Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
pokud máte hezký vztah, tak bych to nechala spát - možná už ani manžel sám se už k tomu nechce vracet a s dotyčnou se již nechce scházet /alespoň mi to z toho co píšeš připadá
/. Jasně, udělal hloupost, před rokem,to je nodiskutovatelné. Věřím, že i on sám má jistě výčitky.
Vím,je lehčí radit a těžší udělat…vždy si to zkusím přebrat na sebe, kdyby to potkalo mě. Zřejmě bych v tomto případě nechala celou záležitost spát,ale asi by mi to nedalo a napsala dotyčné, jak píšeš ty,ať si hledí své rodiny a dětí apod…Třeba to pak i manžovi dojde, že už to víš, a vše bude vyřešeno ![]()
Drž se
![]()
Katka
Ahoj,
myslím, že se ne nadarmo říká,„co oči nevidí, to srdce nebolí“
. Souhlasím s Katrinkou, nech to být, manžela máš doma, evidentně už to skončilo, tak nač dělat dusno a stejně by to ničemu nepomohlo. Asi bych jí sice neodepisovala, protože by mohlo manželovi vadit, že mu lezeš do věcí, ale nenápadně bych dala najevo, že to víš. Aby si laskavě uvědomil, že jsi tak skvělá a velkorysá, že to nebudeš řešit. A tím mu vytřeš zrak ![]()
Já bych řekla, že si moc neužívá - nemyslíš, že z toho může být taky špatný?
Pokud to sám skončil, teď odolává a nevyhledává další aférky, nechala bych to spát. Leda bych si s ním o tom promluvila, ale po dobrém - otázka ale je, zda by to nenadělalo víc škody než užitku. (můj tip je, že by se ti vybrečel na rameni ![]()
L.
To mi je líto, zažila jsem něco podobného, ale já to prostě na toho svýho chlapa vybalila. Nedokázala jsem to v sobě dusit. Čím dýl jsem to věděla, tím víc mě to trápilo a byla jsem nepříjemná a protivná, takže když se po asi týdnu sám zeptal co se děje, tak jsem to na něj vybalila. Snažili jsme se to řešit v klidu, vyříkali jsme si to a bylo to ,,v pořádku" samozřejmně, že ne úplně, ale mě se ulevilo a jemu evidentně taky.
ahojky,
tak já se svou povahou bych to nedokázala jen tak nechat spát… Kdykoliv v intimní chvíli by se mi vybavilo, že to dělal s jinou… On musí vědět, že to víš. S tím velkorysým přístupem naprosto souhlasím, rozhodně ze sebe nedělej chudinku, ale pořádně mu to vytmav! A tý dotyčný bych napsala. Ví její manžel o téhle aférce?
Já vidím hlavní problém v tom, že si mu lezla do jeho profilu, takže já něco takhle zjistit, tak to nechám spát, jednak je to už staré a jednak se držím zásady, že do cizích věcí se neleze.
Něco jiného by bylo, zeptat se hned, jak si to viděla na obrazovce, ale to zas člověk nezareaguje, protože ho to dostane.
Nehledě na to, že podle toho co píšeš, tak to ukončil a nemá moc radost, že to proběhlo, tak ať se v tom plácá sám. Nemusíte se mnou souhlasit, ale já si myslím, že pokud už se něco takového ve vztahu stane, tak by to aktér měl před druhým utajit a to navždy, protože přiznáním se / prozrazením vlastně hází problém na druhého, ať to řeší…
To je právě ono - vybalit to, jak tu radí holky, to by se mu ulevilo. Takle má za svoje dobrodružství brouka v hlavě. A třeba i se víc snaží. Já bych si to asi nechala pro sebe, že to vím. Ale trošku bych si dávala pozor. Ono chyby dělá každej, ale když to ustál tak, že nerozbil rodinu (2rodiny) a ty sis nevšimla, tak se musel opravdu snažit a musí mu na tobě přes to všecko záležet. Já vím, není to výhra mít doma nevěrníka, ale spolkni to a věř že se poučil ![]()
(NO i když ono se mi to kecá, ale nevím jestli bych nezačala dělat ironické narážky v horkých chvilkách … táta tak dlouho podváděl, máma tak dlouho přehlížela, až jednou si sbalil igelitku a k jedné té matroně odtáhl.. no a kam si pak dáš svou trpělivost a toleranci? no asi nikam no, oni možná fakt občas chcou abysme jim dělali peklo a scény, tím se třeba jejich hřích trochu očistí) Přeju ti každopádně pevné nervy a zdravý úsudek
j.a.n.i1 píše:
Nemusíte se mnou souhlasit, ale já si myslím, že pokud už se něco takového ve vztahu stane, tak by to aktér měl před druhým utajit a to navždy, protože přiznáním se / prozrazením vlastně hází problém na druhého, ať to řeší…
Tak já zažila něco podobného s tím rozdílem, že mě kontaktovala přímo ta slečna.. Rozhodně bych v Tvém případě paní nepsala, přece nejsi taková chudinka, aby ses schazovala. Zachovej klidnou hlavu, manželovi bych to řekla, ale v klidu. Je to těžký, ale jde to. Já ani neřvala, jaký to byl šok.. Ale přejít se to dá, ovšem ty představy při sexu, jak to dělá s ní mi zatím nedají spát.. ![]()
Já bych se tím užírala a muselo by to ven, ale kdo je silný, je lepší to nechat být.. Nadělá to větší paseku ve vztahu..
Amber píše:
Já bych se tím užírala a muselo by to ven, ale kdo je silný, je lepší to nechat být.. Nadělá to větší paseku ve vztahu..
To je fakt, na to to nechat být si to člověk musí přebrat v sobě, jestli to zvládne. A pokud se to neopakuje, tak se k tomu opravdu nikdy nevracet, ani vnitřně.
Teda, ale ozvat se mi přímo ta slečna, tak to nevím jak bych reagovala, to bych na něj asi vybalila, že když už dělá něco takového, tak si k tomu alespoň nemá vybírat debila…
Máš dvě možnosti -
Určitě jdi jinudy než ta paní - musíš být lepší - tedy pokud si ho chceš nechat. ![]()
j.a.n.i1 píše:Teda, ale ozvat se mi přímo ta slečna, tak to nevím jak bych reagovala, to bych na něj asi vybalila, že když už dělá něco takového, tak si k tomu alespoň nemá vybírat debila…
Jani, však jsem se ho taky ptala „na co to vlezl“
A hádejte, kde k ní přišel - na lide.cz.. Ale zírám, kolik chlapů zahýbá.. Oni fakt mají ten mozek jinde..
No, jak jsi na to přišla, však jsi k němu šla a četla jsi mu přes rameno, ne? Tak to zase není lezení do soukromí.. To že jsi to pak studovala vědět nemusí.. To bych mu neříkala..
Předně se omlouvám za anonym, ale nechci toto probírat pod svým nickem, pochopíte proč.
Jsem vdaná pár let, máme s manželem malou holčičku, v podstatě žijeme spokojeně, stavíme si dům. Malé třecí plochy a dohadování vznikají, ale to asi všude.
Teď o co jde. Včera večer jsem v kuchyni pekla a jelikož jsem potřebovala počkat, než zaschne čokoláda, tak jsem šla za manželem do obýváku. Ten mě neslyšel, měl otevřený vzkazník na lide.cz a cosi psal. Došla jsem až k němu s tím, že ho překvapím a překvapená jsem tedy byla já. Nějaká dáma mu tam vyčítala, že je slaboch a že neměl před rokem couvat
No nespala jsem celou noc, šrotovalo mi to v hlavě. Vzpomněla jsem si, že zhruba před rokem jsem ho takto přistihla při něčem podobném. Ale tenkrát jsem měla plnou hlavu starostí o mimčo, že jsem mávla rukou.
Dneska ráno už jsem to nevydržela a vlezla mu do toho vzkazníku
(má heslo uložené v prohlížeči) Prostě jsem potřebovala vědět pravdu. No a oni spolu opravdu něco měli před tím rokem
Dáma tam vzpomíná, jak moc to bylo hezký, když za nim přijela do práce, jak se milovali
Manžel jí píše, že má spoustu výčitek, ona ho uhání, že ho chce vidět, on se vymlouvá, že nemá čas.. Podle profilu je to vdaná ženská se třemi dětmi. Mám sto chutí jí napsat, at si hledí radši jich a nechá naši rodinu na pokoji!! Ale nechci se ukvapit a jednat v afektu. Absolutně nevím, jak se mám chovat k manželovi, až přijde z práce
Jsem vytočená na nejvyšší míru, když si vzpomenu, jak jsem nespala a starala se o mimčo a ten bídák si někde užíval

Co radíte?
abc (ještě jednou se omlouvám za anonymitu)