Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nevidím rozdíl v leže ve sporťáku a v korbě
Kluk seděl až v 10měsících, v korbě se vztekal už v 5. Držet ho tam dalších 5, tak si jdu pro veselý pilule k chocholouškovi ![]()
Když leží je úplně jedno jestli v korbě nebo sporťáku zima mu nebude když zde mít dobry fusak.
Můj mladší třeba na placku ležet nemohl jelikož by se udusil..reflux.
Jak furt všichni řeší prosazování a ničení zad v souvislosti s kocarem co není placka… Je fakt rozdíl díte posadit nebo ho podkladat v sedu.. A pak ho vozit v kočárku který není 180leh ale o pár stupňů zvednuty..to mu v 5m Fakt neublíží.. No a V zimě se dá přinejhorším podložit fusak a udělat naklonenou rovinu.
Spousta korbiček má blbě polohování zad do sedu a to často nikomu nevadí.. Páč je to korba
ale u sporťáku by to byl zločin.
Neboj se sporťáku. S fusakem ditku zima nebude..
Ahoj, řeším teď tuhle otázku u naší malé. Jsou jí teprve 3 měsíce, a je docela velká, a i když máme tak nějak normálně velkou korbu (75cm), počítám, že v ní vydrží ještě tak max. 6 týdnů. No a můj sporťák nejde dát úplně do lehu - podle informací výrobce je to 153 stupňů, a já přemýšlím, jestli to stačí, nebo bych na nějakou přechodnou dobu měla koupit sporťák, co jde do lehu úplně. Starší dcera šla taky do sporťáku, když ještě neuměla sedět, v 7 měsících, sedět začala v 10, ale přece jen už byla starší, teď u toho mimča, byť velkýho, fakt nevím ![]()
Ja cekala nez si v 11 m sama sedla. Od pul roka jezdila jenom na brisku. Je taky velka a hur se vesla. Na brisku to slo a jeste posilovala a mohla cumakovat.
@poppaea Dávat, až samo sedí, taky záleží, jak často ho v kočáře máš. Jesli tam bude 2×D hodinku, nebo celý den.
@BaMaK Takže koupit ten sporťák úplně do lehu? Jinak v kočáře je moc často není, jen několikrát do týdne cca 1,5h.
Syn si sedl v 7 měsících a do sporťáku šel až pak.. Jakýkoliv „násilný“ držení v sedu či polosedu je záhul na zádička..
POkud bys měla kupovat dočasně sporťák, který jde dát do úplného lehu, tak si raději kup větší korbu:)))
@poppaea uvidíš, třeba trochu přibrzdí s tím růstem. Mám taky macky a ne 100%leh, sklon teda nevím, ale v korbě jsem je udržela oba do půl roka, to měl mladší 8,5kg a 72cm, korbu mám 75cm, takže fakt na knop. Pak už to nešlo, hlavně teda to vztekání ![]()
@achesa1 Ty jo já zkusím malého dát na břicho, má 8 měsíců, třeba se mu to bude líbit ![]()
@poppaea Záleží na financích, jestli peníze neřešíš, kup a pak prodej-pro záda by to určitě bylo lepší. Taky záleží jak celkově s mimčem zacházíš-v dobrém slova smyslu- pokud ho nosíš na „stojato“, občas posadíš na klín…tak asi nemusíš řešit ani kočár. Pokud dodržuješ nošení v „klubíčku“ a všechno kolem toho, tak ti asi sporťák se sklonem bude vadit.
@Lejaa To se mi moc nechce..ty hluboký kočárky s velkou korbou jsou dost veliký, a už takhle jsme rádi, že všechno narveme do kufru auta, když někam jedeme. A taky na mě obecně působí, že se s nimi špatně manipuluje, hlavně jednou rukou, což potřebuju.
@Blešík No uvidím, zatím má 68cm a skoro 8kg ![]()
@BaMaK Finance objektivně vzato problém nejsou, ale i tak o tom samozřejmě přemýšlím, jestli utratit x tisíc, nebo ne
Jinak pokud jde o polohování, tak se samozřejmě snažím, na klín nejde nikdy, nosím na tygříka a v manduce.
@poppaea Ok, ožel peníze, kup sporťák a pak ho zase prodej-nebude to tak velká ztráta a za ten dobrý pocít to stojí ![]()
@poppaea
Tak pokud máte malej kufr, tak jasně..
My máme Dorjan Danny sport, má největší korbu na trhu (88cm) a pohoda se nám teda vejde..
Ovládala jsem v pohodě jednou rukou, pač máme otočný kolečka vpředu a to je pak jiný řízeníčko:)
@poppaea 153 mi neprijde tak desny, to je skoro leh, min, nez ve vajicku, pekne antirefluxni poloha
No nejezdila bych v tom cele dny. Taky bude nestabilni do stran, budes ji muset davat na kraj (stridat kraje), aby se jakoby opirala o bok - neni tam dira na strane? A mezi nohama bych ji pridelala trobodakem, aby nesjizdela.