Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nešlo by si v práci zařídit směny od 7 do 15? Aby jsi se o holku mohla postarat sama? Říct šéfovi po pravdě jaký máš trable ![]()
Nech si dceru svěřit do péče, vyřiď si alimenty, a asi si budeš muset najít i jinou práci, pokud nemáš hlídání pro malou
Jestli ti jí bude hlídat kamarádka, tak asi pohoda.
@arinecka píše:
Nech si dceru svěřit do péče, vyřiď si alimenty, a asi si budeš muset najít i jinou práci, pokud nemáš hlídání pro malouJestli ti jí bude hlídat kamarádka, tak asi pohoda.
castecne mi pomuze ale nevim jestli uplne, hledame ted byt. vim ze to bude tezke ale uz se to neda vydrzet a nechci aby si mala to okoukala a nasla stejneho partnera
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem 8let, mame 4lletou dceru a ted se to uz neda vydrzet. ano mela jsem hold ruzove bryle a porad doufala ze se zmeni, ale nezmenil o malou zajem nema, o me zajem taky nema, jeho zajem je jenom v hospode. bydlime u jeho otce takze si hledam spolubydleni kam bych sla s kamaradkou, mala chodi do skolky a ja mam praci jediny co je ze mam 12ctky ted kdyz jsem uz rekla dost partner uz nechce dceru ani vyzvedavat, zjistuju co a jak, ale psychicky natlak se neda vydrzet. musime pryc co nejdriv, poradite co mam zaridit?
Hele a co mu prostě říct, že když jí nevyzvedne budou volat socialku a policii, že ty prostě do práce musíš a dítě je tvoje stejně jako jeho.
Nebo si zkus najít někoho, jdo ti pomůže a typak zas třeba na oplátku jemu.
@welovefashion píše:
Hele a co mu prostě říct, že když jí nevyzvedne budou volat socialku a policii, že ty prostě do práce musíš a dítě je tvoje stejně jako jeho.Nebo si zkus najít někoho, jdo ti pomůže a typak zas třeba na oplátku jemu.
je mu to je fuk, on ji prej stejne nechtel. bohuzel az ted vidim jaky je. zkusim si to dojednat v praci, ale bojim se, ze nebudu zvladat najem a vsechno, nevite jeslti od statu mam nejaky narok na neco? dnes jsem byla na socce, ale pry jen po telefonu jak je ta pandemie
Zkus si v práci dohodnout kratší směny jestli o půjde. Od státu nárok mít budeš na něco určitě, ale aby neřekli že bydlíš kamarádku Z že nemáš nárok to už jsem taky slyšela. Někomu naopak socialka zaplatí alespoň půlku nájmu.
Na nic nečekej a zavolej tam a zjistí co můžeš. Taky asi bude záležet na výši tvého platu jestli máš či nemáš nárok. Držím palce ![]()
@N.Raab ano, příspěvek na nájem, pokud nebudeš bydlet v bezdoplatkové zoně, podle příjmu a výše alimentů nejspíš i nějaké malé přídavky na děti.
Respektive s tím spolubydlením může být problém, protože příspěvek na bydlení se počítá z příjmů všech dospělých co žijí v jedné domácnosti.
pokud jsi v příčetném městě, tak ti úředníci můžou přiklepnout i příspěvek na kauci na byt, ale ne všude jsou ochotní to dávat.
Dostaneš přídavek na dítě a možná příspěvek na bydlení, ale to v tom bytě myslím musíš mít trvale bydliště. Hlavně abys měla teď neco nasetreno.
Jsme s partnerem 8let, mame 4lletou dceru a ted se to uz neda vydrzet. ano mela jsem hold ruzove bryle a porad doufala ze se zmeni, ale nezmenil o malou zajem nema, o me zajem taky nema, jeho zajem je jenom v hospode. bydlime u jeho otce takze si hledam spolubydleni kam bych sla s kamaradkou, mala chodi do skolky a ja mam praci jediny co je ze mam 12ctky ted kdyz jsem uz rekla dost partner uz nechce dceru ani vyzvedavat, zjistuju co a jak, ale psychicky natlak se neda vydrzet. musime pryc co nejdriv, poradite co mam zaridit?