Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ťuhík moje maminka na ni byla pred 25 lety a byla ve druhem trimestru. Nevím teda přesne týden ale říkala neco o 4.-5. měsíci. No a taky mi říkala, ze mam byt rada za to, jak ji odebírají ted, protože tenkrat se odebrala velkou tlustou jehlou, muselo se pak dodržovat klasicky sestinedeli a bolelo to jako svina ![]()
@Melliska.M děkuji… Teta říkala, že v klidu odešla po svých…
člověk musí být fakt rád, že ty technologie jsou tak pokročilé…
jsen teď 3 den po odběru a je to už dobré… ![]()
@Ťuhík no tak mě máma rikala, ze ji taky pak pustili hned a pak jela vlakem domu, ale rikala ze půlku cesty prozvracela a jeste omdlela…
ja byla na odběru v lednu a taky za 3 dny v pohodě ![]()
Moje mamca byla na AMC pred 36. a 34. lety, u obou odberu byla hospitalizovana, nedelalo se to tak, ze se pak mohlo hned odejit domu - hospitalizovana byla den pred odberem a pak pet dni po odberu. Odbery delali v Plzni cca ve ctvrtem mesici.
@Ťuhík Myslím, že se určitě dělala. Ne kvůli genetickým vadám, ale kvůli zjišťěni stavu mimina.
Já věřím, že se dělala. To vím, ale nezdá se mi, že by ji to dělali v 9. Měsíci…
Jak jsem psala, mohli to dělat kvůli stavu mimča - jestli voda není už zkalená atd… Myslím, že jsem někde četla, že se to tak fakt dělalo.
Holky, tak dnes byla teta u nás a ptala jsem se a kontrolovali ji plodovou vodu, jelikož byla po termínu. Ale jí to brali klasicky přes spodek. Ona si myslela, že se to tak dělá pořád a i v tom 2. Trimestru… ![]()