Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Deninina Napadl mě kelímek od jogurtu a pak to přelít. Ale nevím jestli to nevadí, protože říkala, že to musí být do zkumavky přímo odebráno.
tak do kelímku od jogurtu asi ne. Jestli něco, tak nějaká sklenička, kterou můžeš vyvařit.
Tak pokud má být moč sterilní, znesterilní se každým přelíváním (a vlastně hned, jak se dostane na špičku penisu). Nicméně si myslím, že fakt kvalitně odebraná sterilní moč je možná jen cévkováním. Takže bych to neřešila a zkusila prostě ve vaně chytat do aspoň vyvařené sklenice, nebo rovnou do zkumavky. Ale teda nechápu tady ty častý dotazy ohledně odběrů moči.
@ivašot. No bylo by lepší něco většího. Protože když už začne čůrat, tak mu to bude čůrat všude ten proud a do zkumavky by se netrefil.
Sežeň si pro případné další použití toto. https://www.medipos.cz/…-na-moc.html
@JanaDaR jenže když se zkumavkou nedotknu tak se netrefi vůbec. To mi počůrá ruku a načůrá všude jinde, než tam kam má.
@Anonymní píše:
@JanaDaR jenže když se zkumavkou nedotknu tak se netrefi vůbec. To mi počůrá ruku a načůrá všude jinde, než tam kam má.
Není možný, to má nějakou vadu močové trubice? Pokud ano, chtělo to uvést hned.
@JanaDaR To nemá, ale když začne čůrat nikdy není proud rovný, až potom se srovná. A to stejně neodhadnu mám tu zkumavku dát. To ji celou počůrá. Já myslela, že ji dám až úplně k pinďovi, ale to píšete, že se nesmí.
@Anonymní píše:
Tak ve vaně to snad nevadí ne? A počůrání rukou vlastním dítětem mi taky přijde minimální problém.
@Anonymní píše:
@JanaDaR To nemá, ale když začne čůrat nikdy není proud rovný, až potom se srovná. A to stejně neodhadnu mám tu zkumavku dát. To ji celou počůrá. Já myslela, že ji dám až úplně k pinďovi, ale to píšete, že se nesmí.
No ale ten první proud musí stejně odtéct pryč, tak prostě zachytit, až se proud srovná? Zvenčí počuraná nevadí.
Je potřeba do zkumavky zachytit střední proud moči.
Já to za poslední dva týdny dělala snad osmkrát, ale věřit se mi nemusí, to zcela uznávám.
Nedávno jsem řešila totéž se čtyřletým synem, moč jsem chytala do vyvařené skleničky, poradila mi to sama doktorka a výsledek odběru byl negativní, takže k nějaké větší kontaminaci tímto způsobem asi nedojde… ![]()
Kluk je v poho. Horsi su holky To je vzdy arkrobacia, aby som to neodoberala z nohy… Ale ako radia ostatni. Odoberame vo vani a moja 4 leta z toho mala dobrodruzo… Starsia z toho mava od mala stres, takze chapem…
@Anonymní píše:
Vsak mu snad ten penis podrzis a namieris ne? Nebude snad hasit celu kupelnu
@Deninina Napadl mě kelímek od jogurtu a pak to přelít. Ale nevím jestli to nevadí, protože říkala, že to musí být do zkumavky přímo odebráno.