20měsíční neumí nic - moc spěchám?

41882
20.8.13 10:51

Tak třeba na ten nočník bych nějak nespěchala, pokud prostě nechce, tak stejně do něj čůrat nebude.
Ale to jídlo, to bych trénovala, myslim že ho to bude bavit :D
Umět to ale rozhodně nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
10219
20.8.13 10:54

Každý dítě má svý tempo. A pokud ho vyloženě nutíš tak to vše v podstatě oddaluješ. Musíš hledat finty. Třeba dcera dostávala na nočník knížky a prohlížely jsme si. Povídaly podle nich, abych ji tam nenásilně udržela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
20.8.13 10:55

Nemate kam spechat, kazde dite je jine ;) mala mi chodi pouhy mesic (16M) za to uz pije ze sklenicky ;) nocnik taky ignoruje, neumi jedine zvire, za to umi kousat, mlatit a rvat na ostatni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
20.8.13 10:55

Ahoj,

malá má taky 20 měsíců a na nočník ji taky nedostanu :mrgreen:.Jinak lžičkou umí jíst a z hrníčku taky pije normálně. Ale zase skoro nemluví. Ono každý dítě je jiný. Ale tvůj Matyášek určitě taky něco umí moc dobře. Asi bych to nijak nehrotila. Jinak tou lžičkou, to se musí trénovat, není to nijak jednoduchý a s tím pitím, holt mu to takhle vyhovuje. Neboj, to se změní. :D Zjistí, že by chtěl jíst jako dospělák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
20.8.13 10:58

Přesně jak psala @lyrica . Ten nočník bych úplně odložila, pokud to nejde tak ho nech. Naše malá taky nechtěla a pak jednoho dne přišla a řekla : „mami e-e“ a sundavala si kalhoty. Od té doby je bez plen. takže si myslím že na to ty děti musejí dozrát…
Lžičku bych už teda ale rozhodně trénovala, myslim že to je ve 20měsících rozhodně potřeba. Počítej s pořádným nepořádkem ale určitě mu jí dávej at se snaží. Určitě se mu to bude líbit. Není nad rozpatlaný jogurt všude okolo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.8.13 11:02

Dcera skoro 2 roky na nočník sama nechodí, lžičkou nejí a pije z lahve. Neshledala jsem na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
20.8.13 11:02

Syn vzal lžičku prvně do ruky jeden den před druhými narozeninami. Předtím by snad dobrovolně umřel hlady. Nočník najednou pochopil ve 2,5 letech. Flaška u nás valí dodnes (ne že by se neuměl napít z něčeho jiného, cucne si, ale prostě víc nepije :zed: ) Pořád hledám, v čem naopak vyniká nebo je napřed a zatím jsem nic nenašla :nevim: Je to ale pohodové dítě. A pořád si říkám, že ve škole je pak jedno, kdy dítě umělo to nebo ono. Jak mi říká manžel, když na mě padne depka ohledně synova vývoje - zajíci se počítají po honu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.13 11:27

@marketakrausova nespěchej na něj.. ten můj na nočník začal chodit těsně před 3tíma narozeninama, do té doby hysteráky a prostě ignorace.. To samé s tou lžičkou. Dělala jsem tak, že jsem mu dala něco, co tolik nebarví (bílý jogurt), vzala jsem plachtu, obložila vše dokola a nechala ho s tim.. on si hrál, zkoušel, ale to víš, že se nejdřív ani nenajedl :mrgreen: půjde časem, to samé s hrnečkem nebo s flaškou.. dej mu čas, zkoušej postupně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.8.13 11:38

@marketakrausova pokud si na nočník nesedne, tak bych nenutila, ale zkoušela dál. Čurání bych klidně zkoušela ve stoje, venku. Syna baví, když čuráme na kytičky, lístky, broučky, slepice… (na slepice se opravdu netrefí, ale baví ho to).
Jídlo jsem začínala tak, že jsme u jídla měli lžíci oba, pak jsem mu vedla ruku, pak jsem mu nandala na lžíci, potom jsem jedla, on „jedl“ a nakonec jsem dokrmila. Teď si nenechá ani pomoci. Nejlépe se mu trénovalo na kaši, jogurtu a pudinku, mají dobrou konzistenci.

• Citovat
  • Upravit
2947
20.8.13 11:57

Krome nocniku zvlada vse, tedy mluvi, tak ze umi slova, ale jede si i svou hatmatilku. A ze sklenicky, hrnicku pit umi, ale ja ji davam porad flasku, je to bezpecnejsi a bez neporadku. Ji sama uz asi od roku a pul, ale obcas ji dokrmim, kdyz nechce jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
20.8.13 11:57

@marketakrausova Ahoj, v klidu, on na to všechno časem přijde ;) Zkus mu občas tu lžičku dát, ať se s tím popere, ale nestresuj. Oni to maj rádi, se v tom jídle tou lžičko patlat, ale dostat to do pusy jim chvilku trvá. Ale buď v klidu, určitě není daný, že už by to umět musel, že je něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
349
20.8.13 12:05

Jinak je pravda, že s tím jídlem, to se musí samozřejmě zkoušet. Chce to ze začátku trpělivost, to je jasný, dítě jídlo spíš hází než jí. Já jsem malý dávalá lžičku s jídlem už od roka a trénovaly jsme denně. Teď je jích 20měsíců a krásně to zvládá. Ale je pravda, že jí to strašně bavilo a sama chtěla jíst jako dospělák už jako malá. Takže zkoušet a zkoušet, a neboj, tvoje dítě se to taky naučí :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.8.13 14:28
@chatwenna píše:
No, kdyz nekdo prohlasi o svem diteti, ze nic neumi… :nevim:

napadlo mě něco podobného jako tebe, nic neumí? Takže leží, je krmený s flaštičky, neumí se ani otočit na bříško? Asi ne, že. Občas se rodiče zapomínají koukat na to, co všechno jejich dítě umí. Někdy jsou to věci, za který by je člověk roztrhnul, ale uměj to :mrgreen:

@marketakrausova prvního syna jsem ještě v 2,5letech krmila lžičkou, protože jsem byla trochu outlocitná na kulturu stolování. U druhého jsem se na to vyprdla, postavila před něj jídlo, dala lžičku a nějak to do sebe dostaň, pak tě osprchuju. To mu bylo cca 15-16m. Už dávno se umí najíst sám, stejně jako by se uměl najíst první, kdybych ho tehdy nechala, tak záleží, jestli mu dáváš dostatek prostoru k učení i za cenu, že bude zaprasenej a všechno v okruhu metru taky :nevim:
Nočník má v tomhle věku ještě naprosté právo bojkotovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
20.8.13 14:32

@Gladys jojo souhlas, male jsem v 10M postavila pred ni nakrany chleba s povelem,,jez" :mrgreen: a jak to do ni padalo :mrgreen: kamaradka se divila, ze ten jeji to neumi v roce. bodejď kdyz ho krmila z ruky rovnou do pusy :roll: a pak se,,chlubi", ze ho prevlika 1× za 3 dny :zed: a ja jsem pak vypadala jako otrok, kdyz ji prevlikam min. 3× ale denne :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.8.13 14:34

@alsem pokud to jen trochu dovolují teplotní podmínky, tak na tahle jídelní extempore děti svlíkám, to fakt nemá smysl je nechat se krmit oblečený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí