Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, za týden mam jit na kontrolu (11tt) a jdu na odbery k 1. Screeningu a mam být nalačno. Mam ale dost nevolnosti a bez jídla je mi tisíckrát hůř. Myslíte že kdyz si dám alespon rýžový chlebíček, ze by to mohlo něčemu uškodit? Děkuji za odpovědi ![]()
Může, nesmíš ani pít nic krom vody. Je to kvůli cukru, pak ti vyjde horší výsledek a půjdeš na ten odber znovu.
Ne, nesmíš nic. Jen napít vody. Na screaning to nevadí, ale když máš jít na lacno tak ti budou dělat i odběry na cukr atd a to by ti vyšlo špatně.
Opravdu, nic krom vody. Nevim jaka je organizace u vas, u nas tehotenske odbery provadi hned v 8 rano.
@Raduusg píše:
Dobrý den, za týden mam jit na kontrolu (11tt) a jdu na odbery k 1. Screeningu a mam být nalačno. Mam ale dost nevolnosti a bez jídla je mi tisíckrát hůř. Myslíte že kdyz si dám alespon rýžový chlebíček, ze by to mohlo něčemu uškodit? Děkuji za odpovědi
Neriskovala bych to. Probuď se co nejpozději a jdi rovnou na odběry. S doprovodem. A chlebík si vem s sebou a kousneš si hned po.
Voda se může? Mně doktor říkal, že nemám ani nic pít, ale možná to bral jako čaj/kafe atd… Říkala jsem si ale, čemu voda ublíží? Ale jdu hned na ráno, tak to zvládnut i bez vody ![]()
Nejez nic.. jen vodu nebo neslazený čaj, ale napít se je důležité. Já se napila málo a krev mi pak vůbec netekla. Mně bylo blbě bez jídla celý první trimestr. Vezmi s sebou igelitku, kdyby to na tebe přišlo a sváču hned po odběru.
Ať to dobře dopadne.
A museli jste mit sebou i ranní moč? Nic mi neříkali tak nevim jestli je to automatické nebo ji nepotřebují
@wiwiOL voda se může, nějak rozumně, zas se člověk nemůže nalít treba dvema litry
ale dát si skleničku vody je v pohodě
nesmí se nic sladkého, já si to jednou neuvědomila a ráno si cucla čaje od syna a musela sem na odběr znovu.
@Raduusg píše:
A museli jste mit sebou i ranní moč? Nic mi neříkali tak nevim jestli je to automatické nebo ji nepotřebují
Ne, moč se nosí pak do každé poradny u gynekologa.
@Raduusg píše:
Dobrý den, za týden mam jit na kontrolu (11tt) a jdu na odbery k 1. Screeningu a mam být nalačno. Mam ale dost nevolnosti a bez jídla je mi tisíckrát hůř. Myslíte že kdyz si dám alespon rýžový chlebíček, ze by to mohlo něčemu uškodit? Děkuji za odpovědi
Zvedni telefon a zeptej se, zda se jedná pouze o odběry na 1. screening, nebo budou brát i něco dalšího. Neb pokud jde pouze o ten screening, tak nalačno být nemusíš. Pouze pokud by brali odběr i na cukr, tak je nutné jet nalačno.