Odběr vajíčka bez stimulace

7008
10.2.12 11:41

odběr vajíčka bez stimulace

Předem se omlouvám, pokud komolím, ale někde jsem se dočetla, že je možné odebírat vajíčka v jednotlivých cyklech i bez stimulace. Máte s tím někdo zkušenost? Měla by to být šetrnější metoda, kdy se prostě odebere jen ten jeden uzrálý folikul (nebo je folikul to okolo vajíčka? :oops: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1612
10.2.12 11:57

Ano, je to možné. Říká se tomu nativní cyklus nebo je možné stimulovat jen minimálními dávkami léků - tomu se říká „minimálka“. Jinak se odsává folikul (obal s tekutinou) ve kterém je vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.2.12 12:12

Děkuju :) A chápu správně, že je to pro tělo menší zátěž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.2.12 12:16

Ahoj. Bez stimulace se to nazýva nativní cyklus. Je tu na toto téma diskuze. Mrkni tam. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
10.2.12 12:16

Rozhodně je to menší zátěž :kytka:, do těla se necpou hormony , ale také mnohem menší úspěšnost. Při stimulaci léky uzraje více folikulů, tím pádem je větší šance, že dojde k oplodňení a následně přenosu embrya do dělohy. Ono totiž není pravidlo, že v každém folikulu je vajíčko nebo že každý cyklus folikul uzraje. Speciálně, když se nedaří otěhotnět, tak tam většinou nějaký problém je. Proto se využívá té hormonální stimulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.2.12 12:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.2.12 12:33

Je to komplikovanější. Já bych měla být dárkyně (na zahraniční klinice) a dle lékaře čím dříve tím lépe. Vzhledem k tomu, že jsem teď těhotná a termín mám na přelomu dubna a května, tak bych ráda kojila, co nejdéle a i kdyby minimálně 1/2roku. No a dle všeho se kojení a stimulace navzájem neslučují, sice jsem tu četla, že někdo prošel stimulací během kojení, ale náš lékař to vyloučil a chtěla jsem se ho právě zeptat na tento způsob, ale nějak jsem to nikde nemohla najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
10.2.12 12:41

Aha, tak ale doktor má pravdu, stimulace a kojení se opravdu vylučuje. Většina léků totiž prochází do MM. Ale i při kojení si myslím nebudou chtít udělat ani nativ, protože při plném kojení nedochází často vůbec k ovulaci. Nehledě na to, že pokud jsi dárkyně, tak je žádoucí odebrat co nejvíce vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
10.2.12 13:15

Žádoucí ano, ale my bychom to prostě dělali každý měsíc (na penězích v tuhle chvíli nesejde) a dle zkušeností z rodiny, se u našich ženských menstruace potažmo plodnost a tím tedy snad i ta ovulace vrátila zpět hned po šestinedělí…maminka otěhotněla měsíc po šestinedělí znovu, sestra, teta i babička měla normální MS, sestřenka, která je jediná sledovaná už „moderními“ metodami, normálně ovulovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.