Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Chci se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost.
V 19tt jsem v noci šla na wc a curkem ze mě tekla jasná červená krev. K smrti vydesena jsem jela na pohotovost, kde žádný problém nezjistili, ale ani to, odkud to tolik krvácí. Do rána to přešlo a pak jsem už jen několik dní slabe spinila.
Jenže přesně po týdnu to same-v noci jsem šla na wc a zase ze me tekla krev. Jelikož jsem to už zažila, tak jsem jela do nemocnice až ráno. Tentokrát jsem ale krvacela i ráno a nechali si mě v nemocnici. Po kapacce to přešlo a pak uz jen spineni. Doktoři ale absolutně netuší, odkud to bylo. Dite ok, placenta ok, cipek ok, žádný hematom, stery ciste..
Neměla jste to některá podobne a přišlo se u vás na to, proč to tak bylo?
Já tohle zažila vloni, taky to začalo v 19tt, akorát tedy krev netekla proudem, bylo to spíš vždy zašpinění. Na pohotovosti jsem byla několikrát, i pár dní na rizikovém. Nejspiš to bylo z níž položené placenty, jiný doktor říkal zas možná z čípku, kdo ví. Dostala jsem pak prášky se stejnou látkou, jako je v té kapačce. Teď si nevzpomenu na název. Brala jsem to vždy týden, a když mi došly, do tří dnů bylo špinění krví zpět.
Takže jsem cca 6 týdnů proležela na gauči jen s rychlou cestou na wc a do koupelny. Jak bříško rostlo, placenta se vytáhla a bylo po špinění a porodila jsem přirozeně úžasnou holčičku.
Držím palce ![]()
Mě to dělalo taky jen to nebylo curkem, ae celkem dost krve a vždy to bylo v noci nebo ráno jak jsem vstávala z postele. U mě to bylo 11tt, 24tt, 28tt a 31tt. Vždycky to bylo dost krve a na ultrazvuku nikdy nic nenašli. Až v tom 31tt mi dělali nakonec císaře a až při něm se zjistila příčina a to odlucujici se placenta v takovém místě, kde to na ultrazvuku vidět jít nešlo. Takže ne vždy je na ultrazvuku vše vidět. Hlavně ležet a žádná fyzická námaha
No ono stačí když je placenta trochu přirostlá k děloze, nebo trochu dráždí čípek a hned je z toho krvácení.
Já bych raději teď dodržovala klidový režim, kdyby to náhodou bylo ono.
U mě taky ve 22tt neviděli nic a až ve 24tt, kdy už ta placenta byla hodně spadená, tak na to přišli.
Díky za komentáře.
Placentu mám skoro 5cm od branky, takže ta mi to neměla dráždit. Jediné že by byla prirostla no🤷♀️
Dostala jsem antb pro jistotu, protože doktore opravdu netuší, čím to je:/
@Anettt12 řeším aktuálně to samé, mám šilený strach z abrupce placenty, na utz vše v pořádku, ale jak víme, nemusí to tam být vůbec vidět.
Opakovalo se to u tebe ještě?
Ahoj. Krvácení se už neopakovalo, ale po odtoku plodove vody chlapeček zemřel..
Zda se, že to byl zanet, který nezachytily žádné testy a který mohl - a nemusel způsobovat tohle krvaceni..
Jediné, co ti můžu poradit, trvej na důsledné péči a i na těch vysetrenich, kdy ti doktoři řeknou, že to je zbytečné apod..
@Anettt12 bože to je mi tak moc líto
zažila jsem to samé rok a půl zpátky. Moc mě to mrzí, posílám hodně síly ![]()
Ahojte holky, jsem tady nová, jsem 16tt, o O víkendu jsme byli s přítelem na výšlapu v horách což se mi samozřejmě nevyplatilo jelikož já jsem v noci začla mít strašně velké bolesti a začla jsem hodně krvácet hned jsme jeli do nemocnice tam mě zjistili že miminko je v pořádku, ale že se mi hodně zkrátil čípek na 20 mm, Za 3 dny jsem přijela na kontrolu čípek byl ve stejném stavu takže mi doporučili klidový režim dostala jsem léky které si zavádím dovnitř, stále špiním, bolest už ustoupila, další kontrolu mám v pondělí. Má někdo podobné zkušenosti? a donosil miminko v pořádku?
Ahojte holky, jsem tady nová, jsem 16tt, o O víkendu jsme byli s přítelem na výšlapu v horách což se mi samozřejmě nevyplatilo jelikož já jsem v noci začla mít strašně velké bolesti a začla jsem hodně krvácet hned jsme jeli do nemocnice tam mě zjistili že miminko je v pořádku, ale že se mi hodně zkrátil čípek na 20 mm, Za 3 dny jsem přijela na kontrolu čípek byl ve stejném stavu takže mi doporučili klidový režim dostala jsem léky které si zavádím dovnitř, stále špiním, bolest už ustoupila, další kontrolu mám v pondělí. Má někdo podobné zkušenosti? a donosil miminko v pořádku?
@Lara1987 ahoj, krvácela jsem kvůli hematomu, to nejdůležitější co můžeš udělat je odpočívat.. opravdu nohy nahoru a klid..
Budete v pořádku
Holky tak nakonec hospitalizována mám nějakou infekcí tak doufám že se to podchytilo včas a budeme s miminkem v pořádku
Nález streptokoka, jsme 50na50zda to zvladneme čípek 1,5cm což je hodně málo, miminko zdravé, teď jen to přelečit než mi rozjede porod. uplne se modlím 🙏 🙏 🙏 🙏holky Jakýkoliv problém budete mít trvejte v nemocnici na kultivaci z moči o a zpochybněna.