Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dala jsem syna do sprchy, umyla ho a rovnou v té sprše se vyčůral, chvíli jsem počkala a pak nabrala. Po ránu se mu určitě bude chtít čurat, nebo ne? Co z toho zkusit udělat hru, jestli se trefí?
Udělala bych to ve vaně, pěkne sprcha a chytat. Syn je nějak nemocný, ze si to nenechá vysvětlit?
@Deninina Ne, on prostě nechce čůrat do něčeho. Už minule jsme to zkoušeli u záchoda, držela jsem zkumavku a on ani kapku nevycural.
@Anonymní píše:
@JanaDaR 4 roky
To je docela velký, s takovým dítětem už bývá slušná spolupráce. Můj hoch to zvládal ve dvou letech. Lepší je ho teda postavit do vany, pořádně umýt penis, ideálně s přetaženou předkožkou, ale to mu třeba ještě nejde, no a ať prostě první proud moči pustí do vany, pak to chytat zkumavkou. Přecházení k záchodu, manipulace navíc = riziko kontaminace moči zvenčí.
@Anonymní píše:
@pet p No zkusím to, snad tam stihnu dát tu zkumavku.
A kdyby se nepovedlo, tak to můžete zkusit další ráno, nebo ne? Už budeš zkušenější a půjde ti to líp.
@Anonymní píše:
@Deninina Ne, on prostě nechce čůrat do něčeho. Už minule jsme to zkoušeli u záchoda, držela jsem zkumavku a on ani kapku nevycural.
Tak ta sprcha a vezmi si něco většího, do te zkumavky to půjde hůř chytat, pokud má ještě k tomu takový blok
Vždy jsem chytala moč rovnou ve sprše. Se čtyřletým už se dá krásně domluvit.
Tak to chytej do nějaké umyté a vyvarene skleničky a až pak prelij do zkumavky, jestli tě stresuje, že je zkumavka malá
@JanaDaR Přetáhnout mu trochu jde, bojím se že to nestihnu chytit do zkumavky a nebo načůrá jinde. No bude to zábava. ![]()
@pet p No zítra jdeme k doktorce a zítra to potřebujeme. Při nejhorším se asi vyčůrá tam, ale podle mě bude mít u doktorky ještě větší blok než doma.
@Anonymní píše:
@JanaDaR Přetáhnout mu trochu jde, bojím se že to nestihnu chytit do zkumavky a nebo načůrá jinde. No bude to zábava.
Ale zvládneš. A jak píšu, čím víc manipulace, to je i ono přelévání z jedné nádobky do zkumavky, tím vyšší riziko, že se vzorek kontaminuje. U zkumavky nesahat na její okraj a nedotýkat se vnitřní části uzávěru, dávat bacha, kam s ním. Bude to dobrý.
Ahoj všem. Potřebuji poradit, uvítám praktické rady. Zítra mám přinést ranní moč ve sterilní zkumavce, bude se posílat na rozbor. Doktorka říkala, že bych měla synovi nejdřív opláchnout pinďu, pak by si měl trochu učurnout do záchoda a zbytek by měl vyčůrat rovnou do zkumavky. No a já vůbec nevím jak to udělat. Syn se totiž prostě nebude chtít vyčůrat. Jak to děláte? Budu ráda za vaše tipy a rady.
Díky.