Odbourat noční kojo?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
475
7.2.06 14:10

Odbourat noční kojo?

Ahoj holky.
Jsem po dnešní noci úplně hotová. Honzíkovi je devět měsíců, v noci se budí tak čtyřikrát. Poslední dobou má ale problém v noci usnout. Dneska řádil od jedné do půl páté. Tak jsem si řekla, že se v noci kojit nebude. Jenže, kolik potřebuje takhle staré mimčo mlíčka. Přes den už nekojím, protože kouše a stejně si jen dvakrát cucne. Tak se chci zeptat, jeslti mu bude stačit MM k snídani (teda pokud se bude tvořit, když ne, tak UM), pak dostane dopo ovoce, v poledne masozeleninový příkrm, odpoledne jogurt a večer mléčnou kaši.
Tak mi, prosím, napište Vaše názory.
Díky, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
648
7.2.06 14:30

Ahoj kuřátko, úplně se děsím toho, co nás čeká. Mám 2měsíční miminko a v noci kojím zatím 2-3krát. Tvoje mimčo potřebuje 3 mléčné dávky za den. Ráno mlíko, odpoledne jogurt, večer mlíko nebo mléčnou kaši. Já osobně bych zkusila kojit ráno a večer, pokud si večer moc nevypije tak dokrmit kašičkou. Ovšem odbourat noční kojení bude asi velký problém. To asi narazíš. Doporučuje se v takovém případě, aby pár nocí s miminkem strávil tatínek, pak mimčo zjistí, že v noci od tatínka nic nedostane a nebude kojení vyžadovat. Ovšem dobře se to radí, hůř vykonává.......

Přeji hodně úspěchů. Jahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
7.2.06 14:36

ahoj kuratko:u nas je to podobne,pres noc taky hodnekrat kojim a pres den nic moc.
nevim kolik potrebuje mleka-ale potrebuje urcite hodne tekutin,takze bud to mleko-myslim ze jednou denne staci ale pak nejake stavy nebo caje aby nebyl dehydratovany.toho se prave bojim nejvic, on mi moc pit krome MM nechce.
jinak ja treba kdyz ho v noci vezmu z postele na kojeni ze uz je dyl vzhutŕu tak taky je pak treba 3hodiny vzhuru a zlobi.kdyz ho vemu ale hned jak knourne tak zase usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
7.2.06 15:19

Mléko

Ahojky,

zrovna tímhle procházíme. Minulý pátek jsem přestala v noci kojit…noc byla celkem OK, ani moc neplakala, spravil to dudlík. Berunce bude 11 měsíců a stále se budilacca 2 - 3× denně, přičemž kolem 8 - 10 měsíce se budila i po hoďce, nebo po 2,takže jsem si řekla dost. Teď už teda ví, že se v noci nepije, ale budí se stejně. Uvažuju, že ji dám do jiného pokoje…na radu holek od nás z deníčku. Kolik toho má vypít přesně netuším, ale UM má ráno…cca 100 ml, víc do ní nedostanu. Jenže ona si o mléko řekne i přes den, když se po mě začne sápat, tak jí 120 ml udělám…pije to třeba do odpoledne, ale tak nějak to do sebe nasouká…hrnečkem od Aventu. Láhev neměla vůbec, protože žádnou nechtěla :( Kolikrát i o mléko řekne i odpoledne, ale odpo nebo dopo má jogurt a večer mléčnou kaši, takže mléka má podle mě dost. Přes den pije vodu z lahvičky od Bája :roll: Vidí to u staršího brášky, tak to napodobuje a celkem jí to jde a vypije toho taky dost.

Ahojky Veronika Adámek a Berunka Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
7.2.06 16:01

Ahoj Kuratko,

samozrejme zalezi na tebe, ja si ale myslim, ze na odstavovanie je este skoro. To, ze sa budi tolkokrat za noc mi pride pomerne normalne, aspon Radko to tak robil. To, ze potom nemoze zaspat je iny problem. Radecek sa napil a hned zaspal, a myslim si, ze sa to naucit da. Proste by mu vysvetlila, ze v noci sa spinka a nechala ho v postitelke. Ak by velmi plakal, tak prist, pohladit, ticho vysvetlit, ze uz sa spinka a odist. A tak az kym nezaspi. U nas to fungovalo skvele, za par noci nebol so spankom problem.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
720
7.2.06 17:43

Ahoj,tak jsem ti to našla v chytrý knize :) Dítě v 10ti měsících potřebuje alespoň 2× denně mléko, nejméně 0.5 litru za den. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.2.06 18:27

Ahoj holky, prave take resime tenhle problem. Chtela jsem vse nechat, az Vitek pochopi, ze se v noci nekoji, ale uz nemam nejak sily v noci vstavat. No ale popisu situaci. V patek - to je pred 4mi dny jsem prestala v noci kojit. Prvni noc byla trosku uplakana. Vitek spal s moji mamkou. Budil se jako vzdy a kdyz nedostal, chvili plakal, ale hned usnul. Treti noc uz spal se mnou a i kdyz nedostal, take to zvladl. Nicmene se budi porad a pak se treba jeste hodinu vrti. Dneska byl v noci vzhuru asi 4× a mezi 3-5 hodinou se chtel rovnou bavit.
Takze jsem zjistila, ze kojit v noci nemusim. Nakojim ho teda rano kolem pate. Vydrzi i dele. Ale to pak rovnou vstava. A kdyz nakojim v pet, vydrzi aspon do sedmi.
No ale driv jsem vetsinou v noci kojila 4×. Kdyz lezly zoubky, tak celou noc v kuse. Ale Vitek hned usnul. Ted se zatim budi stejne jako driv. Najist nedostane a neplace. Ale treba hodku trva, nez opravdu usne.
Takze snad zacne brzy usinat, protoze jinak to bylo driv lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.2.06 18:32

Koukam az ted, ze jsme na tom s nocnim vstavanim i po ukonceni kojeni s holkama stejne. My se za 3 tydny stehujeme a vitek take pekne pomaze do sveho pokojicku. Ted jsme tyden zkouseli spat v kuchyni. My na zemi a Vitek pekne v obrovske loznici sam. No ale budil se stejne a rval, ze chce spat se mnou. Tak asi uz je vetsi a samostatny pokoj zabere spis u mladsich deticek. Ale stejne se uz tesim , az ho prestehuju pekne do jeho mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí