přikurtovala pevně k opěrce ![]()
Kluk byl celej zhroucenej na jednu stranu,ale všichni viděli,že už sedí
![]()
jo a taky teda nevidím nic na tom dát do pololehu.Jen jsem měla na mysli co dělala známá,že to zvedla hodně a melej byl zkrčenej jak švestka.Jinak pokud vím,tak sporťáky jsou i od narození,proto mají polohování.Takže klidně s prďolkou tam,je už hezky tak ať kouká ![]()
@momi33 píše:
ničí
moje sousedka se s tím nepárala,prostě kluka posadila,záda dala úplně nakolmo,a přikurtovala pevně k opěrce
Kluk byl celej zhroucenej na jednu stranu,ale všichni viděli,že už sedí![]()
tak jsem to taky myslela,ale jinak leh a pololeh je v pořádku
@wildcherry píše:
tak jsem to taky myslela,ale jinak leh a pololeh je v pořádku
já mám od posazování zničená záda,tak jsem v tomto byla nekompromisní.Pokud neseděl,tak úplně narovno…pravda,on v kočáru venku jen spal,nevadilo mu,že nevidí ven.