Odběr krve před screeningem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
11.12.24 23:05

@Bet1 hele v pohodě, tvůj nazor a tvoje osobní zkušenost, ja to beru, urcite nepoucujes :palec:
Ja nemam rada, když někdo začne shazovat jiný nazor a zacne se vyloženě navážet… nechapu… ja jsem napsala nejdřív samostatny koment a pouze jsem se bránila, když me jina uzvatelka označila posměšně za pani rozumnou 8) neni duvod tohle delat…
Ono je relativní otázka, co je brzo, co je zacatek? Pro nekoho je brzo treba 5 tt - 7 tt. Pro nekoho je treba az 1.trim.SC pozdě. Ja jsem se s timhle nikdy nesetkala, ze az po SC, ale ok, zřejmě to jde, kazdy lékař ma jiny postup ;)

• Citovat
  • Upravit
454
11.12.24 23:17

@Mandarinka104 přesně,co lékař to svůj postup. V prvním těhotenství jsem měla jinou doktorku a ta mi průkazku vystavila asi v 9tt. Tento doktor ke kterému jsem přešla s také dlouholetou praxí mi zas řekl že je raději vystavuje až po screeningu 🙂 mě osobně je to tak nějak jedno kdy ji dostanu, do té doby mám u sebe lékařskou zprávu 🙂 takže tolik jen můj případ 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11889
11.12.24 23:59

@Mandarinka104 tak to má každý gynekolog trochu jinak. Rozhodně není běžnou praxí dávat těhotenský průkaz už v 8tt a je spousta těch kteří jedou na 1.trimnscreening ještě bez průkazky nebo ji dostanou právě až těsně před…
Je spousta různých variant, já teda ale neznám žádnou která by měla těhotenský průkaz dříve než po 10tt, a stejně tak jak je psáno je spousta gynekologie kteří dělají jeden odběr v 10+ TT na všechno uvedené (odběry pro 1.trim screening zároveň s běžnými odběry v těhotenství) a jsou taky pracoviště kde ty odběry ani gynekolog nedělá ale dělají si je až přímo na vyšším pracovišti tam kde se dělá screening..ráno odběry a po obědě utz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
12.12.24 07:47
@Mandarinka104 píše: Více

Jen škoda, že pár žen tu má obdobnou zkušenost, že?

Jo a ještě si zapomněla dodat poznámku k věku těhotné, to je také tvá doména.

Paní neznalá se loučí, musí sw totiž postarat o dítě doma co se vyskytlo jen tak, pac těhotenství absolutně neznám :palec:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
12.12.24 07:52

@Mandarinka104 já průkazku před prvním screeningem nechtěla, nechtěla jsem ji ještě pár týdnů poté, lékařka respektovala, měla ji u sebe. Vzala jsem si ji zhruba v 17tt. Jsou lékaři, kteří těhotenský průkaz skutečně předávají až po prvotrimestrálním screeningu všem ženám.

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
12.12.24 07:56
Tady to některé dámy házejí hlava nehlava všechno dohromady :P
Ale takové testy na pohlavně přenosné nemoci se dělají u OG hned na zacatku těhotenství. To je takovy ten obecný zaklad, kdy se dela krevní obraz, glukoza a pohl. nemoci. Chodi se na to nalačno že ;)

A tady jsi úplně respektovala názory a zkušenosti jiných. A že se to potvrdilo u vícero žen, že podstoupili 1 odběr, který zahrnoval vše. Takže se nejdřív respektovat jiné a pak budeš i ty respektovaná. Vyjádřila jsem se obdobně jako ty. A příjemné to není, že?
Nazdar :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
12.12.24 07:58

A jak teď přemýšlím, možná mi ji dokonce vnutila až před konziliárním ultrazvukem ve 20tt.

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
12.12.24 08:05
@Anonymní píše: Více

Každopádně zakladatelko pokud máš zájem o hladiny vitaminu a minerálu, můžeš si dojít na krev jako samoplátce a pak sw případně s lékařem domluvit, co doplňovat nebo ne. Některé vitaminy jsou na škodu. Ale vše ti pak řekne lékař, jen se ho zeptej.
Obecně je nejdůležitějším pro vývoj plodu kyselina listová. A pestrá strava.

At vše dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6626
12.12.24 09:27

Možná bys měla respektovat, že každý gynekolog si to dělá jinak, každý odebírá krev jinak a každý dává průkazku v jinou dobu. Také je rozdíl pokud screening probíhá u gynekologa nebo ve spolupracujícím centru nebo gynekolog odesílá těhotnou na jiné pracoviště. Opravdu není potřeba tady takto útočit. Diskuze se dá vést slušně a bez napadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
12.12.24 10:43
@Janli píše: Více

No přesně tebe jsem tady potřebovala medvídku. Ty mi budeš psát něco o respektu, o útočení a tak dále. 8o Já jsem napsala samostatný komentář a nikoho jsem napoprvé ani neoslovila, takže těžko může být samostatný komentář útokem, takový komentář je vyjádření názoru. Svačíš epipi už dost dlouho, takže bys to měla rozlišovat. Nicméně tvé sdělení je velmi vtipné, když sama se velmi ráda pokoušíš diskuze, co nejvíce ovládat, prosazuješ svůj názor a píšeš těžké dezinformace. A když napíšeš osobní informace, tak je pak v diskuzi raději smažeš, protože jsou moc citlivé. Prosímtě nevšímej si mě, abys hned nemusela žalovat adminům, když ti slušně odpovím, ale ty to považuješ za útok a nepleť se do mých rozhovorů s jinými lidmi, jsme schopní se domluvit sami. pa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6626
12.12.24 11:17

Diskutuj slušně nebo vůbec. Máš tu několik nicků, to samotný je proti pravidlům. Napadání ostatních jakbysmet. Pokud ti tak moc vadí, že někdo rozporuje tvoje informace, tak nechoď do veřejných diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
12.12.24 11:39

@Janli Ježišmarja a zas, teď budeš zaplevelovat diskuzi svým dalším poučováním a veledůležitým moralizováním. Prosímtě hlavně se nerozčiluj ve sledovací době, ať ti to ještě neuškodí. Já vůbec nestojím o to se s tebou bavit, najdi si někoho jiného. čusík :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky