Odchod od přítele a stěhování do ciziny

Anonymní
30.7.10 12:24

Odchod od přítele a stěhování do ciziny

Ahoj, mám před sebou velký rozhodnutí a potřebuju pár rad. Jelikož se s tím nemůžu nikomu svěřit, tak se obracím na Vás. S přítelem teď procházíme velkou krizí, máme spolu dvě malé děti, které ještě nechodí do školky a já se rozhodla, že bude nejlepší když se rozejdeme. Všechno to začalo po druhém těžkém porodu, absolutně jsem o přítele ztratila sex.zájem. I když se snažím, tak mě absolutně nevzrušuje, spíš naopak. Moc toho spolu nenamluvíme a když, tak se rozčiluje, že doma není uklizeno, tak jak měla uklizeno jeho mamka nebo má hnusný řeči na mé rodiče, na to že jsem po porodu ztloustla a že s mou vizáží nemusím mít strach, že by o mě někdo jevil zájem. A stalo se to, že potkala člověka, s kterým je mi dobře (to je na začátku normální), ale problém je v tom, že to je cizinec, který žije v Holandsku a rád by si mě i s klukamam nastěhoval k sobě. Přítel furt vyhrožuje,že jestli chci odejít, tak ať jdu,ale kluci zůstanou s ním. Je totiž jedináček, rodiče mu zemřeli a kluci jsou to jediný co má. Potřebovala bych poradit, co je nutné si vyřídit, abychom mohli odjet a jestli bude nutný souhlas otce, že děti můžou odjet se mnou a kdyby to šlo k soudu, budu muset odjet až po vynesení rozsudku?! Není to úplně jisté, že odjedu, je to nejtěžší rozhodnutí, který řeším. Najednu stranu nechci klukům vzít tátu, ale na druhou stranu nedokážu déle být s někým, koho nemiluju a nemám si co říct. Jenže to samé se může stát i v Holandsku, kde nikoho neznám od rodiný budu daleko a vlastní zázemí mít nebudu. Jelikož bych si tam vezla jen nutné osobní věci. A byt kde bydlíme je stejně přítele, takže bych si mohla vzít jen nábytek, který jsem kupovala při nastěhování, ale to se mi zase nevyplatí tak dale převážt.Kde najít tu správnou životní radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
30.7.10 12:52

Nepíšeš, jak dlouho se s novým přítelem znáte :?: Neukvapovala bych se, vždyť ses s původním přítelem ještě ani nerozešla.
Pokud se neznáte moc dlouho, určitě bych se do ciziny hned nestěhovala…a taky musíš myslet na děti, pokud mají s původním přítelem hezký vztah, tak bych se teprve neukvapovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
30.7.10 13:05
Katrinka píše:
Nepíšeš, jak dlouho se s novým přítelem znáte :?: Neukvapovala bych se, vždyť ses s původním přítelem ještě ani nerozešla.
Pokud se neznáte moc dlouho, určitě bych se do ciziny hned nestěhovala…a taky musíš myslet na děti, pokud mají s původním přítelem hezký vztah, tak bych se teprve neukvapovala.

Katrinko, koukám, že na některé věci máme stejný názor :lol:
Naprosto souhlasím, je ještě brzo. Zkuste se s nynějším „spolubydlícím“ domluvit, že to tedy bude tak a tak. Ale rozhodně bych se jentak bez jistoty nehrnula za hory a za doly…obzvlášť s dvěmi malými dětmi… Ta nejistota tam by mě zabila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.7.10 13:06

No nepíšeš další podrobnosti tak těžko soudit.
Nemám s tímto skušenosti, ale myslím, že vycestovat můžeš i s dětmi s tím, že ex přítel/manžel podá trestní oznámení a půjde soud o děti, ten je pokud to jen jde nechává většinou u matky, pokud nemá problémy.

Dále doporučuji si nového přítele pořádně prověřit. Protože sestřenka si taky začala s cizincem a nedopadla dobře (byl to ale černoch a ti mají zase jinou komunitu).

Další dvě sestřenice bydlí a pracují v Holandsku a našli si tam i chlapy, a mají se dobře. Takže doporučuji pořádně zvážit pro i proti. Taky záleží jestli znáš jazyk - min. němčinu. A pak záleží na srdíčku a rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.7.10 13:16

S přítelem jsme tři roky. Se syny má dobrý vztah, ale jelikož je hodně v práci, tak je jde max.večer uspat. Německy neumím. Umím jen docela slušně anglicky. Bylo mi řečeno, že když budu další dva roky s klukama na RD, tak se za tu dobu budu schopná holandsky naučit a pak se uvidí, jestli budu chtít jít do práce nebo budu doma. Holanďana znám opravdu krátce. Ale zase jsem si řikala, že kdyby o mě nestál, tak by se nehnal do vztahu s ženskou, která má dvě malé děti. Jinak černoch není. Ta nejistota, jestli to výjde je hrozná, ale tu mám i tady, jelikož s RP nejsem schopná zaplatit vlastní bydlení a u rodičů není místo. Nechci aby kluci přišli o tátu, ale zase nechci, aby sledovali jak se jejich rodiče ignorují a hádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
30.7.10 13:19
NikolaM píše:
S přítelem jsme tři roky. Se syny má dobrý vztah, ale jelikož je hodně v práci, tak je jde max.večer uspat. Německy neumím. Umím jen docela slušně anglicky. Bylo mi řečeno, že když budu další dva roky s klukama na RD, tak se za tu dobu budu schopná holandsky naučit a pak se uvidí, jestli budu chtít jít do práce nebo budu doma. Holanďana znám opravdu krátce. Ale zase jsem si řikala, že kdyby o mě nestál, tak by se nehnal do vztahu s ženskou, která má dvě malé děti. Jinak černoch není. Ta nejistota, jestli to výjde je hrozná, ale tu mám i tady, jelikož s RP nejsem schopná zaplatit vlastní bydlení a u rodičů není místo. Nechci aby kluci přišli o tátu, ale zase nechci, aby sledovali jak se jejich rodiče ignorují a hádají.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.7.10 13:19

jn je to těžké rozhodnutí, zvlášť když v tom jsou děti. No holandsky se dá naučit a v Holandsku jsou i fajn lidi, alespoň co jsem zvládla já poznat a je tam i dost poláků, takže pokecat si myslím, že budeš mít s kým.
Teď je nejdůležitější jestli si myslíš, že jsi toho člověka poznala natolik, že mu věříš a že bude hodný na tebe a na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.7.10 13:26

Niki, ja si myslím, že do zahraničí jen tak odjet nebudeš moct. Tím bys znemožnila otci kontakt s dětmi,a pokud budete mít soudem nařízené návštěvy, tak těžko.. to byste se museli na tom dohodnout sami a podle toho, co píšeš, tak pochybuju, že bude otec dětí souhlasit.. :nevim: Nebo má někdo jinou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.7.10 13:28

Jelikož naše nejvíc probírané téma bylo děti, tak se mě furt snaží ujistit, že by nikdy neudělal nic, co by jim ublížilo a kdyby náhodou to nevyšlo, tak by mě s nima nevyhodil na ulici. Na druhou stranu pro něj to bude taky starost starat se o cizí tři lidi. Ptala jsem se ho, jestli pro něj není lehčí najít si přítelkyni svobodnou a bezdětnou a holanďanku. Hezky na to zavtipkoval, jestli jsem už viděla holandské ženy. :-). bydlí na vesnici 200km od Amsterdamu, řikal, že je to tam hezké…ale jak mi řekl, ženský u nich jdou po 3měs.od narození dítěte do práce a děti jsou v jeslích. Tak maminy asi moc potkávat nebudu a spolu mluvíme anglicky. Klukům je rok a půl a dva a půl, takže u nich si myslím, že když na ně bude mluvit holandsky, tak řeč pochytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.7.10 13:29

No co jsem dělala chvilku asistentku u právníka a zjišťovala jsem (protože uvažuju o stěhování na slovensko) tak pokud chce otec dítě vidět, musí sí ho vyzvednout v trvalém bydlišti matky a taky ho tam v pořdku vrátit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.7.10 13:31
bubulina píše:
Niki, ja si myslím, že do zahraničí jen tak odjet nebudeš moct. Tím bys znemožnila otci kontakt s dětmi,a pokud budete mít soudem nařízené návštěvy, tak těžko.. to byste se museli na tom dohodnout sami a podle toho, co píšeš, tak pochybuju, že bude otec dětí souhlasit.. :nevim: Nebo má někdo jinou zkušenost?

právě to se nejvíc bojím. Myslela jsem, že bych se s ním dohodla, že by kluky měl clé letní prázdniny. Pracuje v nemocnici, takže má daleko víc dovolené a náhradního volna. Samozřejmě bych sem několikrát do roka jezdila, tak bych mu kluky dávala. Je to 700km, je to dálka, ale furt je to lepší než být někde v Austrálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.7.10 13:32

Niky děti se učí rychle řeči, s tím bych problém neviděla. A ty domečky a příroda tam jsou úžasný a zdá se mi to tam i bezpečnější. Lidi tam dodržují rychlost, mají tam stezky pro kola a kolečkové brusle a na cestách jsou retardéry! Byla jsem tam na dovči, za rodinou a moc se mi tam líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
30.7.10 13:32

já bych nikdy neměla odvahu odstěhovat se se 2 malými dětmi do zahraničí, kde bych neznala ani živou duši, zvláště ne za chlapem, kterého znám krátce, a se kterým jsem ani jen nezkusila zatím žít !! nikoho tam neznat, nedomluvit se a tím i špatná orientace i v běžných situacích, to vše znamená že- minimálně ze začátku- budeš hodně závislá na svém holandském příteli. co když společné bydlení nebude tak harmonické? jiné je s někým chodit, a jiné je s ním žít, zvláště když on bude žít se 2 prakticky cizíma dětma. co když si nezvykne na jejich trvalou přítomnost, bude třeba na ně žárlit, budou mu lézt na nervy, když budou řvát…

no nechtěla jsem tě odradit, spíše jen poukázat na to co se může stát. já sama jsem se před x lety neuváženě po 6 měs. známosti odstěhovala za chlapem cca 250 km z našeho města a po 3 měsíci společ. žití jsme zjistili, že tudy cesta nevede, tak jsem si zbalila a vrátila se domů. ale to jsem byla svobodná, bez dětí a bylo to v rámci ČR a stejně to bylo dost nepříjemné. ať se rozhodneš jakkoliv, přeji hodně štěstí.

jooo, kydby člověk věděl, kdy dobře dělá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.7.10 13:35

Ty jo, ale steně chudák táta. :-( Mě by ten muj asi zabil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
30.7.10 13:41

Niki, já nevím, no, přála bych ti to štěstí v cizině s novou láskou, ale přjde mi to tak trochu nefér vůči tvému „budoucímu ex“. Přijde mi logické, že kdyby soud viděl, že jsi změnila trvalé bydliště po rozchodu, ke všemu ne z důvodu zaměstnání apod., ale kvůli nové známosti a ještě do ciziny, že by byl proti.. A nemůže se ten Holanďan přestěhovat na čas do ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí