Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhulky a maminky, opět volám S.O.S. Předevčírem jsem se milovala s manželem a potom jsem začala mírně krvácet. Byla to taková spíš hustá tmavě červená krev, ne nijak velké množství. Včera i dnes jsem ještě zašpinila, ale už je to jenom slaboučké… Mám strach, že jsme tím uspíšili porod a uvolnili hlenovou zátku, je to možné? Jinak se cítím ale celkem dobře, občas mi ztvrdne bříško, což je však vzhledem k pokročilému těhu normální… Co si o tom myslíte?
Ahoj,
no, já jsem takovej plašan, že bych neváhala a okamžitě jela
na gyndu. Raději destkrát zbytečně, než abych něco zanedbala…
Jana
Ivíku , já myslím, že podle toho co píšeš, to není hlenová zátka. Já tuhle odpověď v těhu nenáviděla, ale taky jí musím napsat: Až půjde zátka, tak to poznáš. Většinou je to takový rosolovitý blemc, nikdy ze mě nic podobného nešlo, a to jsem měla různé infekce a kvasinky. Ale sperma může porodu pomoct, já jsem po 30.tt měla výjezd na pohotovost a pak jsme do 36.tt sex omezili a provozovali jen s kondomem, aby sperma předčasně neměkčilo čípek.
Pokud je to tvrdnutí málokrát, nemá žádný pevný interval, cítíš pohyby jako jindy, tak myslím, že stačí počkat do další KO.
nam na kursu rikali, ze spineni nevadi, krvaceni vadi. ja myslim pojedu i se spinenim, protoze jsem hysterka. hzlavni je, jestli se miminko normalne pohybuje - coz jde dost tezko poznat, ze? Me se teda pohybuje zcela nepravidelne.
Pudli, mimčo se pohybuje naštěstí jako vždycky, u nás je to už celkem pravidelně, nejvíc řádí odpoledne a večer. Myslím, že jsme jen asi moc divočili, tak možná praskla nějaká cévka
Kdyby to kvácení nebylo po sexu, taky letím rychle na gyndu… Teď už je to úplně OK!