Odběr od velkoobchodu a prodej
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odběr od velkoobchodu a prodej
Ahoj, je tu někdo kdo odebira zboží od velkoobchodu a prodává ho dal? Mám pár otázek. Našla jsem si velkoobchod od kterého bych mohla odebírat zboží a prodávat ho z domova, hrozně se mi ta myšlenka líbí a moc by mě to bavilo, už mám v mailu i ceníky od velkoobchodu a super je, že nemají žádné minimum pro odběr zboží takže bych do začátku mohla odebrat jen pár kousků na zkoušku. Jde mi jen o to, co všechno je potřeba zaridit. Je mi jasne, že si musím udělat živnostenský list, ale co dal? Musím dělat nějaké účetnictví apod.? Nebo to nějak fakturovat a vydávat uctenky? Budu moc ráda za pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jasně, že musíš vystavovat daňové doklady když něco prodáš. Platit daně. Případně sociální a zdravotní, ale to závisí na výši výdělku. Atd atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo fakt je podnikání tsk jednoduchý? Najít velkoobchod a prodat daL? ![]()
- Citovat
- Upravit
@dement231 No asi bych se do toho nepouštěla, pokud nemáš tušení o tom, jak podnikání probíhá, ale vlastně všechno je jedno poprvé
. Ano, musíš si udělat živnosťák a nahlásit se na všechny potřebné úřady. Otázkou je, jestli to je taková pecka, že by se ti to vyplatilo. Možná bych se zkontaktovala s obchodním zástupcem nějakého dopravce, aby ti dali lepší ceny, abys do toho nezahučela po týhle stránce. Pak bych si taky zjistila, jestli ten velkoobchod je výrobcem nebo dalším přeprodejcem a jestli to zboží není jen padělek pod ochrannými známkami.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
Tyjo fakt je podnikání tsk jednoduchý? Najít velkoobchod a prodat daL?
Ano, přesně tak. Jenže ono „prodat“ je jednoduché jen na první pohled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Ano, přesně tak. Jenže ono „prodat“ je jednoduché jen na první pohled.
Musí mít živnostenský list na nákup, prodej, případně na zprostředkování prodeje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84
Tak stačilo by vždy vyplnit paragon a dát razitko ne? Jsem na materske a za chvíli mi začne rodicak, to taky musím měsíčně něco odvádět? Byl by to jen privydelek, zaměstnání mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@dement231 No asi bych se do toho nepouštěla, pokud nemáš tušení o tom, jak podnikání probíhá, ale vlastně všechno je jedno poprvé. Ano, musíš si udělat živnosťák a nahlásit se na všechny potřebné úřady. Otázkou je, jestli to je taková pecka, že by se ti to vyplatilo. Možná bych se zkontaktovala s obchodním zástupcem nějakého dopravce, aby ti dali lepší ceny, abys do toho nezahučela po týhle stránce. Pak bych si taky zjistila, jestli ten velkoobchod je výrobcem nebo dalším přeprodejcem a jestli to zboží není jen padělek pod ochrannými známkami.
To mám zjistene, jediné co vlastně nevím tak jsou různé odvody a jak je to s účetnictvím. I kdyby mi to měsíčně hodilo jen pár tisíc, tak k mateřské je to super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulinda79 píše:
No, tímhle moc díru do světa neuděláš
A? Mě přeci nejde o to vydělávat bůh ví kolik, chci si jen privydelat k materske ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dement231 s zl musíš vydělat na odvody státu (sociální, zdravotní ) snad jen kromě prvního roku. Vést účetnictví, od nového roku nejspíš eet
- Citovat
- Upravit
@dement231 píše:
@JancaS84
Tak stačilo by vždy vyplnit paragon a dát razitko ne? Jsem na materske a za chvíli mi začne rodicak, to taky musím měsíčně něco odvádět? Byl by to jen privydelek, zaměstnání mám.
Ano daňový doklad = paragon, faktura, uctenka říkej si tomu jak chceš. Razítko mít nemusíš. Ano i na rodicaku se z výdělku platí daně. Budeš muset dát daňový přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84
Jojo ale co jsem četla tak to nejsou nějaký dardy a je to podle výdělku, takže to by mělo být v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dement231 Pokud budeš přijímat hotovost, musíš být přihlášená k EET. Chtělo by to si rozmyslet, jakou formou prodeje to budeš nabízet. Jestli budeš mít svůj eshop (krabičkové řešení stojí pár stovek) nebo to budeš prodávat na bazarech a jiných inzertních serverech (tady si tedy dovolím říct, že spousta takových prodejců je nevěrohodná a budeš ráda, když si vyděláš na zdravotní a sociální).
- Citovat
- Upravit