Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky rozdělte se o zkušenost.
Odcházím od partnera je mi 30, spolu jsme 12.let, bydlíme 10 a máme dvě děti 2-4roky.
Po stupnujích se hádkách v posledních cca 3 letech jsem se rozhodla, že odejdu.
Není to jen nějaký truc, jsem v rozjetém verbalním násilí a už nemůžu.
Sice jsem to moc neuvážila, mám zatím kde být.
Ale zajímá mě, holky co to zažily, jak to pokračovalo?
Co jsou schopni vymyslet. Moc mu do hlavy nevidím, ale vím, že je hodně nebezpečný.
Jak jste to cítili a jste ted stastné? Co děti, jak to vnímali?
Pomohli Vám v Bílém kruhu bezpečí?
Heled´my ho neznáme. Do hlavy mu taky nevidíme. Co chceš číst? Jak to měly jiné? Co následovalo? U mě jedno-ŽIVOT ![]()
@džuly no z mých zkušeností byl samotný odchod tím nejlehčím, expartner si až po pár dnech uvědomil co se stalo, pak mu trochu přeskočilo a bylo to drsný, teď po sedmi letech žijeme celkem normálně, čímž myslím vztah ex já a syn, já mám nového muže, další dvě děti a nikdy bych neměnila. Ano jsem šťastná
synovi byly tenkrát dva roky prakticky to nevnímal, na otce zvyklý nebyl, moc se toho pro něj v běžném životě nezměnilo, snad jen že od rozvodu tráví více času s otcem než v době kdy jsme žili společně.
S bíým kruhem neporadím, mě pomohla rodina a nový partner
@džuly neřeš předem, co je takový člověk schopen vymyslet - počkej, až se bude dít a dle toho se zařiď
mi nepomohl nikdo, pomohla jsem si sama - můj ex byl tehdy fakt magor, ale rozchodem se hodně sklidnil, hlavně proto, že kdyby to neudělal, tak bych ho odstřihla od dítěte. ![]()
Příspěvek upraven 03.03.14 v 13:21
Já vím, že ho neznáte, jen mě zajímalo jaká byla vaše zkušenost a pozadí odchodu.
Hodne promyslej dopredu, tak aby byl v praci radeji v den odchodu, neco malo penez stranou, dobre je sehnat si auto, na tech par veci, zbytecne ho neprovokovat..A veft kam pujdu, Pokud tedy tam to nasily je.
@džuly nasledoval krasny zivot
odesla jsem po 18 letech…a ver ze jsem si tesne pred odchodem vytrpela, topil se sklakal z balkonu nicil me, budil me, sexulane me vydiral..dokonce se doma strilelo ![]()
Příspěvek upraven 03.03.14 v 13:43
Jak jsem napsala, je to dlouhodobý problém, potvrzeno i psychologem, že se jedná o verbalní násilí…, nepřecházející do fyzického jen proto, že jsem ho kvuli tomu před lety opustila, již se to pak nikdy neopakovalo.
Sama jsem zažila něco podobného. S Bílým kruhem zkušenost nemám.
Děti jsou štastné, že jsem spokojená, ale od bývalého nemám klid dodnes. Pořád vymýšlí nějaké naschvály.
Jsem rozvedená 8 let.
Přeju hodně sil a pevné nervy, budeš je potřebovat.
Znama pul roku setrila a predstirala aby mohla jit. Proste pud sebezachovi.Byl fakt zlej. A pak uz to byla rychla jednofni promyslena akce. Nechal mu dopis jenom a pak uz snim jednala pres pravniky.
@džuly píše:
Jak jsem napsala, je to dlouhodobý problém, potvrzeno i psychologem, že se jedná o verbalní násilí…, nepřecházející do fyzického jen proto, že jsem ho kvuli tomu před lety opustila, již se to pak nikdy neopakovalo.
Pokud jde jen o verbální, tak to je ve vatě
Já utíkala - respektive musela jsem najít sílu a dokázat vyhodit z bytu manžela, co mě týral verbálně a ještě víc fyzicky. Následovaly 3 měsíce terroru, už teda jen psychicky, kdy mu došlo, že mě ztratil a já se nedám zlomit. Páčil mi pravidelně po výměně zámku dveře od bytu, chodil mě po nocích terrorizovat, já jsem chodila kvůi němu do práce a malou ani ne 2 letou jsem musela dát do jeslí, jelikož mi ani neplatil alimenty… Neměly jsme skoro půl roku ani pomalu co do pusy. No prostě veselo bylo. ![]()
Po soudu, kdy dostal soudně vystěhování z bytu, dal pokoj.
Všechno se dá zvládnout. Všecinko. Jen ženská musí chtít ![]()
@džuly Mě manžel týral psychicky i fyzicky. Sílu jsem našla až když mi rozmlátil novou linku a hodil po mě nůž (naštěstí se netrefil)… Popadla jsem syna (v té době 6 měsíců) a utíkala v mrazu jen v tričku a syn v pyžámku k rodičům (barák naproti). Zpět do bytu jsem se vrátila až s tátou (toho jediného se manžel bál). Zabalila jsem mu věci a šel. Tím to nekončilo, následovaly smsky že se jde zabít, volání, omluvy. Teď už je naštěstí klid, syna od té doby neviděl, alimenty neplatí a já ze synem konečně ŽIJU!!!
Mám nového partnera a malý tátu a je nám krásně…