Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemate nekdo zkusenost s kusem odchliple placenty? Jsem 22.tyden a zacla jsem krvacet, v nemocnici mi to zjistili ultrazvukem a dali injekci na zastaveni krvaceni. Lezim tu, krvaceni ustava, ale bojim se, co bude dal…
No hlavně ať se neodchlipuje dál. není to žádná legrace, ale držím palečky, ať to dobře dopadne ![]()
@Nikolacek píše:
Nemate nekdo zkusenost s kusem odchliple placenty? Jsem 22.tyden a zacla jsem krvacet, v nemocnici mi to zjistili ultrazvukem a dali injekci na zastaveni krvaceni. Lezim tu, krvaceni ustava, ale bojim se, co bude dal…
klid - mi se odchlípl kousek celkem nedávno - 24 tt. Dostala jsem kapačku, pichára a ta potvora se zase přilepila. Není to nic až tak vzácného
teď už jsem v pohodě, krom klidovějšího režimu nic jiného ![]()
Já to měla taky. Začala jsem krvácet a byla jsem ve špitále cca 3 týdny, ted na kontrole v rizikové poradně už byla OK, ale upozornil mě Dr., že když už se to stalo jednou, může se to opakovat…takže klidový režim, nic nezvedat, spíš odpočívat a bude to dobré, hlavně že zastavili krvácení, to je rozhodující ![]()
Holky diky za reakce. Dnes mi dr rikala, ze mam placentu nizko a ze naleha na porodni cesty. Pry jak se zvetsi deloha, vetsinou se vytahne placenta. S klidovym rezimem pak na doma pocitam, i kdyz s dvouletym neposedou si to moc neumim predstavit…
@Nikolacek píše:
Holky diky za reakce. Dnes mi dr rikala, ze mam placentu nizko a ze naleha na porodni cesty. Pry jak se zvetsi deloha, vetsinou se vytahne placenta. S klidovym rezimem pak na doma pocitam, i kdyz s dvouletym neposedou si to moc neumim predstavit…
tak to máš to samé co já, taky mám placentu dole přímo přes branku, Dr. mi říkal, že většinou se vytáhne, že má na to čas až někde do 33.tt ale někdy se stane že ne, no a pak musíš rodit císařem…chce to opravdu ten klidový režim dodržet, já to jednou porušila, protože se mi zdálo, že už je to o. k. a krvácení se spustilo znova, nechce to podceňovat ale opravdu se šetřit..držím pěsti ![]()
@Miči84 Diky za reakci. A kolikaty jsi ted tyden? A jak presne dodrzujes ten klidovy rezim? Vylozene musis lezet cely den, nebo proste staci nezvedat nic tezkyho, neohybat se a polehavat? Nejak si to s dvouletym prckem neumim predstavit ![]()
@Nikolacek píše:
@Miči84 Diky za reakci. A kolikaty jsi ted tyden? A jak presne dodrzujes ten klidovy rezim? Vylozene musis lezet cely den, nebo proste staci nezvedat nic tezkyho, neohybat se a polehavat? Nejak si to s dvouletym prckem neumim predstavit
já jsem ted 20.tt ale první krvácení přišlo okolo 15.tt a druhé v 17.tt. to první bylo z ničeho nic, to jsem zrovna čekala na vyšetření na gyndě, takže se to hned zjistilo a to druhé když jsme grilovali, pořád jsem něco nosila, pobíhala a večer to pak vypuklo, ale ty 3 týdny v nemocnici sem mohla vstát jen na záchod a do sprchy, to bylo dost šílený, pak mě propustili s tím, že mám spíše polehávat, hlavně nedělat prudké pohyby a nic nezvedat, zbytečně nenamáhat břicho…takže já doma vždycky něco málo udělám a pak si jdu na chvíli lehnout a zase něco málo a zase odpočinout, třeba radši neluxuju, to dělá chlap, jen myju nádobí, prach a takovýty lehčí domácí práce…i koš s prádlem mi nosí chlap na zahradu ![]()